Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.06.2020. u 20:26

Čeka nas teška jesen; ovoj zemlji ne trebaju stručnjaci za sve, kao ni vrludanje s mjerama suzbijanja širenja virusa

Rajko Ostojić odlučio se sam testirati i sam sebe staviti u samoizolaciju zbog susreta, ali ne i fizičkog kontakta na otvorenom sa zaraženim kolegom, želeći pokazati da je za razliku od Plenkovića odgovoran i kao političar i kao liječnik.

Ostojić će ostati u samoizolaciji bar do ponedjeljka dok ne dobije potvrdu da mu je i drugi test na virus negativan. I Miroslav Škoro se planira samoinicijativno testirati jer je i on odgovoran čovjek iako nije na sučeljavanju bio u izravnom kontaktu s Ostojićem. Najbolje bi bilo da sad i četiri milijuna građana pohrli na testiranje jer zašto bi oni bili neodgovorniji od Ostojića i Škore dok COVID-19 cirkulira kao u najgorim danima pandemije.

I premijer Plenković smatra da se odgovorno ponio jer se konzultirao sa stručnjacima, a građanima je poručio da slušaju prave stručnjake, a ne specijaliste drugih medicinskih disciplina ili političare koji glume nadriliječnike. Samo je li i Vili Beroš kao ministar i neurokirurg stručnjak za viruse jer je ustvrdio da je virus oslabio, što mu je, pak, spočitnuo Ivan Đikić rekavši da to nije znanstveno utemeljeno i da se nada kako će povući svoju nesmotrenu izjavu.

Na sve to nadovezao se i Krunoslav Capak poručivši Ostojiću da se ne petlja kao gastroenterolog u epidemiološku struku i da je nedopustivo što je on sam sebe stavio u izolaciju unatoč procjeni epidemiologa da ni njemu ni Plenkoviću izolacija ne treba. E, sad, i Capak kao epidemiolog koji je, za razliku od Beroša, rekao da nema znanstvenih dokaza da je virus oslabio, griješi kad kaže da je nedopustivo da se Ostojić sam stavi u izolaciju jer ni Ostojiću ni ijednom drugom građaninu nikakav propis ne brani da se samoizolira.

No, što misle i o Ostojićevoj samoizolaciji i o Plenkovićevoj neizolaciji birači će reći svoje za tjedan dana. No, nakon kakofonije u javnosti oko toga je li virus oslabio ili nije te tko sve (ne) treba u samoizolaciju političari bi trebali misliti i na to da se i birači mogu samoizolirati na dan izbora.

Čeka nas teška jesen i neizvjesnost s pandemijom i ovoj zemlji ne trebaju stručnjaci za sve, ni političari koji koriste virus za jeftine političke poene, kao ni vrludanje s mjerama suzbijanja širenja virusa.

Komentara 1

PR
Prekosutra
21:24 28.06.2020.

Koliko god covjek sanhao o Eldoradu u Hrvatskoj, Svicarskoj, Engleskoj... to je jednostavno samo san. Neki su ljudi bitniji, ne zato sto se zovu ovako ili onako, vec zato sto obnasaju vazne drzavne poslove, npr, zdravstveno osoblje, policija, vojska, vatrogasci.... i samim tim imaju, cinjenicno, pristup testiranju ”preko reda”. Tom logikom i premijer obavlja vazan dezavni posao i posve je normalno da mu je omoguceno visestruko testiranje. Gosoodin ”teatralni” Ostojic nije bitan jer ne obnasa , barem ne za sada, nikakvu Vaznu funkciju, zato je potpuno svojevoljno glumeci odgovornu osobu otisao u izolaciju, a cinjenica je da bi i on mogao na testiranje ”preko reda”. Ove druge: Skoru, Bernardica, Raspudica je potpuna glupost slijediti i slusati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije