Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi bokšić

Žužulov kapitalac: Navijači bijelih šalju mi poruke: 'Dođi u Hajduk!'

ante rebić (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
11.04.2013.
u 18:00

Mladi reprezentativac Ante Rebić (19) najvredniji je igrač u svlačionici RNK Splita. Na ljeto će po svemu sudeći promijeniti sredinu, a uskoro bi mogao zakucati i na vrata Štimčeve selekcije...

Od svih pohvala i usporedbi, Anti Rebiću svakako je najdraža usporedba s Alenom Bokšićem koji je prije dvadesetak godina bio prototip modernog napadača kakvi su i danas na cijeni, otkriva Max!

- Bio sam mali dok je Bokšić igrao, tako da se ne sjećam utakmica, ali kad su mi rekli da podsjećam na njega, pogledao sam neke isječke na YouTubeu. Stvarno je bio vrhunski igrač, stroj za pogotke. Ako nekoga podsjećam na njega, to mi je veliki kompliment – kazao nam je mladi napadač crvenih, koji se nada da će uskoro imati prigodu upoznati Bokšića i uživo.

- Prije nekoliko mjeseci nisam ni razmišljao o reprezentaciji, ali kako vrijeme prolazi, i ja igram sve bolje. Posluži li me zdravlje, vjerujem da ću jednoga dana igrati u A-reprezentaciji. Ako se sve posloži, zašto ne i prije SP-a u Brazilu...

Svakako bi mu najbolja preporuka bile dobre igre u dresu Splita, koji se bori za Europu.

- Dosta je momčadi podjednake kvalitete, ali mi vjerujemo u sebe. Sve smo podredili tom cilju i vjerujem da ćemo ga i ostvariti – kaže mladi Rebić, koji je oduševljen suigračima i ozračjem u svlačionici.

- Najbolji sam s Ercegom i Radeljićem. Kako ne bih bio kad smo sva trojica Imoćani. Ali bez razlike, svi su momci dobri, od najmlađega do najstarijega. Ozračje je baš sjajno, pogotovo kad Obilinović ima svoj dan.

Splitom kruži legenda o brojnim šaljivim videouracima koji bi, da jednom ugledaju svjetlo dana, vjerojatno porušili sve rekorde gledanosti.

- Uf, bilo bi to stvarno nezgodno, na svu sreću dobro ih čuvamo na mobitelima, ha, ha, ha – smije se mladi napadač, ljubimac predsjednika Slavena Žužula.

- Svi me zezaju da sam predsjednikov ljubimac, ali stvarno imamo poseban odnos. I ne samo s njim, nego i s njegovom suprugom Višnjom i bratom Jozom. Oni su moja obitelj, a Slaven mi je kao drugi otac. Posebno se veseli mojim dobrim igrama, ali me i kritizira kad podbacim, više nego druge.

Upoznali se nakon gola Dinamu

Razlozi su poznati.

- Mlad sam, perspektivan, uz to sam i iz njegova kraja. Moji su iz Vinjana, njegovi iz Grubina, Moj otac ga je poznavao, ja nisam, upoznali smo se tek nakon mog debija protiv Dinama u Maksimiru. Debitirao sam i zabio gol i došao mi je čestitati. To mi je i danas najdraža utakmica i najdraži gol.

Rebića osim predsjednika i njegove obitelji vole i trener Vulić i najiskusniji igrač u svlačionici Križanac.

- Porazgovarao sam par puta s trenerom kad sam upao u krizu i stvarno mi je pomogao. Treninzi su mu sjajni, uvijek drugačiji i nije ih teško izdržati. Križanac i Hrgović igraju na mojoj strani, podviknu kad treba, puno je lakše igrati kad njih imam iza sebe. Oni su pravo blago za mladog igrača.

Statusom u Splitu je zadovoljan.

- Prezadovoljan. Sve štima, od treninga, suigrača, trenera, uprave... Split mi je dao sve. Prije tri godine igrao sam za Imotski, danas se sa Splitom borim za Europu, igram za mladu vrstu i nadam se da ću uskoro igrati i za A-reprezentaciju. Tko bi mogao više poželjeti.

Split jako puno polaže na rad s mladima.

- Mi smo predsjednikovi ljubimci, on voli mlade igrače poput mene, Ercega, Bellea, Galovića...

Oni koji Rebića bolje poznaju kažu da mu je najveća mana tvrdoglavost, a najveća vrlina što u svaki susret i dvoboj ulazi bez straha. Najbolje utakmice odigrao je baš kad je bilo najteže i najpotrebnije. Debitirao je golom protiv Dinama u Maksimiru kod Katalinića, a Vuliću je golom na Kantridi donio prvu pobjedu na klupi Splita...

- Još imam puno prostora za napredak, moram u kontinuitetu pružati dobre partije i svaki dan radim na tome – skroman je Rebić, za kojega je predsjednik Žužul dosad odbio sve ponude. Čak je i Mamiću poručio da nema tih novaca za koje bi mu ga prodao.

Kruži priča da je odbio ponudu od 4 milijuna eura zbog toga što se nije radilo o klubu u kojem bi se Rebić mogao dalje razvijati.

- Naš odnos je specifičan, znam da sam predsjednikov mezimac, ali znam i da zbog toga moram davati više od drugih. Naš odnos je više od odnosa predsjednik - igrač i ja vjerujem u sve njegove prosudbe. Ako je odbio ponudu, onda ju je odbio s razlogom.

Rebić se ponudama ne zamara.

- Čitam sve što se piše, ali ne znam puno o detaljima jer me ne zanimaju. Nigdje mi se ne žuri, imam 19 godina i u Splitu sam prezadovoljan. Naravno da bih volio jednom otići u neki od klubova iz liga petice, ali o tome ćemo kad za to dođe vrijeme.

Teško je povjerovati da bi zbog specifičnog odnosa Žužul prodao Rebića negdje gdje ovaj ne želi otići. Isto tako, Splitu ne gori pod nogama da proda mladog reprezentativca jer nije u financijskim problemima, a rezultatski apetiti Žužula su veliki. Iako sve ide u smjeru da će Rebić novu sezonu započeti u nekom od stranih klubova, to se možda na koncu i ne dogodi.

- Nigdje mi se ne žuri. Pogotovo jer sam siguran da ovdje imam dobar status i da ćemo se, kad za to dođe vrijeme, rastati prijateljski.

Rijetko me prepoznaju

Malo je poznato da je Rebić igrao i za Hajduk.

- Bio sam kao kadet s njima na jednom turniru u Italiji. Zvao me trener Ante Šećer, koji je bio korektan prema meni pa smo ostali dobri i danas. Zabio sam tada gol i imao nekoliko asistencija, ali su neki ljudi u klubu procijenili da ima i boljih od mene pa sam se vratio u Imotski.

Ipak, ljubav prema Hajduku je ostala.

- Naravno, kako ne bi kad mi cijela obitelj navija za Hajduk. Išao sam ja i na utakmice, čak i na sjever među najvatrenije navijače. I sada ponekad odem s prijateljima na zapad... Drago mi je kad pobijede, osim naravno kad igraju s nama. Tada sam žestoki splitovac – otkriva mladi napadač, kojega po Splitu baš i ne prepoznaju često.

- Draže mi je da me ne prepoznaju, nisam ja baš tolika zvijezda. Da igram u Hajduku, sigurno bi me više prepoznavali jer je Hajduk u gradu broj jedan, ali vjerujem da ćemo i mi malo-pomalo doći do tog statusa. Ponekad od navijača Hajduka dobijem poruke na fejsu da bi voljeli da dođem na Poljud jer bi sa mnom bili prvaci....

Povratkom Splita na prvoligašku scenu oživio je i rad s mladim igračima, što je počelo davati i prve rezultate. Predsjednik Slaven Žužul u orijentaciji na vlastite mlade snage vidi temelj klupske stabilnosti, pa osim najeksponiranijih Ercega i Rebića, koji već nose igru prve momčadi, standardni su Glumac, Galović i Bagarić, a na vrata prve momčadi kucaju i U-16 reprezentativci Glavaš i Jukić...

U Parku mladeži vjeruju kako će tu punu afirmaciju ostvariti i mladi Kamerunac Henry Belle (23) kojeg su prošlog ljeta doveli iz pulske Istre.

Najveća podrška mu je obitelj, otac Boško, majka Nediljka, sestre Marija i Katarina.

– Katarina će uskoro biti profesorica hrvatskog jezika, Marija je osnovnoškolka, otac vodi obiteljski posao, imamo nekoliko autobusa, kojima prevozi djecu u škole, bavi se turizmom... Oni su mi najveća podrška jer u Splitu živim sam. Ponekad odem do kuće, ali ne često jer ne vozim. Položio sam sve osim prve pomoći jer su ispiti srijedom, a ja ne mogu stići zbog treninga. Prijavljivao sam ispit osam puta dosad, ali nikako da iziđem i položim.

Slobodno vrijeme uglavnom provodi sa suigračem Antom Ercegom. Tijekom priprema u Turskoj uhvatili su se u koštac sa starijim suigračima Križancem i Radeljićem. Igrali su na karte, briškulu i trešetu. Poraženi su, morali su mjesec dana čistiti kopačke pobjednicima.

– Ubili su nas 7:0. Ni danas ne znam kako, vjerojatno su se SMS-ovima dopisivali koje karte imaju! Sreća da je bila veljača i da je Križanac bio ozlijeđen pa nismo morali puno čistiti.

U “manageru” igra za CSKA!

No zato je osveta bila slatka.

– Križanac je lud za balotama, igra ih svaki dan. Erceg i ja nikad nismo igrali, ali smo ih izazvali i pobijedili. Sedam dana imali smo otvoren račun za piće i kolače. No, slađe od kolača bilo je gledati Križanca kako se živcira. On teže podnosi poraze na balotama nego na nogometnom terenu.

Mladom Rebiću trenutačno je najdraža zabava “nogometni manager”.

– Uzeo sam Schalke i dobro guram. Sebe nije kupio.

– Ma kakvi, ostao sam u CSKA jer mi je cijena 7 milijuna eura. Dok smo bili na okupljanju mlade reprezentacije, Livaja i ja uzeli smo zajedno CSKA, a osim nas dvojice uzeli smo u momčad i Delača, Galovića te Kovačića. I postali prvaci Rusije.

S Livajom se sjajno slaže i u dresu mlade reprezentacije.

– Kad god igram s Livajom, pobjeđujemo. Drago mi je s njim igrati jer razumije nogomet, a odlično se slažemo i izvan terena – rekao je Rebić.

>> Parma za Rebića Splitu poslala ponudu od 2,5 milijuna eura

>> I Roma želi Antu Rebića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije