Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.01.2018. u 08:41

Milanović ima pravo na kandidaturu za Pantovčak, ali demokratska javnost ima pravo i obvezu njegovu kandidaturu što više dovesti u pitanje i šanse mu svesti na minimum!

Bilo je to još u doba kad je Zoran Milanović bio samo šef SDP-a. Još nije bio primirisao čari vlasti. Ali se debelo nadao da će zavladati Banskim dvorima. Tada je kao šef oporbe uzeo stambeni kredit po uvjetima povoljnijima nego što bi ih dobili ostali građani. Banka može promijeniti uvjete, ali političar ne smije dopustiti sebi da bude iznad drugih građana. Međutim, Milanoviću je to bilo sasvim normalno. Toliko normalno da je bljuvao vatru na moju kolumnu, u kojoj sam ga usporedio s njemačkim predsjednikom koji je dao ostavku zbog sitnog prijateljeva dara. Milanović je doslovce divljao i prijetio, i tada je već pokazao sve negativne crte svog karaktera koje su se samo još pojačale kad je zauzeo pozicije vlasti.

Milanović, krajnje prepotentan, neradnik koji je u partijsku središnjicu dolazio puno kasnije od ostalih, proletio kroz nju, i nije se nešto u radu oznojio. Političar koji uopće nije ispekao zanat, nego je, što i sam priznaje, partiju preuzeo nekako sa strane, dogodilo mu se, sin pokojnog Račana ga je nekako i oktroirao, i dobili su to što su dobili. Dobili su šefa stranke nakon čije se vladavine SDP debelo urušava, jer je to i nasljeđe Milanovićeva vođenja partije. Ali i državu je ostavio u kaosu jer je njegova Vlada bila jedna od najnesposobnijih u povijesti hrvatske mlade demokracije.

I sad, nakon svega, danima i tjednima slušamo kako bi se Milanović mogao kandidirati za Pantovčak, kako bi nam mogao postati predsjednik, kako bi on jedini mogao ugroziti predsjednicu u borbi za njezin drugi mandat. I svi se dive i čude kako se taj prepotentni, divljački, zloban, prostački, svađalački Milanović pripitomio, kako je postao fin, nekonfliktan, mekan, podatan… Valjda takav da bi ga svaka punica poželjela za svog zeta! Doista je krajnje degutantno i neodgovorno takvog tipa podržavati u bilo kakvim njegovim političkim ambicijama. Ne zato što je izgubio dva puta izbore, nego zato što je pokazao što može kad je bio na vlasti, odnosno pokazao je sve ono najgore i rezultati sami za sebe govore o njemu.

Zašto mu se danas ne postavljaju neugodna pitanja, umjesto da mu se radi PR? Ako već i ima ambicije za Pantovčak, a svatko se može kandidirati, onda ga treba i smjestiti tamo gdje mu je mjesto, rešetati ga na sve strane i ne dati mu prostor da laže, izmišlja, zaboravlja, manipulira… Jer birače treba podsjetiti kakav je on bio premijer i kakva je bila njegova Vlada! Takvog predsjednika želite? Nije li dovoljno što je posijao novo zrno ideoloških podjela? Zar se zaboravlja kako je on, uz bivšeg već zaboravljenog predsjednika, državu stavio na stup srama zbog “lex Perković” i zaštite dvojice starih udbaša?! U demokratskoj zemlji takav se postupak ne bi zaboravio, politički račun bio bi već davno isporučen, a to je izbacivanje iz političkog ringa. Bivši šef Pantovčaka je izbačen iako je dobrim dijelom i sam sebe izbacio. Tako ni za Milanovića više ne bi smjelo biti mjesta u politici.

Davor Huić iz Udruge poreznih obveznika Lipa dobro je primijetio: “Radi se o uvjerljivo najgorem ili drugom najgorem (iza Sanadera) hrvatskom premijeru, koji je katastrofalnom politikom nečinjenja i zaštite javnog sektora na račun privatnog nepotrebno produljio našu recesiju na čak šest godina, zabetonirao zemlju u jednom grču otpora promjenama, skoro pa udvostručio javni dug i sigurnom nas rukom doveo na pretposljednje mjesto među članicama EU po prihodu ‘per capita’.” Nije li samo ovo već dovoljno da ga se medijski i javno suočava s ovakvim poražavajućim rezultatima njegove vladavine i da se biračima otvaraju oči? Dokad ćemo se ponašati kao nojevi pa zabijati glavu u pijesak, dok karavane prolaze, i takvim tipovima davati medijski prostor koji ne zaslužuju?

Milanović ima pravo na kandidaturu, ali demokratska javnost ima pravo i obvezu njegovu kandidaturu što više dovesti u pitanje i šanse mu svesti na minimum! Ili ga ostaviti bez ikakvih šansi! Jer bi sve drugo bio težak poraz za sve nas i dobili bismo godine koje su već unaprijed pojeli skakavci, kao da ih nije bilo dovoljno dosad, posebice za njegove vladavine.

Za kraj, ako bude izašao iz SDP-a, ako ga SDP ne bude podržao, znači da neće ni platiti kampanju, tko će ga onda plaćati? Za koga će igrati? Ili će opet otići u banku po kredit kakav ne mogu dobiti obični smrtnici? Koliko je poznato, u privatnom biznisu nije se proslavio, nije zaradio. Jer tko treba takvog “stručnjaka”? Nitko!     

Zoran Milanović
1/11

Komentara 42

Avatar southman
southman
08:52 15.01.2018.

Nesposobna lijenčina ! Jedino što je u 4 godine vlasti uspio napraviti jeste to što je pomogao u povećanju nataliteta na području grada Rijeke !

SL
slonica46
09:42 15.01.2018.

Samo lud narod može ga izabrati na bilo koju funkciju a samo mrzitelj Hrvatske mu može dati glas...Znači da ima šanse ...

JS
John_Smith
09:53 15.01.2018.

Osim napisanog da je Milanović još kao šef oporbe uzeo stambeni kredit po uvjetima povoljnijima nego što bi ih dobili ostali građani, nije napisana činjenica da su radove po toj njegovoj nekretnini, primjerice skupe EGZOTIČNE parkete, platili stranačkim SDP novcima, a ne osobnim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije