Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačka Ibiza

Na Foginovu kupalištu ove sezone čak 38.000 kupača

'24.08.2012. Karlovac - Karlovacko Foginovo kupaliste na rijeci Korani biljez?i sve rekorde posjecenosti, a za kupace se organiziraju i mnogi drugi zanimljivi sadrzaji. Photo: Kristina Stedul-Fabac/PI
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
11.09.2012.
u 13:07

Sljedeće sezone nabavit će se plovilo za spasioce, a svoje bi djelovanje mogli proširiti prema Koranskom slapu

Za početak neka brojke govore o tome koliko je bilo nužno obnoviti Foginovo kupalište u Karlovcu, koje je godinama bilo zapušteno. Godine 2010. zabilježeno je 13.000 kupača, sljedeću 22.000, a ove 38.000. Na sjajne pokazatelje upozorio je Dino Babić iz Kluba spasilaca na vodama Karlovac.

 – Valja napomenuti da je ove godine broj kupača veći nego prošle i zbog toga što smo produžili kupališnu sezonu – objašnjava Babić.

Osim uživanja u Korani i suncu, na kupalištu su se svakodnevno odvijale mnoge aktivnosti, od turnira u odbojci, nogometu i rukometu na pijesku, plesne radionice... Održali su se i “uROCKajmo Foginovo” i Led festival te drugi sadržaji.

Foginovo je postalo omiljena destinacija mladih, ali i starijih građana koji ne mogu ili im nije do kupanja na Mrežnici ili Dobri. Ovdje pronalaze mjesto za odmor uz boćanje, kartanje, šah... Tijekom sezone nije zabilježen ni jedan kišni dan, ali ni teži slučajevi ugrožavanja kupača.

 – Nije bilo intervencija zbog utapanja. Međutim, došlo je u tri slučaja do prijeloma kostiju, a jednom je dečku zapela udica za nogu – kaže Babić. Upravo zbog lijepog vremena i mnogo obveza spasioci nisu uspjeli pronaći vremena za vježbe. Iako su ove godine kanili provesti program obuke kojom bi se mladi naučili lijepom ponašanju na kupalištu i načinima pomaganja unesrećenima, za to nitko od klinaca nije bio zainteresiran.

No, spasioci od projekta ne odustaju. Za sljedeću sezonu najavljuju nabavu plovila koje će im pomoći da brže stignu onima u nevolji, ali i mogućnost proširenja područja njihova djelovanja prema Koranskom slapu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:38 11.09.2012.

Mislim da bi se morale revidirati norme o prikazu zagađenosti, tako da ne ispada da svaki puta kad se netko ispiša, ispada da je Korana zagađena svakakvim fekalnim vodama, ili kako se to stručno već godinu dana zove (od one afere s povrćem) - ešerihijama koli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije