Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.10.2017. u 18:46

I za Vulina vrijedi: Fućka nam se što govore, treba im samo reći – dobili ste po gubici, mogli biste opet

Subota 30. rujna

Pogled Angele Merkel draži od cijelog Jadrana

Novi list podsjeća kako je na prvoj sjednici Plenkovićeve Vlade, u kojoj su tada bili i ministri Mosta, donesen zaključak o konzultacijama s državama članicama EU i Europskom komisijom za uvođenje gospodarskog pojasa na Jadranu, što je bio jedan od uvjeta Mosta za koaliciju.

Otad ni do izlaska Mosta iz Vlade ni do danas, a prošlo je godinu dana, nije bilo nikakvih konzultacija niti više tko u vlasti i oporbi gospodarski pojas spominje. Naravno, nije teško pogoditi zašto. Neke bi se zemlje EU zacijelo narogušile na to hrvatsko nastojanje i sigurno činile sve što mogu da ga spriječe. Pogotovo Italija, čiji ribari u hrvatskom ZERP-u, blažoj inačici gospodarskog pojasa, kojeg se hrvatska, Sanaderova Vlada, također pavelićevski odrekla, ulove godišnje ribe vrijedne 300 milijuna eura. U deset godina to je više od tri milijarde eura ili 25 milijardi kuna!!! Zašto Vlada ništa ne čini da proglasi svojim more koje joj pripada po međunarodnom pravu, što su ga iskoristile i mnoge članice EU? Zato što je Plenkoviću mio pogled Angele Merkel ili nekog drugog moćnika EU draži od cijelog hrvatskog Jadrana.

Nedjelja 1. listopada

Korporacijama u EU potrošači su nova Afrika

Možda ste mislili da toga može biti samo u Hrvatskoj, koja sama guši vlastitu poljoprivredu a uvozi hranu kojoj je rok trajanja na isteku pa umjesto da se baci, preko svemoćnog uvoznog lobija prodaje se Hrvatima. Ima toga, dakle, i u slavnom Ujedinjenom Kraljevstvu. Večernji list piše kako britanski Guardian i televizija ITV posjeduju tajne snimke iz jednog pogona tvrtke 2 Sisters na kojima se vidi kako radnici mijenjaju datume klanja, meso koje je vraćeno iz supermarketa prepakiraju, miješaju ga sa svježim i stavljaju novi rok trajanja. Naravno, neće se takvo meso naći na stolovima kraljevske obitelji i bogatuna, nego na stolovima onog stanovništva u Velikoj Britaniji prema kojemu se proizvođači i trgovci ponašaju kao prema Afrikancima. Zna se da i Britanija, i Francuska, i Njemačka, i Nizozemska, i Belgija... izvoze u Afriku goleme količine smrznutog mesa lošije kvalitete koje Afrikanci masovno kupuju, jer je, i zbog državnih subvencija koje imaju europski proizvođači, mnogo jeftinije, pa tako propada mnoštvo afričkih farmera. Dakle, za varalice iz EU Afrika nije samo Afrika nego i vlastiti potrošači te neke nerazvijenije europske zemlje, među njima i “crnačka” Hrvatska.

Ponedjeljak 2. listopada

Palicama je u Kataloniji mlatio i Juncker 


Sprečavanje referenduma o neovisnosti u Kataloniji nezapamćenim policijskim nasiljem u kojem je ozlijeđeno gotovo tisuću ljudi, nije sramota samo Madrida i Rajoyeve vlasti, nego i Bruxellesa, iz kojeg se nije čula osuda, dapače, čulo se opravdavanje terora stavom da “referendum nije ustavan”. Slobodnije govoreći, ondje su pod policijskim šljemovima, s palicama, gumenim mecima... bili Angela Merkel, Macron, Juncker i drugi moćnici Europske unije koji na sličan način nastoje disciplinirati Poljsku, Mađarsku, Bugarsku i druge zemlje (a neke i svoje separatiste) koje se žele oteti političkim diktatima i grabežljivosti najmoćnijih država EU. Madrid već desetljećima iz Katalonije isisava novac (Katalonci kažu – ne želimo više biti bankomat Vlade), kao što ga te zemlje EU isisavaju iz podosta siromašnih europskih država, u kojima su pokupovale banke, energetske, telekomunikacijske, farmaceutske i druge velike profitabilne tvrtke, iz kojih godišnje iznose milijarde eura profita. Kao i iz Afrike, Azije... Agresija na Kataloniju slična je agresiji na Hrvatsku, na početku devedesetih jedan je katalonski pisac izjavio – tko je u Španjolskoj za Srbe, dobar je španjolski patriot, a poklonici Hrvata su izdajice.

Utorak 3. listopada

Kakva korist od ‘odlučnog uzvraćanja’ četnicima!

Kadšto su rekacije u Hrvatskoj na izjave ili postupke srbijanskih dužnosnika toliko panične, toliko zvone na uzbunu da pomislim kako trebam bježati u sklonište. U posljednjih desetak dana prvo je u Hrvatskoj odjeknulo podizanje spomenika u Beogradu ratnom zločincu, “heroju oslobodilačkog rata”, majoru JNA Tepiću, koji je 1991. godine eksplozijom koju je izazvao u vojnom skladištu u Bjelovaru ubio dvanaest hrvatskih branitelja. A zatim je u povodu ustoličenja novog dalmatinskog episkopa srbijanski ministar obrane Vulin među ostalim izjavio: “U svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko u ratu ima strana.” Spomenik Tepiću nije ni prvi ni posljednji takve vrste u Srbiji, a Vulin je o Domovniskom ratu, o “ustaškom režimu u Hrvatskoj” koji slavi Oluju, koja je “za Srbe samo zločin i pogrom”, izrekao mnogo veće krivotvorine i velikosrpske gadosti. Zar itko u Hrvatskoj misli da će se srbijanski dužnosnici promijeniti ako im se “odlučno uzvrati” (a oni onda još žešće četnikuju)? Bezbroj su puta pokazali da su uvijek isti i da uživaju u iritiranju Hrvata. Pa bi se i o Vulinu, i o Dačiću, i o drugima moglo reći što je rekao Šeks: “Vučić je četnik, fućka mi se što je predsjednik”. Fućka nam se što govore, treba im samo reći – dobili ste po gubici, mogli biste opet.

Srijeda 4. listopada

Gura se najveća podvala od nastanka države

Ministrica Blaženka Divjak izjavila je da nije bilo značajnijih primjedaba na Cjelovitu kurikularnu reformu. No odavno je poznato da nema značajnije osobe iz znanosti, kulture i obrazovanja koja nije manje ili više nepovoljno pisala ili govorila o reformi, a podosta ih se i zgražalo. U povodu te izjave HAZU i akademik Vladimir Paar poslali su joj otvoreno pismo u kojem je podsjećaju na “crvenu knjigu” koja sadrži kritičke recenzije 120 stručnjaka iz Znanstvenog vijeća za obrazovanje i školstvo HAZU. Autoriteti iz vodeće hrvatske znanstvene institucije tvrde da “proces reforme po modelu ‘Cjelovite kurikularne reforme’ (koncept Budak-Jokić) vodi u pogoršanje hrvatskog obrazovanja”. Takav nas model udaljava od srednjoeuropskog školstva, a u Njemačkoj i SAD-u je kao neuspješan napušten. Ta reforma, među ostalim, “zanemaruje nacionalni identitet i nameće jednoumni svjetonazor” što je “naročito problematično u predmetnim kurikulima Hrvatski jezik i Povijest, primjerice u odnosu na hrvatski jezik i Domovinski rat”. Osobit je gnjev izazvalo izbacivanje Marulića iz školske lektire, a kad je riječ o Domovinskom ratu, poznato je da je bivši voditelj reforme Boris Jokić u jednoj svojoj knjizi označio Hrvate kao krivce za velikosrpsku agresiju!!! Je li moguće da navodno patriotska Vlada prihvaća najveću podvalu hrvatskoj državi od njezina nastanka!?

Četvrtak 5. listopada

Partizanski zločini ‘malo zastranjenje’?!

Za ubijanje i bacanje u fojbe – spemni! Za klanje svećenika –spremni! Nisu za te pokliče koji se mogu izvesti iz partizanskog i komunističkog krvološtva u Drugom svjetskom ratu i poslije IDS i društvo u Hrvatskom saboru predložili da se odredi zatvor od šest mjeseci do dvije godine (u dopunjenonom Kaznenom zakonu). Nego po običaju samo “za propagiranje nacističkih, fašističkih i ustaških simbola, što uključuje i ustaški pozdrav ‘za dom spremni’”. Zašto? Zato što su partizanski zločini antifašistički, zato što je ubijati i bacati u jame Talijane, Nijemce, Hrvate..., ili u župnom dvoru zaklati svećenika Miroslava Bulešića jer je htio krizmati djecu – samo, eto, malo zastranjenje na putu do ideala koji su se zvali komunizam i Jugoslavija. Ideala koji su završili u fojbama povijesti u koje im sada Boris Miletić i drugovi pružaju ruke ne bi li ih izvukli, ali uzalud, beznadno su mrtvi. Kako Miletića nije sram ustrajavati na jednim zločinima a prešućivati druge, uči li svoju djecu da se jedni samo slave a drugi ubijaju, pa i oni bez kojih hrvatske Istre ne bi bilo? Kako se osjećao kad je upravo njega Damir Kajin prozvao kao pokrovitelja nečuvenog kriminala koji je nazvao – istarski fašizam, za koji bi kazna od šest mjeseci do dvije godine bila preblaga?

Petak 6. listopada

Čas reže na Orbana, čas ga oponašaju

Ne sjećam se jesam li ikad pročitao da je na nekoj državnoj granici u Europi uhićen terorist, ali zato EU zna gdje je opasnost! U učenicima! Organizirano putovanje skupine zagrebačkih srednjoškolaca u Rim pretvorilo se u dramu – slovenska granična policija otkrila je da je među školarcima i učenik sa sirijskom putovnicom, zabranila mu je ulazak u schengenski prostor te su ga policajci, na zgražanje ostalih učenika, izvukli iz autobusa. U sirijskom konzulatu u Zagrebu kažu da ih to ne čudi jer u schengenski prostor ljudi sa sirijskim putovnicama više ne mogu ulaziti. A gdje je bio strogi EU kad su izbjeglice masovno puštani a Angela Merkel izražavala im dobrodošlicu? Oslabljena. Obezmuđena Europa bez granica i čvrstih načela pet dana ima ova, pet dana ona pravila, čas reži na Orbana, čas ga oponaša, teroristima koji su postali europska svakidašnjica i koje su sami uvezli prijete da “neće proći” itd. Ničega toga ni emigrantske krize ne bi bilo da su ostale negdašnje europske države sa zaštićenim granicama, da nema laži o “obitelji europskih naroda” koja je sve ugroženija i koja se uspješno obračunava samo s “terorom” učenika!

Komentara 11

HR
hrUsrcu
19:25 07.10.2017.

bravo g-dine Ivkosic. kao i dosada "u sridu". da bar ima vise ivkosica u VL nebi svakodnevno citali red slovenije, red srbije, red "antifasista", red seksualnih savijeta i ine petokolonastvine i malogradjanstine

FA
fakin2012
19:20 07.10.2017.

ne mogu vjerovati da 27 godina nakon propasti Jugoslavije, Jugoslavenstvo još nije crklo? I da ima tako jak utjecaj da se hrvatska šutnja nastavlja?!

Avatar 123456
123456
20:16 07.10.2017.

Bravo gospodine Ivkošiću! No mislim kak bi po gubici trebali dobiti i mnogi u RH, a poglavito petokolonaši poput pupavca, pusićevih i td.!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije