Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moon walk

Šetnja po punoj mjesečini na Mljetu

otok Mljet
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
30.08.2015.
u 18:26

Otočani su željeli potsjetiti na vremena kad su njihivi stari noću kretali na ribarice, a išli su putem iz vremena Austro-Ugarske

Mljećani, uz podršku njihove Turističke zajednice, sinoćnji pun mjesec iskoristili su da organiziraju "Moon walk", noćnu šetnju od središnjeg sela Babinog Polja do luke Sobra na otoku Mljetu čime su turiste na otoku željeli upoznati s životom u prošlosti otoka.

Sada pod engleskim nazivom, šetnjom po mjesečini stanovnici tog najjužnijeg otoka željeli su podsjetiti na vremena kada su njhovi stari noću pješice kretali do uvale gdje su bile njihove barke za ribrenje, a za tu su svrhu "oživjeli" i stari put iz vremena Austro-Ugarske koji se više ne koristi.

Oko šest kilometara dug put svi su šetači prevalili za sati i pol jer se išlo sporo i uživalo u ugođaju, a umjesto barki za odlazak na ribanje u Sobri su ih oko ponoći dočekale srdele i vino. Šetnju po mjesečini Mljećani žele pretvoriti u tradiciju i u sklopu turističke promocije organizirati je svakog ljeta za vrijeme punog mjeseca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije