Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pulitzerove nagrade dodjeljivat će se i za vijesti objavljene samo na internetu

09.12.2008.
u 19:32

Nagrade Pulitzer, najprestižnije američke nagrade u području novinarstva, od 2009. godine za nagradu će razmatrati i tekstove koji su objavljeni samo na internetu. Upravni odbor nagrade objavio je u ponedjeljak da će u razmatranje za nagradu uključiti sve "tekstualne novine i novinske organizacije koje objavljuju samo na internetu" te da se takvi tekstovi mogu prijaviti u svih 14 kategorija za novinarsku nagradu.

- Držimo na oku promjenjivu medijsku scenu i nastojimo napraviti potrebne prilagodbe - objasnio je član odbora Sig Gissler za AFP. Objasnio je ipak kako u razmatranje dolaze samo prijave novinskih organizacija koje objavljuju najmanje jednom tjedno, a internetska izdanja tiskanih i radio ili televizijskih kuća neće biti razmatrana.

Online sadržaj svih internetskih stranica novinskih kuća u svim kategorijama nagrađuje se od 2006. godine, ali su za vijesti objavljene samo na internetu bile dopuštene nagrade u samo dvije kategorije - prijelomne vijesti i fotografije prijelomne vijesti.

Rok prijava za nagradu je 1. veljače, a nagrade će biti dodijeljene u travnju.

(mp)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?