Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Pulitzerove nagrade dodjeljivat će se i za vijesti objavljene samo na internetu

09. prosinca 2008. u 19:32 2 prikaza

Nagrade Pulitzer, najprestižnije američke nagrade u području novinarstva, od 2009. godine za nagradu će razmatrati i tekstove koji su objavljeni samo na internetu. Upravni odbor nagrade objavio je u ponedjeljak da će u razmatranje za nagradu uključiti sve "tekstualne novine i novinske organizacije koje objavljuju samo na internetu" te da se takvi tekstovi mogu prijaviti u svih 14 kategorija za novinarsku nagradu.

- Držimo na oku promjenjivu medijsku scenu i nastojimo napraviti potrebne prilagodbe - objasnio je član odbora Sig Gissler za AFP. Objasnio je ipak kako u razmatranje dolaze samo prijave novinskih organizacija koje objavljuju najmanje jednom tjedno, a internetska izdanja tiskanih i radio ili televizijskih kuća neće biti razmatrana.

Online sadržaj svih internetskih stranica novinskih kuća u svim kategorijama nagrađuje se od 2006. godine, ali su za vijesti objavljene samo na internetu bile dopuštene nagrade u samo dvije kategorije - prijelomne vijesti i fotografije prijelomne vijesti.

Rok prijava za nagradu je 1. veljače, a nagrade će biti dodijeljene u travnju.

(mp)

ANALIZA
Može li se scenarij SDP-a i Možemo! ponoviti na desnici? Evo što kažu analitičari
HUO
SAMO NA VEČERNJI TV-U OD 13 SATI
Doznajte kako se možete osigurati i financijski zaštititi od privatnih i poslovnih rizika