Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.04.2018. u 09:01

Najbolji i najbolniji recept za Šešelja bilo bi ignoriranje njegova ludila, postupaka i izjava.

Sve do toga trenutka u Narodnoj skupštini Srbije odvijalo se dobro i bez ikakvih problema pa je tako prvi službeni posjet predsjednika Hrvatskog sabora Srbiji s pravom imao epitet povijesni. A onda se ukazao on. Povratkom s gostovanja na jednoj televiziji, predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj dolaskom u Skupštinu ugledao je hrvatsku državnu zastavu, koju je, ničim izazvan, skinuo i počeo gaziti.

Kakav to čovjek mora biti da 2018. godine, poslije svih stradanja građana Balkana, reagira na necivilizirani način? Međutim, kada se zna da se radi o osuđenom ratnom zločincu, takav postupak ne iznenađuje. Uz to, Šešelju to nije prvi takav incident. Treba znati i da je nekoliko dana prije posjeta hrvatskog izaslanstva vrijeđao i prijetio i nekim zastupnicima u Skupštini. Koliko god se sve to može ili ne može očekivati od jedne takve osobe, ostaje nejasno kako je moguće da srbijanske institucije ne reagiraju i sve to gledaju sa strane. Tako će i najnovije gaženje hrvatske zastave ostati nekažnjeno jer, kako kažu u MUP-u Srbije, ne postoji dokaz da je Šešelj to zaista i učinio. Ne pomaže ni to što on i sam priznaje taj svoj čin.

Mnogi se pitaju i zašto takvo ponašanje Šešelja, koji svako malo sramoti Srbiju, tolerira Aleksandar Vučić koji već godinama odlučuje o svemu kod istočnih susjeda. Čak ga, i suprotno zakonima Srbije, i dalje drži u Skupštini iako kao osuđeni ratni zločinac ondje nikako ne bi smio i mogao biti.

Dva su odgovora na to pitanje. Prvi je da Vučić zapravo Šešelja koristi upravo za takve stvari poslije kojih se on Europi i svijetu prikazuje kao mirotvorac, osoba spremna na dijalog i bez koje je nemoguće odraditi bilo što u Srbiji. O tome govore i neki od srbijanskih zastupnika koji tvrde da se na djelu svakodnevno može vidjeti suradnja vladajuće Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS) i Šešeljeva SRS-a.

Drugi razlog je činjenica da je Vučić godinama bio desna ruka Šešelja koji mnogo toga zna o njemu, njegovoj prošlosti ali i sadašnjosti.

Upravo radi svega toga odluka Jandrokovića i Plenkovića o prekidu posjeta Srbiji, koja je očekivana i normalna, trebala je biti drukčija. Trebala je jer znaju o kakvoj osobi se radi i da je bilo kakvo normalno ponašanje od njega teško očekivati. Uz to, tako bi poslali više kvalitetnih poruka iz Beograda od ove kada su se pokupili i otišli u Zagreb gdje su održali konferenciju za novinare.

Ni Jandroković ni Plenković nisu svjesni da Šešelja i njemu slične osobe zapravo najviše boli ignoriranje. Najbolji recept za njega bilo bi ignoriranje njegova ludila, postupaka i izjava. Mediji u Srbiji njemu već godinama ne pridaju posebnu pozornost, što bi trebali činiti i hrvatski mediji jer se radi o političaru koji je zaostao u dalekoj prošlosti i čiji je utjecaj beznačajan. Potvrđuje to i nekoliko posljednjih izbora na kojima su rezultati pokazali da Šešelja i njegov SRS više ne podržavaju ni svi članovi njihovih obitelji. Kad to shvate i čelnici država susjeda Srbije, život na ovim područjima mogao bi se normalizirati.

Komentara 14

BE
Beogradjan
11:10 21.04.2018.

Novinar kaže da Šešelj zna mnogo toga o Vučiću pa ovaj ne reaguje, a nije spomenuo da taj isti Šešelj mnogo više zna i o Tudjmanu, Gotovini, Bobetku, Glavašu i drugim, nego velika većina Hrvatskog stanovništva u RH. Pravu istinu o njihovim mračnim planovima i delima nikada obični ljudi neće ni saznati, dok to Šešelj dosta dobro zna i otuda verovatno takva njegova reakcija...

GU
guner
10:57 21.04.2018.

Sa takvim ponasanjem samo dokazujemo da smo isti kao Hrvati.. Stalno nesto provociraju, a eto i mi smo vratili.. Sramota

DI
Direkt
10:25 21.04.2018.

A čime bi mi obmanjivali narod da nije Šešlje,a sada Vulina, sutra...? I opet pokušavamo lagati i obmanjivati. Šešelj je izdržao kaznu i to po svim zakonima svijeta znači da se može vratiti normalno m životu. Dakle biti u njihovoj skupštini. I dok se mi zabavljamo Šešeljem zanemarujemo stvarnost u Hr. Učinkovita vlada nema šta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije