Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bojana Gregorić:

Želim snimiti dobar film da mi u 'in memoriam' ne emitiraju sapunicu

'20.10.2010., Centar Cascade, Zagreb - Predstavljanje luksuzne kolekcije satova Cartier u Krona Exclusive shopu. Bojana Gregoric.  Photo: Borna Filic/PIXSELL'
Foto: 'Borna Filic/PIXSELL'
1/3
08.04.2013.
u 11:30

Glumica i bivša balerina otkriva zašto se odrekla plesnih papučica, žali li radi nekih životnih pogrešaka i kakva je bila kao konobarica

Za horoskopske Vodenjake kažu da su druželjubivi i humani, intelektualno tisuću km ispred drugih, a privlači ih sve što je novo i neobično,... E pa sve to, a i više 41-godišnja glumica Bojana Gregorić Vejzović koja odlično miri strogoću i buntovništvo, uspješnu karijeru i obiteljsku harmoniju.

S 14 prvo slučajno pijanstvo

– Imala sam faze velike discipline kojoj me naučio balet. On mi je bio dobra škola ne samo u smislu kreativnog izražavanja nego i životna škola koja me naučila posvetiti se kako poslu tako i ljudima. Tamo sam stekla prijateljstva za cijeli život – kazala je glumica i otkrila i drugu stranu medalje:

– A imala sam i ovu drugu, buntovničku fazu. Kad ste posvećeni i disciplinirani, mora postojati i trenutak mladenačke eksplozije koja se u mojem slučaju najčešće događala na moru.

No njezini nestašluci bili su, kaže, neplanirani i slučajni kao, primjerice, onaj kada je u Rapcu preplivala kanal, a tek što je to učinila, protrnula je od jeze jer je dvadesetak minuta kasnije, dok se još sušila na plaži, izronila golema, crna ruska podmornica. Ili njezino prvo pijanstvo.

– Bila sam s ocem u Kanfanaru kod poznanika te sam s polusestrom završila u njihovu vinskom podrumu. Otvorile smo teglu višanja koje su bile jako fine. I povratak iz Kanfanara u Zagreb prošao nam je u pjesmi, za razliku od prijašnjih putovanja kada je i jednoj i drugoj uvijek bilo zlo u automobilu. No, kada smo došli na Tuškanac, pozlilo nam je i dogodio se rigoleto po cijelom novom tatinom automobilu. Shvatio je da smo pojele cijelu teglu višanja, ali u rakiji. To je bilo moje prvo pijanstvo. Bilo mi je 14 godina – smije se Bojana. U svim životnim odlukama bila je samo svoja pa i u onoj kad je s 18 godina otišla od kuće i počela živjeti sama, ali s roditeljima, umjetnicima koji su joj usadili ljubav prema kazalištu, imala je i ima vrlo prisan odnos.

– Moja mama bila je članica Kazališta lutaka. Sjećam se kako sam bila jako važna i sebi i frendovima iz razreda jer sam sve predstave znala napamet, a mogla sam ih odvesti i iza pozornice. To mi je bilo kao maloj fantastično, za razliku od mojeg sina Raula koji Enesu i meni koji igramo predstave za odraslu publiku, kaže da su te predstave i to što radimo potpuno bez veze te da su naše najbolje uloge Enesova uloga Ponga u “101 dalmatincu” i moja Elastike u “Izbaviteljima” – priča s ljubavlju i dodaje: – I moj je otac bio filmaš i snimao s Meryl Streep, Gerardom Depardieuom... radio koprodukcije poput “12 žigosanih”,... a poslije je otvorio restoran jer se htio okušati i u ugostiteljstvu pa smo se u tome okušali i svi mi. Ja sam, recimo bila odlična konobarica.

Spontana voditeljica

Bojana je u angažmanu kazališta Gavelle, a televizijskoj publici najpoznatija je po ulogama u seriji “Naša mala klinika”, sapunicama “Dolina sunca”, “Sve će biti dobro”,... Bila je i voditeljica emisija “100% ja” i “Živi zid”. Danas bi u voditeljstvu, veli, bila puno hrabrija, spontanija i manje poslušno slijedila scenarij. Što se tiče glume, ima jednu veliku želju.

– Moj posao ne možete baš planirati, u njemu treba imati i puno sreće koje sam u kazalištu imala zaista na “lopate” počevši s “Brezom”, “Chicagom”, ”Fedrom”,... ali voljela bih snimiti neki dobar film da mi u “in memoriam” ne moraju emitirati baš sapunicu.

>> 'Obitelj mi je ispred ambicije pa sam se odrekla Londona'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije