Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'otimanje' članstva

Zbog pretrčavanja Raškovića Karamarku, članstvo SDSS-a prelazi u SDP

Mirko Rašković
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
29.02.2016.
u 17:57

Osim što je istaknuo svog kandidata, SDP je SDSS-u “preoteo” i oko 70 članova koliko ih je, kažu u županijskom SDP-u, prešlo iz SDSS-a u partiju upravo od afere s Mirkom Raškovićem.

Odlazak Mirka Raškovića u saborske klupe u kojima je podržao HDZ, odnosno Domoljubnu koaliciju, zbog čega je promptno izbačen iz SDSS-a, slučaj je koji je ozbiljno narušio odnose SDP-a i SDSS-a. Pogotovo u Šibensko-kninskoj županiji. Dokaz za to je činjenica da SDP neće podržati SDSS-ova kandidata za dožupana iz redova srpske nacionalne manjine u toj županiji, što je mjesto koje je ostalo prazno upravo Raškovićevim odlaskom, već će prvi put imati svog kandidata. A on je Slobodan Rončević, također bivši SDSS-ovac i bivši načelnik općine Kistanje. No ni tu razmiricama između dviju stranaka nije kraj. Jer osim što je istaknuo svog kandidata, SDP je SDSS-u “preoteo” i oko 70 članova koliko ih je, kažu u županijskom SDP-u, prešlo iz SDSS-a u partiju upravo od afere s Mirkom Raškovićem.

– Suradnjom SDP-a i SDSS-a na nacionalnoj razini bili smo zadovoljni. Međutim, u Šibensko-kninskoj županiji suradnja nije takva, a dodatno je narušena nakon slučaja Rašković koji je dao bezuvjetnu podršku Domoljubnoj kolaciji. To je narušilo povjerenje dviju stranaka na županijskoj razini – kaže Ivan Klarin, predsjednik SDP-a Šibensko-kninske županije. Dodaje kako je nakon zadnjih događaja među dijelom SDSS-a zavladalo veliko ogorčenje te su odlučili prijeći u redove SDP-a.

– Na zadnjoj sjednici Predsjedništva učlanili smo ukupno 67 SDSS-ovaca, a u međuvremenu ih se još javilo. To su ljudi koji su ogorčeni, prije svega, postupkom Mirka Raškovića – kaže Klarin. Dodao je kako odluka da na predstojećim izvanrednim izborima kandidiraju svog kandidata ne znači zatvaranje vrata SDSS-u na županijskoj razini već jačanje SDP-a. Međutim, da bi SDP nastavio suradnju s SDSS-om u županiji, ipak imaju za njih nekoliko uvjeta.

– Prvi je razvrgavanje koalicije s HDZ-om u Skupštini Šibensko-kninske županije, a drugi uvjet jest razvrgavanje koalicije s HDZ-om u Gradskom vijeću Knina. Jasno je da već dugi niz godina traje otvorena suradnja, čak bi se usudio reći i koalicija između HDZ-a i SDSS-a i u Županiji i u Gradu Kninu. Napravi li takve poteze novo vodstvo, mi ćemo nastaviti dalje s našom suradnjom – kazao je Klarin.

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović kaže kako oni nemaju nikakvu koaliciju s HDZ-om u Šibensko-kninskoj županiji, no ne krije da su njihovi vijećnici podržavali njihove odluke u skupštini. Hoće li ili neće udovoljiti uvjetima SDP-a tek će, kaže, odlučiti nakon izvanrednih izbora 20. ožujka na kojima će i oni imati svoju kandidatkinju – Anju Šimpragu, predsjednicu županijskog aktiva žena SDSS-a. Stanimirović kaže i da nije upoznat sa slučajevima masovnog prelaska članova SDSS-a u redove SDP-a.

>> Štrbac: Sad je jasno da je Mirko Rašković bio i ostao HDZ-ov čovjek

Komentara 10

DU
Deleted user
18:33 29.02.2016.

SDP je 1991 bila srpska stranka zasto bi 2016 bilo drukcije?

SI
sifoklop
19:10 29.02.2016.

svaka ptica svome jatu leti

Avatar juricamesko
juricamesko
18:36 29.02.2016.

normalno je da članovi SDSS prelaze u Sdp ,oni su sestrinske stranke.sjetimo se samo kako se prije nekoliko mjeseci Milanović na RTS hvalio kako 8 od 10 srba glasa za njega i Sdp. niti članovi SDSS a niti većina članova Sdp nikada nije prihvatila samostalnu,demokratsku i neovisnu Hrvatsku a još će dosta vode proteći Savom dok novi naraštaji u Sdp i SDSS uvide da ih starije kolege svemu krivo uče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije