Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Braniteljske stipendije dobila djeca 'tajkunčića'

04.03.2009.
u 17:36

SLATINA - Stipendije učenicima i studentima iz Fonda hrvatskih branitelja na području Virovitičko-podravske županije dobilo je ove godine stotinjak srednjoškolaca i studenata, a još barem toliko djece branitelja, zbog raznih razloga, dobilo je odbijenice i ostalo bez toliko potrebne financijske pomoći.

U slatinskoj UHVIDRA-i tvrde da su dobili barem desetak pritužbi hrvatskih branitelja koji sumnjaju da je u podjeli stipendija bilo "muljanja".

- Uz ostale kriterije do sada se uvijek u podjeli braniteljskih stipendija poštovao socijalni status, a sada smo na popisu stipendista sa slatinskog područja prepoznali djecu barem pet branitelja čiji se očevi voze u skupocjenim automobilima, imaju privatne tvrtke i obrte, vrijednu imovinu, primaju visoke direktorske plaće, kojima zasigurno nije mjesto na tim popisima.

Zanima me kako su takvi uspjeli prevarili državu i ostvariti stipendije za svoju djecu dok stipendije, u isto vrijeme, nisu dobili branitelji koji su siromašni? Odlučio sam prodati svoje udjele u Fondu branitelja jer ne želim da se mojim novcem stipendiraju djeca slatinskih "tajkunčića", izjavio je Mato Bubaš, predsjednik UHVIDR-a Slatina.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije