Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okosnica razvoja

\'Postajemo sjedište znanstvene i stručne misli Karlovca i županije\'

dekan
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
20.04.2012.
u 17:23

– Politika se svih ovih godina nikada nije miješala u rad Veleučilišta i možda je to razlog velikog uspjeha – rekao je karlovački župan

– Počeli smo sa dva studija. Danas imamo osam stručnih i tri specijalistička te više od 4500 upisanih studenata. Rastemo i razvijamo se. Postajemo sjedište stručne i znanstvene misli grada i Karlovačke županije.

Vizija nam je postati svjetski priznato sveučilište, središte znanstvene i stručne misli regije. Možda se sve to čini nerealnim, previše optimističnim ili precijenjenim, ali jedini način da se dostignu granice jest da ih se prijeđe i uđe u nemoguće – kazao je dekan Branko Wasserbauer povodom 15. obljetnice Veleučilišta u Karlovcu. Zahvalio je svima koji su pomogli da se ostvari postignuto. Poručio je i da je ostvareni uspjeh zasluga svih koji doživljavaju Veleučilište kao nešto više od mjesta za ostvarivanje puke egzistencije.

Karlovački župan Ivan Vučić podsjetio je da je u vrijeme osnivanja Veleučilišta 1997. bilo i onih koji su se pitali što će Karlovcu takva ustanova kada je blizu Zagreb. Mnogi su smatrali da će to biti još jedno mjesto na kojem će se zbrinuti političari.  

 – Čestitam na ostvarenom. Možemo učiti od vas. Politika se u petnaest godina postojanja nikada nije miješala u rad Veleučilišta i to je možda razlog takvog uspjeha – rekao je karlovački župan Ivan Vučić. Nagrađeni su i najbolji studenti. Ponos Veleučilišta u Karlovcu su Bojan Stipančić, Josip Šeketa, Matija Kerin, Sanja Bilić, Vlasta Zebec, Andrea Matok, Nino Marić, Ivan Idžanović, Ana Matjanec, Sanja Matijević, Larisa Sokolović, Katarina Juričin i Branislav Koljaja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije