Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapina

'Budućnost' je stigla u grad u kojem je i započela evolucija

'22.04.2013., Krapina - Povodom Festivala znanosti koji se odrzava ovaj tjedan u Muzeju Krapinskih neandertalaca, odrzana je paleontoloska radionica za ucenike osnovnih skola pod strucnim vodstvom zap
'Matija Topolovec/PIXSELL'
23.04.2013.
u 16:00

- Uključivanjem u program festivala znanosti želimo upoznati širu javnost što se sve u našem muzeju može naučiti, te kakve tematske radionice i terensku nastavu nudimo, kaže voditeljica muzeja Vlasta Krklec.

Tehnički muzej, Sveučilišta u Zagrebu i British Council organiziraju šestodnevnu manifestaciju 11. Festival znanosti od 22.-27. travnja namijenjenu učenicima, studentima kao i ostalim građanima s ciljem da im približe znanost kao osnovnog pokretača tehnološkog napretka.

Muzej milenija

Tema ovogodišnje manifestacije je \'Budućnost\'. S obzirom da Krapina ima muzej milenija te da je meka za posjetitelje Muzej krapinskih neandertalaca po prvi puta uključen je u ovaj hvalevrijedan projekt, pa će tako i Krapina dati svoj doprinos ovoj manifestaciji. Jučer je za učenike šestog i osmog razreda održana radionica \'Fosilne lubanje i evolucija čovjeka u Muzeju krapinskih neandertalaca\'. Radi se o paleoantropološkoj radionici koja uključuje priču o evoluciji čovjeka općenito, s naglaskom na neandertalskog čovjeka, te na morfološke i morfometrijske karakteristike fosilnih lubanja, koju je vodila prof. Lorka Lončar Uvodić, muzejska pedagoginja te druga radionica \'Priča o geološkoj prošlosti Hrvatskog zagorja. Sudionici su u malom geološkom laboratoriju proučavali stijene i minerale s područja Hrvatskog zagorja, te čuli priču o fosilnim vulkanima o čemu je govorio kustos Eduard Vasiljević.

Krapina Zagrebu

U četvrtak 25. travnja muzejski djelatnici će neandertalce i geologiju Hrvatskog zagorja prezentirati u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

- Uključivanjem u program festivala znanosti želimo upoznati širu javnost što se sve u našem muzeju može naučiti, te kakve tematske radionice i terensku nastavu nudimo od vrtićke dobi, te za učenike osnovnih škola, studente kao Team building kod pračovjeka za odrasle.

Brojne škole to su već prepoznale, pa i neka sveučilišta, poput Prirodoslovno matematičkog fakulteta - ističe muzejska savjetnica i voditeljica muzeja Vlasta Krklec. Dodaje kako je činjenica je da Krapina ima najbogatiju i najstariju zbirku neandertalaca na svijetu, zbog koje kod nas dolaze brojni svjetski stručnjaci, koji su i dali svoj doprinos u znanstvenoj priči novog muzeja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije