Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.12.2017. u 08:20

Američka je javnost sad senzibilizirana tako da uznemiravanje može izazvati Trumpov opoziv

Iako toga većina vjerojatno nije ni svjesna, prilično je izgledno kako svjetska javnost danas uživo može gledati kako se “priprema teren” za političku akciju globalnih razmjera. Baš kao u legendarnom filmu “Predsjedničke laži” gradi se javno mišljenje Amerikanaca za ultimativni cilj, rušenje američkog predsjednika Donald Trumpa.

Prije nešto manje od dva mjeseca sve je počelo relativno daleko od Washingtona, iznenadnom objavom nekoliko glumica o seksualnom uznemiravanju koje je godinama provodio producent Harvey Weinstein. Samo nekoliko dana potom, cijelo klupko seksualnih skandala počelo se odmotavati, a redom su padali poznati glumci, televizijski voditelji i komičari.

Naravno, bili su krivi, no njihovim uklanjanjem s javne scene postignut je temelj za glavnu akciju. Seksualno uznemiravanje toliko je, s punim pravom, stigmatizirano, da je već i sumnja za takva nedjela dovoljna za potpuni društveni krah i gubitak ugleda. A sada nastupa druga faza. Za uznemiravanje koje se događalo unazad tridesetak godina šesnaest žena optužuje Donalda Trumpa, što bi, u ovakvoj klimi, moglo biti dovoljno za postupak opoziva pred kongresom i senatom. Ove optužbe za uznemiravanje nisu nove, sve su one iznesene u vrijeme predizborne kampanje, no nisu imale prevelikog utjecaja.

Klima je u društvu sada potpuno drukčija, a ono što si, u moralnom smislu, očito ne mogu dopustiti glumci ili producenti u liberalnom Hollywoodu, nipošto si ne može dopustiti ni predsjednik SAD-a. Ne treba smetnuti s uma kako je prvu priču o Weinsteinu objavio upravo New York Times, novine koje nemaju pretjerano veze s Hollywoodom, no itekako imaju veze s politikom i Donaldom Trumpom. Naime, Trump upravo NYT vidi kao svog glavnog medijskog protivnika. Izgledno je da se za seksualno uznemiravanje znalo u novinarskim krugovima, no nitko o tome nije pisao.

Dok nije odlučeno da se “sitne ribe” poput Weinsteina ili Spaceya ”puste niz vodu” kako bi se došlo do kapitalca. Donalda Trumpa.

Komentara 2

DU
Deleted user
08:50 16.12.2017.

Ima Trump adute - sj. Koreju, Iran, Palestinu, pa da preusmjeri pozornost Amerikanaca.

GU
Gustirna
11:00 16.12.2017.

Hahaha...nasao je soros nekoliko svojih fufica da se jave protiv trampa...zemlja puna pedera i pedofila preko sorosa ce uvjeriti svaku jadnicu za 100 tisuca dolara da je ono sto je bila krevetu sa trumpom bilo seksualno nasilje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije