Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.07.2016. u 16:00

U normalnim društvima gdje vladaju zakoni moguće su nepravedne presude, a ista ta normalna društva te presude mogu poništiti, i tada je riječ o ispravljanju nepravde

Subota 23. srpnja

Nema zemlje s toliko pohlepe hijerarhija

Nitko se državnim novcem nije toliko razmetao kao Zoran Milanović i njegova Vlada niti je Hrvatsku ni izbliza itko toliko zadužio. Sada je otkriveno da su članovi uprave Hrvatskih šuma, Ivan Pavelić i Ivan Ištok, tužili Hrvatske šume jer nisu dobili milijunske bonuse za unapređenje poslovanja prema ugovoru sklopljenom s bivšim Milanovićevim ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, koji je bio na čelu Skupštine društva Hrvatske šume.

Pavelić traži 2,3 milijuna, a Ištok 1,6 milijuna kuna! Ta sramota iz priče “Ovako pljačka SDP”, kako je tekst o grabežu crvenih dužnosnika naslovio jedan lijevi portal, odjeknuo je dok se još nije stišala afera Costabella, krimić o MUP-ovoj vili pokraj Rijeke u kojoj je, šeikovski trošeći, s obitelji ljetovao tehnički premijer Tihomir Orešković, dok su prijašnjih godina u njoj na naš račun ljetovali i tulumarili i Milanović, i Račan, i Lučin, i Jarnjak, i Karamarko i mnogi drugi. Vjerojatno u svijetu nema zemlje s tolikim nerazmjerom između pohlepe njezinih državnih hijerarhija i nesposobnosti tih hijerarhija s kojima gospodarstvo neprekidno propada, zaduživanje u inozemstvu raste, a narod siromaši i iseljava se. Ali bit će dobro, jer uskoro biramo pljačkaše – nove ili stare iz Milanovićeva jata.

Nedjelja 24. srpnja

Plitkoća u “obračunu” s crvenim totalitarizmom

Slažem se s Draženom Budišom – poništenje presude kardinalu Stepincu je besmisleno. Kao da smo, nakon što nam je vuk ušao u tor i poklao nevinu janjad, poništili odluku vuka. Komunizam je bio opće zlo, koje je u Hrvatskoj doživjelo opće poništenje, skupa sa svim njegovim užasima, među kojima je suđenje Stepincu jedan od nepreglednog broja primjera. Nijedan se od tih užasa ne može poništiti kao izdvojen slučaj jer u njemu izdvojenih slučajeva nije bilo.

U normalnim društvima gdje vladaju zakoni moguće su nepravedne presude, a ista ta normalna društva te presude mogu poništiti, i tada je riječ o ispravljanju nepravde. Poništenjem presude Stepincu nije zanijekan komunizam, nego mu je odano priznanje, stvoren je privid da je i on bio normalno društvo, ali je, eto, učinio zločin nad Stepincem koji sada brišemo. Ako je sadašnji sud poništio presudu ondašnjeg, onda mu je dao pravosudnu vrijednost ravnopravnu sa svojom. Nevjerojatna, nepojmljiva plitkoća u “obračunu” s crvenim totalitarizmom!

Ponedjeljak 25. srpnja

Izdajnik je tko pristane na regionalnu ligu!

Naivno se pitam: kako to da beogradski Srbi, koji manje-više općenito drže da je Hrvatska nastala na genocidu nad njihovim sunarodnjacima u Oluji, koji su manje-više svi ustali protiv proglašenja svetim “ustaškog vikara” i “ideologa NDH” kardinala Stepinca, koji na sve strane u Hrvatskoj vide ustaštvo i nasilje nad srpskom manjinom – sada ponovno hoće s nama u isto društvo, u regionalnu nogometnu ligu, u kojoj bi igrali klubovi iz država bivše Jugoslavije.

Što to žele, zar krvave sukobe na hrvatskim, bosanskohercegovačkim i srbijanskim stadionima nakon kojih će Hrvate i Bošnjake optuživati za ustaštvo i islamistički teror? Žele li možda da obnove savez, makar u nogometu, u kojem bi dominirali nad svima i bili pendrek za sve, u kojem bi naknadno poraze svojih klubova pretvarali u pobjede, uzimali nezaslužene titule, dok bi suci Maksimovići produživali utakmice sve dok ne pobijede Partizan ili Zvezda? A policija bi tolerirala divljanje njihovih navijača i lomila rebra i razbijala glave protivničkih. Svaki nogometni dužnosnik u Hrvatskoj koji bi na takvu ligu pristao bio bi izdajnik.

Utorak 26. srpnja

Mamić je ostavio samo tragove zla i neuspjehe

Zdravko Mamić dao je ostavku na mjesto dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, a u priopćenju je napisao i nešto što pokazuje da nema ni trunka srama i stida. Dakle: “Ne želim više biti razlog zbog kojeg će pojedinci umanjivati uspjehe mojih kolega iz Hrvatskog nogometnog saveza i Dinama te sjajne rezultate kojima već godinama uveseljavaju sve naše sugrađane”. Čime su to “uveseljavani svi naši sugrađani”? Ponižavajućim porazima Dinama u Ligi prvaka? Gotovo stalno praznim maksimirskim stadionom? Mamićevim psovanjem majke novinarima na presicama? Njegovim odvratnim striptizom?

Prijetnjama smrću i istražnim zatvorima? Ulizičkim slavljenjem Jugoslavije i pljuvanjem po samostalnoj Hrvatskoj u intervjuu beogradskim novinarima? Desecima milijuna koje je zgrnuo i luksuzom u kojem živi? Time što su njemu i njegovoj obitelji Dinamo i reprezentacija služili kao izlog njihove robe za tržište? Katastrofom nogometne reprezentacije na Euru u Francuskoj? Ako se već sada može govoriti o Mamiću u prošlom vremenu, ostavio je samo tragove zla koje poriče i neuspjeha koji preimenuje u uspjeh.

Srijeda 27. srpnja

Barbari Novaku nisu dali mira ni u demokraciji

Umro je jedan od najvećih hrvatskih prozaika, Slobodan Novak. Jedne se njegove proze, “Izvanbrodskog dnevnika”, posebno sjećam. Godine 1977. dobio sam tu knjigu od izdavača, jer sam gdješto u Vjesnikovoj kući, gdje su kapitalce prikazivali Igor Mandić i Veselko Tenžera, pisao o novim književnim izdanjima.

Odmah sam je pročitao i bio oduševljen ljepotom i hrabrošću toga iznimnog Novakova djela, u kojem se i te kako prepoznavala i ondašnja (politička) stvarnost. O knjizi sam obavijestio Tenžeru koji je još nije imao i koji mi je rekao: “Donesi mi je ovog časa, treba o njoj što prije pisati, prije nego je po komitetima napadnu”. Već sutradan u vrhu stranice u Vjesnikovoj kulturnoj rubrici osvanula je povelika recenzija pod naslovom “Putovanje budnom svijesti”.

Za nekoliko dana i roman i Tenžerin tekst žestoko su napadnuti na sjednici zagrebačkog partijskog komiteta. Ali bilo je kasno, Veselko je pretekao partijske barbare, što ne bi mogao da su oni prije njega knjigu “recenzirali”. Tenžera ih je pretekao, njihov je teror Novak nadživio, ali mu ni u demokraciji nisu dali mira ideološki potomci komunističkih zlikovaca – Jurica Pavičić, Miljenko Jergović, Ante Tomić, Davor Butković i drugi.

Četvrtak 28. srpnja

Impresivan broj “nula” koje će obilježiti izbore

Sjećate li se Drage Prgometa, njegovih sukoba s Karamarkom u HDZ-u, pa izlaska iz stranke, pa izbora za zastupnika kao člana Mosta, tajnog susreta s Milanovićem, razlaza s Mostom, osnivanja stranke HRID...? Biografija puna događaja! Ali, eto, prema anketi Crobarometra, Prgometov HRID dobiva 0 (nula) posto glasova!

Ipak, Plenković kaže da HDZ i s njim pregovara kao s mogućim partnerom na izborima. Pregovara s još jednom “nulom” (0,1 posto), s Hrvatskom zorom Milana Kujundžića, pa s liberalnom Kosorovom “nulom” (HSLS, 0,1 posto). A jedna “nula” (0,9 posto), HSP AS, bijesna je što HDZ neće s njom u koaliciju na nacionalnoj razini. I na ljevici ima “nula” (na primjer, Laburisti, 0,2 posto) koje bi sa SDP-om koji ih neće. Ako im dodamo još niz “nula” s velikim ambicijama – Čačić, Josipović, stranka Pametno... – dobivamo impresivan broj “nula” koje će obilježiti izbore. Nevjerojatno je da se u toj izbornoj bitki (koju će izgubiti) do “nule” ponižavaju i bivši predsjednik države, ministar, kandidati za čelna mjesta najveće stranke... Koja narkomanska ovisnost o vlasti!

Petak 29. srpnja

Šprajc je imao sreće pa sad može čerečiti Glavaša

Nikada nije bilo suđenja Zoranu Šprajcu zato što je svojedobno u intervjuu u Dnevniku HTV-a kriminalcu Nadanu Vidoševiću omogućavao da govori 15 minuta, a zauzvrat ga je predsjednik HGK vodio na skupa putovanja i isplaćivao mu masne honorare. Imao je sreće, nije bilo moćnika poput Sanadera da naredi procesuiranje kao što ga je naredio za Branimira Glavaša, koji ga je doveo na čelo HDZ-a pa mu poslije okrenuo leđa i priznao kako mu je krivotvorio glasove. Samo zahvaljujući Šprajcovoj sreći i toj Glavaševoj nesreći, “slavna” TV zvijezda može čerečiti Krešu Beljaka jer je rekao da je Glavaš “heroj Domovinskog rata i to mu nitko ne može osporiti”. Kao i uvijek tako i sada i Šprajc i IDS i drugi koje je ta izjava “zgrozila” prešućuju da je na suđenju Glavašu krunski svjedok bio ratni ubojica Krunoslav Fehir koji je iskaz mijenjao četiri puta, i da su tri Srbina svjedočila u korist Glavaša, te da je Glavaš za manje-više sve Osječane istinski heroj. I što je najvažnije, Ustavni je sud presudu Glavašu ukinuo!!! 

>> 'Nije cilj samo dati tisuću eura za svako novorođenče već poticati demografiju'

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar TAJSAM
TAJSAM
18:12 31.07.2016.

nismo mi hrvati ustaše samo za beograd, već za sve koji daju glasove komunistima i vesni pusić i njenim drugarima za koje smo mi svi hrvati ustaše te se bore stalnim svim sredstvima protiv nas hrvata i hrvatsku te žele svakodnevno prikazivati kao što je i josipović rekao u izraelu da svi hrvati imaju zmije u njedrima. sve ih treba protjerati koji tako misle. pozdrav svim dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije