Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZA CESTA

"Moramo završiti do turističke sezone ili obustavljamo radove"

radovi
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
09.04.2010.
u 15:56

Radove, ukupne vrijednosti oko sedam milijuna kuna, usporila je duga zima s niskim temperaturama.

Do prvog dana lipnja završit će popravak nadvožnjaka na takozvanoj ‘brzoj cesti’ kroz Karlovac, ali i izgradnja prilazne ceste prema trgovačkom centru Super Nova na Baniji.

Pustit će promet

– Svi radovi moraju završiti do tada, jer počinje turistička sezona, pa čak i u slučaju da tvrtka koja gradi prilaz trgovačkom centru ne završi radove, mi ćemo ih obustaviti i pustiti promet brzom cestom – kaže Ivan Ljubetić iz karlovačke podružnice Hrvatskih cesta, čiji radnici obavljaju rekonstrukciju nadvožnjaka Konteks. Radovi vrijedni sedam milijuna kuna počeli su lani.

– Tijekom zimskih mjeseci nismo mogli popravljati nadvožnjak jer nam niske temperature to nisu dopuštale. Profili s posebnim betonima koje koristimo za zamjenu nosive konstrukcije mogu se postavljati samo na određenim temperaturama – objasnio je Ivan Ljubetić. Većina, oko 80 posto radova, završena je na dva prometna traka iz smjera Zagreba prema Karlovcu. Tu je završena zamjena svih dijelova nadvožnjaka, postavljen je novi asfaltni sloj, a bit će postavljena i nova ograda.

– U tijeku je rekonstrukcija nadvožnjaka i ceste u smjeru Zagreba, gdje ćemo tako??er postaviti i novi asfaltni sloj i ogradu. Hrvatske ceste novac za rekonstrukciju nadvožnjaka osigurale su lani, ove godine nam nisu odobrena sredstva za nove investicije, već samo za redovno održavanje, pa nećemo obnoviti preostali dio brze ceste – kazao je Ivan Ljubetić.

Oštećena konstrukcija

Nadvožnjak je djelomično zatvoren za promet još lanjskog ljeta, jer su stručnjaci Hrvatskih cesta kompletnim pregledom nadvožnjaka utvrdili oštećenja na nosivoj konstrukciji.

– Zbog toga je bilo nužno što hitnije sanirati taj dio brze ceste, jer takva bi oštećenja ozbiljno dovela u opasnost odvijanje prometa – dodao je Ljubetić.

Komentara 2

IL
ilatkovi
23:56 09.04.2010.

g. Ljubetiću vozni sloj prometnice koji je u lošem stanju uzrokuje oštećenja nosivog dijela mosta ili nadvožnjaka. Molim vas provjerite stanje mosta na Korani i Mrežnici na Turnju kao i brze ceste vijadukta Rakovac, mogli bi vidjeti nešto što i laik lako zaključi ili možda imate previše obaveza pa ne stignete.

KI
kikiriki
11:47 11.04.2010.

Je li to Vukelićev most ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije