Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Zanimljivi su ti jugoslavenski udbaški arhivi. Iz njih ispade Smoje kao državni neprijatelj

Mesić laže da je srušio Jugoslaviju! Arhivi splitske Udbe otkrivaju da je autor tog domoljubnog čina Miljenko Smoje
09. prosinca 2017. u 09:00 2 komentara 2388 prikaza
Hrvatski državni arhiv
Foto: Goran Jakuš/Pixsell

SUBOTA, 2.12.

Ajde neka smo u nečemu prvi! Evo, europski mediji proglašavaju Plenkovića “jedinim europskim čelnikom koji slavi ratnog zločinca.” Plenki je shvatio poruku. Nakon emotivne reakcije brojnih dužnosnika i odbacivanja presude iz Haga, na scenu stupa pragmatizam. Sada je osuđuje samo dio vezan uz UZP. Svi se kunu u haške osuđenike i generala Praljka, a da je prije samo mjesec dana netko došao napraviti anketu u Sabor i zamolio zastupnike da nabroje njihova imena, bilo bi povuci-potegni...

mesić agrokor MILAN IVKOŠIĆ Suđenje Mesiću? Zaboravite, država je više njegova nego Tuđmanova

NEDJELJA, 4.12.

“Osudi pojavu, spasi druga”, bila je stara parola iz vremena KPJ. Očito je nisu zaboravili u vukovarskom SDP-u, gdje u rehabilitirali Želja Sabu, koji je odležao u zatvoru zbog pokušaja davanja mita tada oporbenoj vijećnici iz HDZ-a. Teolog Sabo poručuje da je vrijeme praštanja, da onaj koji je nevin prvi baci kamen i da, majke mi, neće nikad više. Doduše, kada bi se u Hrvatskoj kaznio baš svaki pokušaj podmićivanja oporbe, u zastupničkim klupama na svim razinama nastao bi propuh.

PONEDJELJAK, 4.12.

Mesić laže da je srušio Jugoslaviju! Arhivi splitske Udbe otkrivaju da je autor tog domoljubnog čina Miljenko Smoje! Da, čovjek kojega je SIS prisluškivao zbog navodnih antihrvatskih stavova, u vrijeme tamnice naroda, godinama je bio praćen. I on i Lepa i Šarko i Šanto! Kažu da je drukao Švabama! Zanimljivi su ti jugoslavenski udbaški arhivi. Iz njih ispade Smoje kao državni neprijatelj, a Kolega je izgleda bio prijatelj. Ča je život vengo fantažija...

UTORAK, 5.12.

Dario Šimić nije imao šanse. Postavio je bunker, stavio Pletu na gol, Stanića i Vlaovića u napad, ali het-trik, zabija Davor Šuker Brend! Ne treba mijenjati ekipu koja pobjeđuje. Nogomet cvate, nema korupcije, stadioni su puni, obnovljeni, infrastruktura genijalna, a gazda Maminjo zadovoljan. Međutim, pravi poraz nije doživio Dario, gol je zapravo uvaljen Plenkiju, kojemu su sleđa uklizali članovi Županijskih saveza, redom HDZ-ovci. Dakle, pitanje za Plenkija glasi: Gdje je tebi, druže, baza!

SRIJEDA, 6.12.

Nema skromnijih ljudi na kugli zemaljskoj od hrvatskih političara i političarki. U ovo vrijeme praštanja i darivanja, sasvim je logičan postupak dueta Murganić-Mađerić koji je odigrao dupli pas s privatnim dječjim vrtićem. Skromne kakve jesu, podijelile su pakete za siromašnu i pobjegle kako javnost ne bi saznala da su baš one donirale pomoć. Što? Pomoć je zapravo iz Fonda EU za siromašnu djecu? Pa dobro... važna je namjera, kaj ne? Ne? Ostavka? A tko će onda pomagati djeci?

ČETVRTAK, 7.12.

Iz Poljske vraćena 4 vojnika HV-a iz elitne postrojbe. Pali su na alko-testu, nakon povratka iz grada. Jedan od njih je vojni kapelan. Hm... a da se najprije provjeri da se čovjek nije napio misnog vina? Hrvatski župani s tim nemaju problema. Njih voze vozači. Trojica kupuju nove automobile sa zatamnjenim staklima. Ne žele da ih puka vidi. Jedino je problem što, ako se iseljavanje nastavi, neće nikoga biti pored puta da ih pogleda. Tada će se moći voziti i u kabrioletima.

PETAK, 8.12

Papa Franjo mijenja Očenaš! Od pamtivijeka svakog dana milijuni mole najpopularniju molitvu, a tek sada se otkrila vražja podvala u njoj. Vjernici se u Očenašu mole Bogu da ih ne dovede u napast, a ljude u napast, poručuje Papa Franjo, ne dovodi Bog, nego Sotona! Možda se sada jave protivnici debljanja i prigovore dijelu u kojem se moli “kruh naš svagdašnji, daj nam danas” i zatražiti da se uvede kako bi kruh trebao biti bez glutena?

Prijevod nije dobar Papa mijenja Očenaš: Ne dovodi nas Bog u napast, to čini Sotona šestorka Mate Mijić Ljevica šokirana slavljenjem haških osuđenika, a sama štuje osuđenog terorista Tita Dario Šimić SAD JE JASNO Dario Šimić priznao poraz! Šuker ostaje predsjednik HNS-a
Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici