Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.10.2018. u 16:20

Jasno je zašto je bandić primamljiv, ali žalosno je što se svi prave kao da se ništa ne događa

Političkih prebjega, zastupnika koji su zbog pozicija ili nekih drugih svojih razloga mijenjali politički dres ili političku stranu uvijek je bilo i uvijek će ih, vjerojatno, i biti. Ali ono što se dogodilo i što se događa u aktualnom sazivu Sabora ipak je svojevrsni fenomen koji je odavno prešao sve granice dobrog ukusa i ušao u sferu političke trgovine, potencijalno i korupcije.

Javnost se tako trenutačno zabavlja informacijom zbog čega je Marija Puh, gorljiva zagovarateljica Istanbulske konvencije iz Kluba HNS-a, stranke u kojoj je bila i potpredsjednica, otišla u Klub Milana Bandića u kojemu je upravo o Istanbulskoj konvenciji bilo dopušteno glasanje po savjesti. Teško je ne primijetiti da je Klub stranke Milana Bandića, koji je na izborima osvojio tek jedan mandat, u dvije godine zahvaljujući upravo takvim prebjezima kao što je Marija Puh narastao na čak deset mandata i tako postao četvrta snaga u parlamentu, odmah nakon HDZ-a, SDP-a i Mosta.

Video - Okršaj u Saboru: Andrej Plenković i Davor Bernardić

I nikome ništa. Niti prebjezi objašnjavaju zbog čega svi idu k Bandiću, koji bi “svima dao”, niti Bandić objašnjava zbog čega svi žele baš k njemu. I dok je potpuno jasno zašto je gradonačelnik Zagreba s izdašnim gradskim proračunom, svima primamljiv, u isto je vrijeme žalosno kako se u državi svi prave da se u Saboru baš ništa neobično ne događa, što se šalje poruka da su sve prijevare birača nešto potpuno normalno i kako vam ne preostaje ništa drugo nego čekati nove izbore i kazniti sve one koji su vam se nasmijali u lice.

No očito je izlaskom Mosta iz Vlade i sprečavanjem izvanrednih izbora tako da je HDZ-ovoj većini pretrčalo petero zastupnika HNS-a u hrvatskom Saboru sve postalo “normalno”. Jer ako jedna stranka može dobiti devet mandata u lijevoj koaliciji sa SDP-om, a potom se rascijepiti zbog odluke o prelasku u desnu Vladu s HDZ-om, onda je, valjda, sve moguće. Pa i da tu istu HDZ-ovu Vladu ubrzo nakon te najveće prijevare birača spašava glavom i bradom SDP-ov zastupnik Tomislav Saucha, bivši predstojnik ureda premijera Zorana Milanovića koji je u trenutku glasanja o povjerenju ministra financija Zdravka Marića bio, i još uvijek je, pod istragom za lažiranje putnih naloga.     

Komentara 12

DU
Deleted user
19:22 19.10.2018.

Mislim da mi se bluje...

DU
Deleted user
20:40 19.10.2018.

Ako ovako ostane za dvije godine Bandiceva stranka druga po brojnosti u Saboru.SPD Jednoznamenkast.

Avatar lovre von Bratsch
lovre von Bratsch
19:22 19.10.2018.

USKOK bi trebao istražiti ovaj slučaj i sve ostale slučajeve prelaska u vladajuću garnituru... osobito bi bio zanimljiv slučaj....ma svi su zanimljivi ...čisto ideološko određenje....nema tu interesa, nepotizma i korupcije.... USKOK omiljen u narodu, čije golemo povjerenje ima, sigurno će se pozabaviti ovim slučajem.... samo dok jošnešto obave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije