Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.06.2017. u 12:05

U stranci vlada potpuno nezadovoljstvo i vjerojatno je samo pitanje dana kada će prvi nezadovoljnik krenuti na aktualnog šefa stranke Davora Bernardića

Potpuni debakl oporbe rezime je drugog kruga lokalnih izbora. U SDP-u se u drugom krugu doduše nisu niti imali baš čemu nadati pa se sada raduju i “mrvicama” iliti pobjedama u Slatini, Ogulinu, Pločama... U stranci vlada potpuno nezadovoljstvo i vjerojatno je samo pitanje dana kada će prvi nezadovoljnik krenuti na aktualnog šefa stranke Davora Bernardića.

Ali ti koji bi ga rušili u startu imaju velik problem. Novog lidera, vođe za kojim bi svi pošli, nema na vidiku. Pogotovo nakon što se doznalo da bivši šef uprave Podravke Zvonimir Mršić, oko kojega bi se vjerojatno okupila najšira stranačka jezgra, odlazi u Agrokor. No nije jedino u SDP-u raspad sistema. Nakon drugog kruga lokalnih izbora jasno je kao dan da je i njihov dojučerašnji partner HNS doživio potpuni poraz. Ostali su bez Dubrovnika, utvrde Varaždinske županije, a nisu uspjeli ni u Zagrebu, gdje je Anka Mrak Taritaš izgubila “za dlaku” od aktualnog gradonačelnika Milana Bandića. Krivca, s pravom, vide u šefu stranke Ivanu Vrdoljaku. Njegovo dogovaranje koalicije s HDZ-om, mimo volje dobrog dijela stranke, usred kampanje za drugi krug, obilo se o glavu svim HNS-ovim kandidatima.

Najbolji dokaz ankete su napravljene za Varaždinsku županiju prije samo nekoliko dana prema kojima je Predrag Štromar dobivao Radimira Čačića s oko 60 posto. Što mu je srozalo rezultat preko noći? Jasno je kao dan da je Vrdoljakovo tvitanje i dogovaranje koalicije s HDZ-om za HNS bilo isto što i Milanovićev sastanak s Klemom i društvom te mama lekarka za SDP. No za razliku od SDP-a, koji bi mogao ostati “osuđen” na Bernardića, HNS ima alternativu. Iako je izgubila od Bandića, Anka Mrak Taritaš ostvarila je odličan rezultat, donijela stranci lijep kapital u Zagrebu. A Zagreb su četiri izborne jedinice.

Nije za bacanje ni činjenica da je među najpopularnijim političarima u zemlji, kaže svibanjski Cro Demoskop, popularnija i od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Više nego dovoljno za kandidaturu za novu šeficu stranke.

>>Sve o lokalnim izborima čitajte OVDJE.

Komentara 10

Avatar tetina
tetina
20:04 05.06.2017.

Kako vas je G.Plenki sve zgazio i obrisao pod s vama

HL
HV_LAKI102
23:18 05.06.2017.

Vrdoljakova ideja da podrzi ovu Hrvatsku vladu je za pozdravit.Oni iz HNS-a koji misle da ce ova odluka oslabiti stranku,potpuno su u krivu.Koalirati sa Bernandicem i njegovim mrziteljima Hrvaske koji nemaju nikakav program niti kompas je cist promasaj i utopijaa za svaku stranku u Hrvatskoj.Postoji samo jedan problem kod HNS-a,a taj je da oni u svojim redovima imaju osobu koja je naj vece zlo na Hrvatskoj politickoj sceni i zove se Vesna Pusic, kojoj nema mjesta u ovoj Vladi,isto kao sto ga nema ni za saborskog spijuna Pupovca.Bolje je ici i na nove Izbore vec u vladi imati ova dva rusitelja Drzave....Plenkovicu,pamet u glavu,da nam se neponovi Sanader.

Avatar southman
southman
14:42 05.06.2017.

Svatko pametan zna da Taritaš čeka zatvor tako da mi nije jasan mentalni sklop ovih novinara/rki VL-sta !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije