Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA

Prije točno 20 godina protjerali ih iz Ćelija i spalili selo

vukovar
Arhiva VL
07.07.2011.
u 20:50

Mještani Ćelija su bili primorani napustiti selo jer ga nisu mogli obraniti pred agresorima

Svečanom misom koju je u crkvi Srca Isusova u Ćelijama predvodio mons. Marin Srakić, nadbiskup i metropolit Đakovačko-osječke nadbiskupije, i otkrivanjem spomenika poginulim braniteljima sela, u Ćelijama je obilježeno 20 godina od kada je spaljeno ovo selo, a mještani prognani.

To je bilo prvo spaljeno selo u Domovinskom ratu. Mještani ovog malog sela, gdje je do rata živjelo oko 180 stanovnika, nakon što se vidjelo da se malobrojni branitelji ne mogu oduprijeti agresoru koji je napao Ćelije minobacačima, a potom i tenkovima uz nadlijetanje zrakoplova, morali su napustiti svoje domove.

Tog 7. srpnja 1991. nad Ćelijama se dugo vio visoki dim spaljenih domova mještana Ćelija. Kada su se prognani mještani vratili 1998., zatekli su potpuno opljačkano i razrušeno selo pa su danas u Ćelijama sve nove kuće.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
21:32 07.07.2011.

Pozdrav mom prijatelju Švigiju u Hrvatske Ćelije.

VE
velikazmija
12:01 08.07.2011.

dali su ovo vidili ti u haškom tribunalu kad su rekli i osudili za zločinački pothvat -- mora da su mislili da smo mi ovo napravili i pustili šljivančanina --

MA
mališa
15:14 08.07.2011.

Zašto mi je izbrisan komentar. Zato što sam spomenuo hrvatsku agresiju na Krajinu, zonu pod zaštitom ujedinjenih nacija i na tolike spaljene srpske kuće. A vi baš izdvojili ovo malo spaljenih hrvatskih kuća jer ste pristrasni nacionalisti. Takav nacionalizam je i opravdavao nastojanja Srba u Krajini da stvore svoju autonomiju da bi se zaštili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije