Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevaranti u Kumrovcu

Lažni župnik blagoslovio mu kuću i uzeo 300 kuna

Prevareni starac Martin
Foto: Mladen Mandić
1/2
12.01.2014.
u 19:07

Ima još nasamarenih, no nitko od srama to ne želi prijaviti 
policiji

Martin Lončar, 80-godišnjak iz Kumrovca, postao je žrtvom neobične prijevare. Njega je posjetio lažni župnik i uzeo mu 300 kuna.

– Živim sam, srčani sam bolesnik, imam šećer, giht, jedva hodam, pa ne mogu u crkvu, a kako smo prije nekoliko mjeseci dobili novog župnika, ne poznajem ga. U utorak oko podne crvenim autom došla su mi pred kuću dva muškarca. Jedan od njih bio je obučen kao pravi župnik. Imao je crnu košulju i oko vrata bijeli ovratnik. Ušao je u kuću i rekao mi da je on župnik Marko i da mi je došao blagosloviti kuću. Kako nisam znao kad će me župnik posjetiti, u drugoj sobi sam imao pripremljen tanjurić sa sto kuna.

Stavio sam to pred njega, no onda mi je rekao kako to nije dosta te da moram još dati i 200 kuna za groblje. Kad sam mu rekao da grobarinu plaćam u Općini, samo mi je rekao kako "to nije to".

Nešto izmolio i otišao

Otišao sam po novčanik i dao mu još 200 kuna, a on mi je poklonio svetu sliku s kalendarom i zidni sat. Nešto je sebi u bradu izmolio i rekao da ide dalje. Pitao sam ga "da kaj ne bu tih 200 kuna upisal u knjižicu", no rekao je kako to nije potrebno jer mi zna i ime i adresu. Tada sam malo posumnjao da možda ipak nije pravi, ali sam ga se bojao pitati, jer, bio je visok i imao više od sto kila. Da me udario, više se ne bih digao – ispričao je Martin. Sve sumnje odagnao je pak u petak kad ga je posjetio pravi župnik kojemu je isto dao sto kuna, ali bez “grobarine”.

Tajnu je htio zadržati za sebe, no kad ga je posjetila nećakinja i u hodniku na zidu vidjela novi sat, sve joj je ispričao, a u malom Kumrovcu priča se brzo proširila.

– Kad mi je već poklonio sat, mogao mi je bar dati i bateriju – kaže Martin te dodaje da su i prije dvije godine kod njega bile dvije “maserke” želeći mu prodati aparat za masiranje, no kako su mu prethodno u bolnici ukrali 5000 kuna, nije kod kuće imao ni prebijene pare, pa je uslugu atraktivnih maserki tada dobio besplatno.

Policija ne zna ništa

Martinov susjed Zlatko Lončar rekao je da prevaranti nisu posjetili samo Martina, već i još nekoliko staračkih domaćinstava po obližnjem Škrniku i Kladniku, no nitko neće priznati da je nasamaren. Dodao je i kako je dvojac operirao s crvenim Hyundaijem bjelovarskih oznaka, no registraciju nije zapamtio. U policiji su nam tek rekli kako nikakve prijave nisu zaprimili.

>>Poznanici uzela 5.400 eura za sodu bikarbonu

>>'Poreznice' 86-godišnjakinju prevarile za 3000 kuna

Komentara 42

Avatar anticenzura
anticenzura
20:40 12.01.2014.

U HR kao u Bronxu, haraju bande na sve strane. Far West, kaubojstina i kriminal a go go, najgora banana u Evropi. Ispali smo najveci barbari na Balkanu, s krcatom drzavom pljackarosa i prevaranata.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
22:23 12.01.2014.

Ako auto nije barem passat ili audi, jasno je da nije pravi zupnik u pitanju.

Avatar Buljko
Buljko
19:57 12.01.2014.

I lijepo su se dosjetili ovi iz crkve, umjesto da se kuća jednom blagoslovi i gotovo, ajmo svake godine. Bit će blagoslov ishlapi za 365 dana..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije