Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osječki hackaton

Pobijedili s projektom aplikacije za vođenje pčelarske proizvodnje

surfanje,kompjuter,računalo,internet
Marko Prpić/Vecernji list
23.04.2013.
u 14:00

Sustav su osmislili Tomislav Jakopec, asistent na osječkom Filozofskom fakultetu, profesor informatike Ratko Mrđa i Matej Vidaković, apsolvent Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu.

Pobjednik drugog Osječkog hackatona, cjelodnevnog natjecanja developera i IT entuzijasta u razvijanju novih softverskih projekata, a kojega je prošle godine pokrenuo Osijek Software City sustav je za vođenje pčelarske proizvodnje. Osmislio ga je trojac u sastavu Tomislav Jakopec, asistent na osječkom Filozofskom fakultetu, profesor informatike Ratko Mrđa i Matej Vidaković, apsolvent Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu.

Pobjedu su odnijeli u konkurenciji 30 sudionika raspoređenih u 11 timova. Nije bilo zadane teme, pa su natjecatelji različitih profila i godišta pristigli iz svih dijelova Hrvatske radili na različitim projektima od aplikacija za trgovačke putnike i iPhone igrica, preko virtualnog vodiča za muzeje i aplikacije za izborne ankete do društvenog servisa za komunikaciju putem registarskih pločica.

- U pobjedničkom timu svaki se od sudionika na ovo natjecanje prijavio posebno i nemaju zajedničku povijest na osmišljavanju pobjedničkog projekta - rekao je Nandino Lončar, glavni tajnik udruge Osijek Softwafe City koja je organizirala ovo natjecanje u osječkom Poduzetničkom inkubatoru BIOS, odnosno njegovom novootvorenom prostoru co-workinga.

Pobjednici su na hackatonu uspjeli realizirati pregled, unos, promjenu i brisanje određenih entiteta te napraviti i nadzorni dio gdje se vidi raspored pčelinjaka po posjedima, košnica po pčelinjacima te ono najvažnije za pčelare na kojem posjedu koji pčelinjak ubire koju kulturu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije