Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno na Braču

Drpić uhićen jer je promijenio bravu na vratima u Jadrankamenu

jadrankamen,tonči drpić (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
06.12.2012.
u 13:02

Protiv Drpića i još jednog radnika bit će podnesene kaznene prijave zbog samovlasti i oštećenja tuđe stvari, a protiv još četvorice zbog samovlasti

Sindikalni povjerenik Tonči Drpić i još petorica radnika Jadrankamena privedena su u četvrtak na obavijesni razgovor u policijsku postaju Supetar. Promijenili su bravu na vratima sindikalnih prostorija u Jadrankamenu pa ih je, kako tvrdi Drpić, prijavila stečajna upraviteljica Anči Bašić za oštećenje tuđe imovine. Drpić tvrdi da je brava promijenjena prije osam dana po nalogu stečajne upraviteljice pa sindikalisti nisu mogli ući, zbog čega su sada oni stavili novu bravu.

– Prije osam dana oni su provalili u naše sindikalne prostorije i promijenili bravu. Bio sam u policiji i potom ih prijavio Državnom odvjetništvu, međutim nisu reagirali. Kada smo mi prijavili policiji stečajnu upraviteljicu, rekli su nam da oni ne mogu ništa, već djeluju po nalogu suda, ali kada je ona nas prijavila, sada smo mi privedeni – izjavio nam je Drpić nakon što je s ostalim radnicima pušten iz policije.

U PU splitsko-dalmatinskoj doznajemo da će protiv dvojice radnika biti podnesene kaznene prijave zbog samovlasti i oštećenja i uništenja tuđe stvari, a protiv ostale četvorice zbog samovlasti jer su nasilno ušli u prostoriju koja je bila zapečaćena.

>>Sukob ispred Jadrankamena: Radnik udario sindikalista Drpića

Komentara 9

Avatar maldex
maldex
20:51 06.12.2012.

pitam se kako jedan radnik moze bez odobrenja vlasnika u uredu gdje je zaposlen mjenjati bravu i onemiguciti mu da udje u svoje prostorije. Ovakve ljude koju misle da su stekli pravo na vlasnistvo vec samim time sto rade u nekoj firmu, treba najstroije kazniti kao primjer ostalim u kojima jos uvjek tinja ideologija komunizma, samoupravljanja i ničijek vlasnistva.

BU
bubimir
21:14 06.12.2012.

neka pravna država radi svoj posao ! povikaše dikobraz, lignja i ostala družina

RA
rasplinjač
20:04 06.12.2012.

Neshvatljiva trakavica sa zanimljivom tvrtkom koju su izgleda ovi lažni radnički prvoborci doveli u ovakvo stanje. neka mi ne bude zamjereno, ali ovoga najvećega bukača Drpića, da je po meni, trebalo bi malo izanalizirati i secirati, svašta bi se tu našlo. Volio bi čuti pravu istinu o toj firmi, Drpiću, odnosima među radnicima.....čini mi se da su tu i novinari zakazali....skroz komplicirana situacija koju jadna pravna država ne može ili ne zna razriješiti.... ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije