Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Zoran Milanović divlja samo zato što se našao u mreži tajnih izvida

Što se dogodilo predsjedniku da je one blistave trenutke s proslave “Oluje” odjednom zamijenio ovakvom bjesnoćom u javnim istupima pa da ga čak i Vlada javno poziva da se „stabilizira“? Što se dogodilo da on danima bljuje i pljuje na sve oko sebe, da se vadi, izmišlja, napada, vrijeđa...?
28. rujna 2020. u 08:35 55 komentara 13036 prikaza
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Što se dogodilo predsjedniku Milanoviću da je totalno puknuo nakon što je javno odjeknula afera vezana za Janaf? Što se dogodilo da on danima bljuje i pljuje na sve oko sebe, da svaki dan ima neku drugu svoju priču, da se vadi, izmišlja, napada, vrijeđa... Što se dogodilo predsjedniku da je one blistave trenutke s proslave Oluje odjednom zamijenio ovakvom bjesnoćom u javnim istupima, pa da ga čak i Vlada javno poziva da se „stabilizira“?

Ivan Malenica IVAN MALENICA 'Milanović je doveo u pitanje neovisnost rada niza neovisnih institucija'

Pojavljuje se više verzija uzroka takvog ponašanja. Jedni vele da je to dogovorena igra između njega i Plenkovića da se zamagli nešto važnije. Drugi vele da Milanović zna nešto više, pa to koristi protiv Plenkovića. Treći pak sve to gledaju iz prizme Milanovićeva karaktera. Meni se pak čini, kao i mnogima drugim, da uopće ne treba tražiti dublje razloge takvog predsjednikova ponašanja. Razlog je vrlo jednostavan. Milanović divlja samo zato što se našao u mreži tajnih izvida koji su obuhvatili Kovačevića i osumnjičeno društvo. Milanović bi i danas uredno odlazio u Kovačevićev klub, uredno bi se tamo družio, samo da je to i dalje ostala tajna.

Ali kako više nije tajna, kako su ga snimili tajni istražitelji i kako sad mora javnosti objašnjavati što je tamo radio, Milanović divlja na sve i svakoga. I zato on divlja na Plenkovića kad kaže da je premijer trebao znati za tajne izvide, zato divlja na DORH, kojemu docira kad je trebao završiti istragu, zato divlja kad kaže da je izvide trebalo prekinuti onda kad on misli da je trebalo... Da nije bio obuhvaćen tajnim izvidima, ne bi trebao sad izmišljati razloge zašto je odlazio u klub koji je bio ilegalan, i radio je u vrijeme karantene kad su svi drugi legalni objekti morali biti zatvoreni, i kad se kažnjavalo one objekte koje se zateklo da rade, i kad se kažnjavalo građane koji se nisu pridržavali propisa karantene.

VEČERNJI U BRODSKOM DRENOVCU Otac Dragana Kovačevića: 'Moj sin bio je u krivoj stranci, da je u HDZ-u nitko mu ne bi pakirao'

Milanović najprije kaže da ne zna kad je bio i je li bio u tome klubu. Drugi dan ipak prizna da je bio tamo baš u vrijeme karantene, a i bolje mu je da ne laže, jer je i tako točno snimljen kad je bio. Njemu je sasvim normalno da je tamo bio u vrijeme karantene kad su svi drugi trebali biti doma. Njemu je bilo „praktično“ onamo na sastanak pozvati čak i načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske, koji se nije mogao ne odazvati pozivu vrhovnog zapovjednika. I onda još izmisli da ga je u “klub” za vrijeme karantene pozvao prijatelj Dalmatinac kako bi pojeli višak hrane koji bi se inače bacio.

S druge strane, javnost s potpunim pravom traži jasne odgovore i odgovornost. Jer ako političari moraju biti prvi koji služe kao uzor građanima u poštovanju zakona i propisa, kako je moguće da bez odgovornosti prođu svi oni ministri i drugi dužnosnici koji su se oblokavali i nažderavali u Kovačevićevu klubu, pogotovo u vrijeme karantene? U zapadnodemokratskim zemljama takvi političari dali bi ostavke ili bi bili smijenjeni! No kako će Milanović odgovoriti na pitanje trebaju li takvi ministri dati ostavku? Jer u tome slučaju i Milanović bi trebao podnijeti ostavku!

Varaždin: Milanović i Plenković na svečanoj sjednici Varaždinske županije 'doveli su ih u položaj namagarčenja' Milanović u 'isprici' iskritizirao Plenkovića i ministre pa podsjetio da još zove na sastanak

Dalje, kako Milanović ne bi sad bljuvao vatru kad na svjetlo dana izlaze sve morbidniji detalji o famoznome klubu, ne samo što je bio ilegalan nego i tko je sve u njega zalazio, od nabildanih tipova do djevojaka koje su ondje „radile“, kako pričaju susjedi, do toga da su nailazila blindirana vozila, da se očito vrtio i novac, i tko zna što sve još ne. I onda se u cijelome tom društvu nađe Milanović, kojega nisu obavijestili da tamo ne ide. Ništa njemu ne bi to smetalo, uživao bi on i dalje u tome klubu jer mu je tamo praktično zalaziti i sastančiti, samo da nije sve ovako puknulo kako je puknulo. I to njegov megaego ne može nikako podnijeti. I onda u tom stadiju ludila ruši sve oko sebe, ponaša se kao slon u staklarnici.

Nije mu to prvi put! Sjetimo se, primjerice, kako se ponašao oko lex Perković i u drugim situacijama. Ali sad je sve to uzelo maha. Pitanje je svih pitanja – što je bilo u toj elitnoj rupi da su u nju zalazili Milanović i svi ostali? Po čemu je bila posebna da većina nas smrtnika u nju nije imala ulaz? I što bi se dogodilo da je netko od nas imao takav ilegalan klub? Koliko bi na životu taj netko opstao pokraj Mikulićevih inspektora? Za Kovačevićev klub „elita“ je znala da je ilegalan, i svejedno su u njega zalazili, i nitko ga nije prijavio inspekciji. Onda se čudimo kakvo je nisko povjerenje građana u institucije kad imamo jednake i jednakije pred zakonom!

VIDEO: Zoran Milanović o aferi Janaf i istrazi

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • KRALJ-TOMISLAV:

    Opaaa, ajde da sam pročitao i jedan suvisli komentar. Napokon je komentator zahvatio temu malo dublje i malo objektivnije. Istina je, ne divlja Milanović zbog države, iako su mu puna usta brige za državu, nego divlja zbog sebe. Jer ako ... prikaži još! bi Milanoviću itko postavio samo dva tri ciljana pitanja (ova pitanja o kojima Despot piše) onda bi se vidjelo da je Milanović do vrata umočen u to društvo iz Kovačevićevog kluba, čak i puno više od Plenkovićevih ministara, jer je on bio čovjek za čijeg se premijerskog mandata Kovačević vinuo u najvišu ekonomsko-političku sferu u Hrvata. Bez imalo želje da branim Plenkovića, ali više je nego jasno da je Kovačević dio Milanovićeve ekipe i da je bio od puno veće "koristi" Milanovićevoj ekipi, nego Plenkovićevoj. A da o Milanovićevom uličarskom riječniku, uličarskim forama, uličarskim grimasama i pošalicama i ne govorim. Plenković kakav god je, u odnosu na Milanovića je u diskusijama gospodin. Ali generalno sav taj igrokaz je djetinjast, nezreo, nedostojanstven i nedržavnički, a glavi akter takvog igrokaza je ulovljeni Milanović s pekmezom na rukama.

  • mrkvax:

    Zoka se drži one ...napad je najbolja obrana...Zna da je ulovljen a ranjeni lav je najopasniji..

  • Deleted user:

    Dali je Milanović prošao sve provjere prije nego je ušao na Pantovćak.