Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hladan k’o špricer

Moje je zanimanje igrač pokera, od karata živim i njima plaćam račune

matej
K. Petrić/Pixsell
13.04.2011.
u 12:22

- Više igram prema osjećaju, intuiciji, ne zamaram se i ne opterećujem toliko matematikom. To je moj stil, kaže Matej uz napomenu da su dvije zablude o pokeru – da stvara ovisnost te da je riječ o igri na sreću

Osječanin Matej Marinović (32) zarađuje igrajući poker. On je profesionalac s desetogodišnjim “radnim stažom”, poznatiji pod nadimkom “more, more”, što u prijevodu s engleskoga znači “više, više”.

Želja mu je Las Vegas

U svijet karata zakoračio je sa stotinu eura u džepu. Trenutačno slovi za jednog od najboljih majstora pokera u Hrvatskoj, ali i u Europi. Svoje vještine “izbrusio” je na Texas Holdem No Limitu.

– Za mene je profesionalni pokeraš onaj koji od takve igre može živjeti, redovito podmirivati svoje troškove, plaćati račune, uštedjeti. To je jednostavno tvoje zanimanje. Dvije su glavne zablude koje ljudi imaju o pokeru – da on stvara ovisnost te da je riječ o igri na sreću. U Skandinaviji su, primjerice, na sudu dokazali da je poker sport – napominje Matej dodajući kako je lako naučiti pravila, ali je teško u tom svijetu biti uspješan.

– Što si mlađi, to su ti veći apetiti. Nisi toliko opterećen egzistencijom, brigom za obitelj... Cijeli je život pred tobom. Sada počinjem razmišljati dugoročnije – nabraja ovaj profesionalni igrač čija je najveća želja otići u Las Vegas i zaigrati na WSOP-u, najpoznatijem turniru na svijetu na koji se prijavljuje između 6000 i 7000 pokeraša u utrci za prvu nagradu koja se penje na vrtoglavih sedam milijuna američkih dolara.

– Više igram prema osjećaju, intuiciji, ne zamaram se i ne opterećujem toliko matematikom. To je neki moj stil. No, u pokeru je jako važna disciplina, psihologija, upravljanje novcem. Sve to čini cjelovitog pokeraša – opisuje Matej, koji je počeo s igrama na internetu, a tek za dvije-tri godine odlučio je sjesti “oči u oči” s pravim igračima.

Znao sam i “zaroniti”

Dok poker na internetu može istodobno igrati za više stolova, na turnirima uživo osjeća žetone pod rukama i može promatrati suigrače.

– Govor tijela tom prilikom mnogo otkriva – od znojenja ruku, položaja ramena. Po meni su Skandinavci najbolji jer imaju novca, inteligentni su, a uvijek ostaju hladni. Čak i onda kada izgube na tisuće eura, to se neće moći primijetiti. Talijani su pak jako temperamentni, crvene se. Pokraj sebe želiš imati loše igrače. S onim boljima upuštaš se u igru kada želiš vidjeti kako trenutačno kotiraš – govori ovaj Osječanin koji na dan igrajući poker provede oko 4 sata, dok ima i onih koji za računalom sjede i više od 12 sati.

Priznaje Matej kako je u pokeru na mjesec “pod normalno” igrati za između 5000 do 15.000 eura.

– Bilo je mjeseci kada sam “zaronio”, ali i kada sam zaradio više od toga – kaže Matej Marinović.

Svojim je roditeljima tek nakon gotovo dvije godine bavljenja pokerom Matej priznao kako zarađuje.

– Čekao sam određeno vrijeme, dok nisam postigao određeni kontinuitet mjesečne zarade kako bih im objasnio da to nije puka sreća nego nešto od čega živim. Poklopilo se to kod mene u trenutku kada me je tata vidio na Eurosportu kako igram Texas Holdem, pa to više nisam mogao ni skrivati – kaže Matej. Poker je, kaže, nešto što stalno moraš pratiti, a svoje znanje i vještine nadograđivati. Zbog toga je s ekipom hrvatskih profesionalaca pokrenuo vlastitu web stranicu – Pokerpro.com. Svojim je roditeljima tek nakon gotovo dvije godine bavljenja pokerom Matej priznao kako zarađuje.

Ključne riječi

Komentara 7

RO
rotten
20:36 13.04.2011.

ajd da ne stvara ovisnost to jos i mogu progutati to je stvar i karaktera covjeka ali da to nije igra na srecu ja ne znam otkud je ovaj pa sve igre su igre na srecu sto se karata tice...mozeze on znati koliko hoce ako ovog njegovog protivnika karte \"CURE\" i redovno dobiva sta ja znam ful,poker,skalu ili nest mos ti blefirati do amerike svejedno ces ispusiti...

TY
Tyrael
06:55 14.04.2011.

1. Poker ne stvara ovisnost sam po sebi, nekim ljudima će i gledanje sapunica stvoriti ovisnost 2. Texas Hold \'em nije igra na sreću. Tamo nema \"curenja\" karata. Svatko ima u početku 2 karte i dalje ide po jedna dok se ne dođe do ukupno 7, tako da u bilo kojem trenutku možeš odustati. Obićan poker koji se kod nas igra(o) je igra na sreću, i dosadan.

Avatar Ledeni
Ledeni
13:26 13.04.2011.

Koja navlakuša. To vas casina plaćaju? Ne izaziva ovisnost, mo\'š mislit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije