Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inicijativa

Poduzetni iseljenik doveo bi Dance u požeške vinske doline

'Kutjevo-24.08.2011. Berba u vinogradima Kutjeva dd Snimio: Dusan Mirkovic/PIXSELL'
'Dusan Mirkovic/PIXSELL'
23.10.2012.
u 08:53

Cilj mi je dovesti turiste iz Danske u požeški kraj koji je za mene uvijek bio vinska dolina, a to može unaprijediti gospodarstvo, posebice poljoprivredu, kaže Kruno Kaić

Danski poduzetnik hrvatskog porijekla Kruno Kaić, rodom iz Trenkova pokraj Požege, ovih je dana pokrenuo zanimljivu inicijativu s ciljem da se gospodarski razvija njegov zavičaj. On je inače počasni predstavnik Hrvatske gospodarske komore u Danskoj, pokretač akcije obnove požeškog spomenika nulte kategorije Kužni pil za koji je dao inicijalna sredstva, organizator Međunarodnog konjičkog turnira u Kutjevu i nekadašnji vlasnik kutjevačkog dvorca. 

– Cilj mi je dovesti turiste iz Danske u požeški kraj koji je za mene uvijek bio vinska dolina, a to s godinama može unaprijediti gospodarstvo, posebice poljoprivredu, prehrambenu industriju i turizam, kao i obiteljska gospodarstva – kaže Kaić. Stoga je ovih dana uputio dopise Hrvatskoj gospodarskoj komori, Gradu Požegi, Požeško-slavonskoj županiji i drugim institucijama predlažući da se za početak svih aktivnosti u Požegi organizira božićni sajam s promotivnom prodajom prehrambenih i drugih proizvoda ovoga kraja te zabavnim priredbama. 

Predlaže i uvođenje povoljnih željezničkih i autobusnih linija na taj sajam kako bi na njega mogli doći ljudi iz Zagreba i drugih dijelova naše zemlje, a u suradnji s turističkim agencijama i izletnici iz inozemstva, posebice Danci koje je već dovodio u Požešku kotlinu.

>>Skulptura Nikole Tesle uz novo požeško šetalište

Ključne riječi

Komentara 1

VI
vital
13:51 23.10.2012.

sjeća li se netko Šime Đodana i njegovih obećanja kako će iseljenici uložiti 200 mlrd dolara? Ne? Tako se nitko neće sjećati ni gorespomenutog...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije