Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTE ĆORIĆ ZA MAX!

Zdravko Mamić je strašan tip, baš pojava! Uvijek me hrabri i motivira

Ante Ćorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
14.01.2015.
u 13:45

- Prazan stadion itekako utječe na cijelu momčad. Uvjeren sam kako bismo, da su nam tribine popunjenije, igrali mnogo bolje - rekao je Ćorić.

Dinamova mjerna jedinica za talent, 17-godišnji Ante Ćorić, s velikim ambicijama ulazi u proljetni dio sezone nakon što je zbog dvije ozljede propustio veći dio jeseni. Prvo ga je iz stroja izbacio njegov cimer iz mlade reprezentacije, Zagrebov vratar Dominik Livaković, na treningu mlade vrste u Vinkovcima, a druga ozljeda stigla je u finišu prvoga dijela sezone kada su na trening-utakmici stradale prepone.

Ante je, stoga, stanku u prvenstvu iskoristio za oporavak i mukotrpne treninge pod nadzorom poznatog kondicijskog trenera Pere Kuterovca, stručnjaka koji je s Ratkom Rudićem kovao svjetsko i olimpijsko vaterpolsko zlato, pripremao, među ostalim, veslačkog šampiona Damira Martina i brojne druge vrhunske sportaše.

– U Dinamu će mi biti zahvalni za ono što sam napravio s Antom u proteklom razdoblju. Vraćam im ga potpuno zdravoga i spremnoga za najveće napore na pripremama – kazao nam je eminentni kondicijski stručnjak, koji je Ćorića predao Dinamovoj kondicijskoj struci, Ivanu Štefaniću i Kreši Šošu.

Ante Ćorić kod Kuterovca je vježbao zajedno sa starijim bratom Josipom (26), nogometašem drugoligaša Sesveta. Razgovor s Dinamovim nogometašem, novim Adidasovim manekenom, obavili smo upravo u stanci između dva treninga, dva dana uoči prvoga okupljanja u Maksimiru...

– Želje za 2015. godinu? Ma ništa mi nije važnije od zdravlja. Samo da me ozljede zaobiđu jer ovo što mi se događalo prošle jeseni strahovito me unazadilo. Nikada do sada nisam bio ozlijeđen, zato mi je sve to tako teško palo. I zahvalan sam treneru Kuterovcu jer na pripreme dolazim u idealnome stanju – kazao nam je Ante Ćorić.

Najviše žali što je protekle jeseni propustio obje utakmice protiv Red Bull Salzburga, kluba u kojemu je proveo četiri godine. Zanimljivo, Dinamo je u kratkome razdoblju Austrijancima pred nosom "maznuo" dvojicu ekstratalenata, najprije Matea Kovačića Linzu, a potom i Antu Ćorića Salzburgu.

– Prema meni su u Salzburgu bili vrlo korektni, naš odnos i dalje je dobar. Najviše je ondje na mene utjecao tadašnji šef škole, Nizozemac Van Lierop, sjajan stručnjak i moj veliki prijatelj. To je čovjek koji živi nogomet. Radi kao šef škole u njemačkom Unterhachingu, a usto ima i privatnu školu, nedavno sam ga posjetio – kazao je Ante Ćorić.

Koji su ovogodišnji prioriteti; naslov prvaka, nastup u Ligi prvaka ili stopama Kovačića i Halilovića u veliki europski klub?

– Uvijek mi je na prvom mjestu naslov prvaka, a o transferu uopće ne razmišljam. Spomenuli ste Kovačića i Halilovića; želio bih ostati u Dinamu dulje od njih.

Smeta mi prazan stadion

Ne smeta vam prazan stadion, otužna atmosfera oko Dinama...?

– Prazan stadion itekako utječe na cijelu momčad. Uvjeren sam kako bismo, da su nam tribine popunjenije, igrali mnogo bolje. Inače, moji prijatelji redovito dolaze na sve utakmice, uvijek im nabavim 15-20 ulaznica. To su uglavnom dečki iz kvarta...

Trenirate zajedno s bratom Josipom. Koliki je njegov utjecaj na vas?

– Brat Josip mi je veliki uzor. Svašta je prošao u karijeri, a ostao je čvrst u glavi, uporan i marljiv. Uvijek me potiče na rad, kontrolira svaku moju vježbu. Trener nam zada 20 zgibova, ja napravim 19, a brat me odmah korigira. Nema šanse da se "švercam" pokraj njega...

Koji su vaši omiljeni klubovi?

– Navijam za Barcelonu, ona mi je nekako u srcu, ali Bayern mi je najbolji na svijetu.

Kakav ste tip igrača, novi Kovačić ili novi Modrić?

– Nisam ni Kova, ni Luka, želim biti svoj, njegovati svoj stil, nikoga kopirati. Najbolje se snalazim na poziciji iza špice, mogu igrati i na lijevome boku.

Bayern vas prati već dulje vrijeme? Priča se da će uskoro dati i ponudu za vas...

– Pratili su me još dok sam bio u Salzburgu. Četiri utakmice igrao sam protiv njih, zabio im šest golova. Protiv Bayerna sam uvijek najbolje igrao. Njihovi skauti često su u mojoj blizini, čak su mi se neki ljudi bliski klubu pokušali približiti na Facebooku. Zato sam prije nekoliko mjeseci ugasio profil. Ne treba mi to, samo me opterećuje.

Osjećate li se već kao zvijezda, ipak ste među najtraženijim Dinamovim igračima?

– Nisam zvijezda, uopće se tako ne osjećam. I ako slava i dođe, nikada se neću promijeniti, niti se odreći svojih prijatelja. Najbolji sam s Antom Krajinom i Ivanom Božićem, a u Dinamu s Markom Pjacom i Ivanom Fiolićem. I ne čitam puno novine. Moj prijatelj Ante i moja majka skupljaju članke o meni, ali ja ih baš ne želim čitati. Ma ni pohvale, bolje da to ne dolazi do mene, lakše mi je...

Očekivali ste da će vam Zoran Mamić dati šansu sa 17 godina?

– Očekivao nisam, pa sa 17 godina to se ne očekuje. Sretan sam što sam tako rano počeo. Zoran Mamić važan je u mojoj karijeri, zahvalan sam mu i opravdat ću to povjerenje.

Kakav je na vas dojam ostavio Zdravko Mamić?

– Dođem nekada kod njega, popričamo, uvijek me ohrabri, motivira. Ma, Zdravko je strašan tip! Za nas igrače on je super, pojava je...

Ima li klanova u Dinamovoj svlačionici, podjela na strance i domaće igrače?

– Nema klanova, sa svima sam dobar. Nikoga od dečki ne gledam kao na strance, svi su oni igrači Dinama. Na primjer, moj konkurent Machado sjajan je dečko, super sam s njim...

Trener kadeta Jozo Bandić najavio vas je kao kandidata za Ligu prvaka mladih?

– Hvala treneru Jozi što me spomenuo u tom kontekstu, ali ja bih radije u Dinamu igrao Ligu prvaka za seniore. To je moj cilj.

Uz Rakitića, Messija, Balea

Može li Dinamo osvojiti naslov prvaka bez poraza? Koliko je opasna drugoplasirana Rijeka?

– Rijeka je jako dobra momčad, složni su, moćni, iznenadili su me ove godine. Ali, ne mogu nas ugroziti. Naslov bez poraza? Ne znam, rano je govoriti o tome...

Odnedavno ste postali maneken Adidasa iako ste imali i ponudu Nikea?

– Odabrao sam Adidas jer mi je njihova kopačka bolje odgovarala. Uskoro ću dobiti kopačke sa svojim imenom, poput ostalih Adidasovih zvijezda, Messija, Rakitića, Balea, Suáreza. Potpisao sam s Adidasom na tri godine.

Na kraju, Barcelona ili Bayern, koji je vaš cilj u karijeri?

– Ni Barca, ni Bayern, zanima me samo Dinamo! – zaključio je 17-godišnji Ante Ćorić, učenik 3. razreda Ekonomske škole.

>> Ante Ćorić: Ma koja Barcelona, sada mi je samo Dinamo u glavi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije