Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium

Zanatlija Čačić rado bi primio šegrta Josipovića

Josipović se "nije bavio operativom" i "ne zna zanat", ali tu je, naravno, Čačić da ga poduči političkim vještinama
20. veljače 2015. u 12:00 14 komentara 3405 prikaza
Josipović Čačić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Radimir Čačić, predsjednik NSR-a, jedini je političar uz Nikicu Gabrića i njegov Nacionalni forum koji je otvoreno izjavio da je spreman prihvatiti bivšeg predsjednika Ivu Josipovića. U izjavi za Globus Čačić je objasnio da je uvijek dobro surađivao s Josipovićem kojeg doživljava kao odmjerenog političara centra.

"Apsolutno bi nam odgovarao Josipović“, ocjenjuje šef NSR-a, ali odmah iznosi i neke primjedbe na vruću robu koja se pojavila na političkom tržištu. Josipović se "nije bavio operativom“ i "ne zna zanat“, ali tu je, naravno, Čačić da ga poduči političkim vještinama. Ukratko, zanatlija Čačić radio bi primio Josipovića. Kao šegrta.

Jedina Josipovićeva konstanta – uvijek ima neki put

Ivo Josipović, bivši predsjednik, nakon objave razlaza sa SDP-om nema previše izbora. Ako je u prvu kampanju išao s pjesmom „Put ka sreći“, a u drugu sloganom „To je pravi put“, preostaje mu samo – „treći put“.

Propadaju poslovi, a ministar nije u toku

Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, nije želio komentirati za Novi list stanje u državnoj tvrtki "Motori i dizalice“ s objašnjenjem da "nije u toku“ i kako se mora "informirati o svemu“ jer je jedan dan bio u Moskvi. Ministar time priznaje da „nije u toku“ već puna četiri mjeseca jer radnici MiD-a nisu primili plaće još od lanjskog listopada pa sada, u očaju, štrajkaju.

Da apsurd bude potpun, MiD ima posla preko glave, upravo dovršava dva motora vrijedna 3,5 milijuna eura, a imaju narudžbi do kraja 2016. Jedino nemaju sposobnog vlasnika jer država to očito nije, a ni ministar „nije u toku“. 

Teretana dobila prioritet pred gradnjom vrtića u Ninu 

Emil Ćurko, gradonačelnik Nina, suočen je s pobunom roditelja koji su nezadovoljni odlukom da se u dijelu prostorija Poglavarstva umjesto dječjeg vrtića uredi teretana. Roditelji u Slobodnoj podsjećaju da su sadašnje prostorije vrtića zbog čestih poplava okružene vrećama s pijeskom pa se najavljivalo preseljenje u prostor u Poglavarstvu, no on je ipak prenamijenjen za teretanu. Ćurko smiruje strasti najavljujući pripremu projekta novog vrtića. A do tada je prioritet – nova teretana.

>>'Josipović me neugodno iznenadio', Pusić: 'Svi trebaju smiriti strasti!'

>>Nitko od saborskih zastupnika ne želi u Josipovićev 'treći put'

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
 • Avatar navijač
  navijač:

  Taman i pristaju jedan drugom , osim što su im očevi radili to što jesu , oboicu su žene šutirale s položaja .

 • Deleted user:

  Gori majstor od šegrta.

 • Avatar upitnik.pita
  upitnik.pita:

  ...družba... holy, ivy, nicky, raty...