Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljudski kapital

Građani platili studije Stjepanu Turkoviću i Ivanu Uđbincu

grad_PXL_kar_100818_618
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/3
17.10.2013.
u 12:04

Od 2005. godine, samo 2006. ulagano je u zaposlenike-studente u gradskom sustavu

Grad Karlovac i njegove tvrtke jedini u Hrvatskoj proveli su reviziju lažnih diploma. No, upitno je zašto se nije više ulagalo u obrazovanje djelatnika. Postoji nekoliko iznimaka, a među njima su najzvučnija imena Stjepan Turković, direktor tvrtke Zelenilo i Ivan Uđbinac, pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika.

Stručna osposobljavanja

Zamolili smo popis zaposlenika čije je obrazovanje financirano od 2005. , te čije se danas financira.

– Grad je jedino 2006. sufinancirao školovanje troje zaposlenika – Nene Pavlović na diplomskom studiju Pravnog fakulteta u Zagrebu, Studijski centar socijalnog rada, Irene Grčić na specijalističkom diplomskom stručnom studiju Poslovno upravljanje na Veleučilištu Karlovac, te Ivana Uđbinca na istom studiju – kaže A. Župančić, glasnogovornica Karlovca i dodaje da se više ne financiraju obrazovanja zaposlenika. 

Gradske tvrtke upućuju djelatnike na stručna osposobljavanja, ali u pravilu im ne plaćaju studije. Zelenilo, koje stalno ulaže u osposobljavanja radnika je ipak 2006. platila i direktoru studij na Visokoj školi za poslovanje i upravljanje “Baltazar Adam Krčelić” u Zaprešiću, na što je suglasnost dao i Nadzorni odbor, a studij je stajao 12.000 kuna. Turković je stekao početkom 2005. višu stručnu spremu i stručni naziv viši poslovni tajnik. Potom je 2009. godine stekao stručni naziv stručni prvostupnik ekonomije. Ostaje neobično da se za prvog mandata potpisivao kao inženjer, bez određenja čega je to inženjer, da bi se tek u drugom potpisivao kao ekonomist.

I USKOK se zainteresirao

– U sedam i pol godina kao direktor svoj sam potpis stavio na nekoliko tisuća dokumenata, odluka, dopisa, odgovora, upita... U prvom mandatu neke sam potpisao i kao inženjer, vjerojatno stoga što su iste na šprancama dokumenata ostale iza prethodnog direktora – kaže Turković, dodajući da je USKOK već istraživao njegovu spremu i način dolaska na mjesto direktora.

I sami imamo nekoliko takvih dokumenata. No, zanimljivo je da i u dokumentu Gradskog vijeća, druge pravne osobe koja nije koristila šprancu prethodnog direktora Zelenila, iz 2005. stoji da se dužnosti potpredsjednika Gradskog vijeća razrješava Stjepan Turković, ing. koji tada još nije bio direktor Zelenila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije