Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
irokez-dvojac

Vulić: Livaja i Rebić podsjećaju me na tandem Bokšić – Šuker

'15.06.2013., Zagreb - Hrvatska nogometna U-20 reprezentacija otputovala na svjetsko prvenstvo u Tursku. Marko Livaja.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
1/3
28.06.2013.
u 12:36

Hajduk je 
Livaju prodao za 200.000 eura, za Rebića su procijenili da i nije nešto...

Ante Rebić i Marko Livaja dominantne su figure hrvatske reprezentacije na SP-u do 20 godina. Rebićev spektakularni gol Urugvajcima odveo nas je do velike pobjede, Livajin spretni gol Uzbekistanu, nakon asistencije Rebića, uveo u osminu finala. Izbrijane glave, specifične frizure, taj dvojac osim igrom plijeni i izgledom. Uvijek su veliki igrači bili onako na svoju ruku. Livaja prednjači, takav je, "hrvatski Balloteli" pun je tetovaža, nedavno je odalamio šakom u glavu suigrača u Atalanti, srpskog reprezentativca Radovanovića. Došlo mu je... Ima mušica, ali je paklen igrač. Inter ga je dugo pratio, uzeo, poslao na kaljenje.

Odbija i 5-6 milijuna

– Livaja je budućnost – rekao je izbornik Igor Štimac kada ga je pozvao na revijalnu utakmicu u Rijeci.

Ivan Gudelj, koji je Livaju vodio u svim mlađim selekcijama, obožava ga.

– Livaja ima vrhunsku realizaciju, sve predispozicije za velikog igrača, on mora biti top igrač. Rebić se razvio u modernog napadača, kada mu ostaviš prostor, nezaustavljiv je. Njih dvojica u tandemu djeluju impresivno, kao da su stvarani za zajedno igraju – kaže Gudelj.

Dok Livaja traži svoju poziciju u Interu, stasiti Imoćanin Ante Rebić u drugačijoj je situaciji. Još je igrač Splita, oduševljava silinom, dugim korakom, nepredvidivim driblingom. Predsjedniku Slavenu Žužulu ne žuri se s njegovom prodajom, vrte se milijuni, menadžeri ga oblijeću, ali Žužula ne impresioniraju ponude od pet ili šest milijuna eura. Svjestan je da ima dragulj i neće se žuriti s njegovom prodajom. Zdravko Mamić bio je spreman iskrcati dva milijuna eura, Splitu je nudio i 50 posto budućeg transfera, ali Žužul s Rebićem planira pokoriti domaću ligu.

Budućnost nogometa

Zanimljivo, uzdanice reprezentacije do 20 godina imale su svoje epizode u Hajduku, ali... Livaja je u Poljud stigao iz županijskog ligaša Adriatica, igrao u mlađim kategorijama, no zapelo je na potpisivanju ugovora. Hajduk je "zaspao", nije vidio Livajin potencijal, odnosno stavio ga je u isti koš s još desetak mlađih igrača. U igru je uskočio Inter i za 200.000 eura dobio odličnog napadača. Rebića je Hajduk kao talentiranog klinca iz Imotskog poveo na turnir u Italiju. Zaigrao je desetak minuta, rečeno je "i nije baš nešto". Žužulu nije dugo trebalo, Rebića je kao juniora doveo u Park mladeži i danas čeka transfer od deset milijuna eura. Zoran Vulić trenirao je Rebića u Splitu.

– Taj tandem podsjeća me na naš najveći napadački tandem Bokšić – Šuker! Naravno, momci su još na početku karijera, ali nema dvojbi da su budućnost našeg nogometa – rekao je Vulić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije