Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.03.2019. u 07:30

Tko će graditi zagrebački Manhattan na Kajzerici? I za čiji novac? I po čijim (kakvim) projektima? Pa kakva su to uopće pitanja koja ionako postavljaju jalnuški diletanti koji u životu nisu ni kućicu za pse izgradili dok je sultan preporodio Zagreb, najčišći, najbogatiji, najtolerantniji i najsretniji grad u ovom dijelu svijeta

Dugogodišnji sultan odlučio je sagraditi zagrebački Manhattan. Ni manje ni više. A gdje to? Pa na Kajzerici, a gdje drugdje. Ne znate gdje je Kajzerica? Ne mogu vjerovati! Pa to je dio grada gdje je sultan u rekordnom roku i uz pomoć europskih fondova izgradio hrvatski nacionalni nogometni stadion popularno nazvan Plavi vulkan. Riječ je o jednom od najljepših i najmodernijih stadiona na svijetu koji se odlično uklopio u zagrebačku sve elegantniju i profinjeniju urbanu vizuru i trajno oživio desnu obalu rijeke Save. Iste one rijeke koju je sultan obogatio doista ekspresnim uređenjem lijeve obale i to od Jaruna pa na istok, dokle ide...

Jer sultanove vizije ionako nemaju kraja (a zlobnici će primijetiti, ni početka, ali tko im je kriv kad ne znaju “delati” za opće dobro nego uvijek gledaju svoje uske i lokalne interese). Zagreb je tako konačno postao grad sljubljen sa svojom rijekom jer je sultan oživio staru ideju zagrebačkog kupališta i podsjetio Zagrepčane da žive u bogomdanom gradu na rijeci. A što je bilo, pitate se, s maksimirskim stadionom? Pa Maksimir je vraćen zagrebačkoj nadbiskupiji koja se ionako već dokazala kao najsposobniji građevinski menadžer ne samo u Hrvatskoj nego i u ovom dijelu Europe, za što će je papa Franjo sasvim sigurno dodatno honorirati jer je općepoznato da jako cijeni religijsko poduzetništvo bazirano na tržišnim temeljima.

Sultanov Manhattan izrast će na prostoru koji je već prepoznat kao prostor Zagreba – inovativnog grada u kojem je mudro iskorištena sinergija potpuno obnovljenog i profitabilnog Zagrebačkog velesajma i zagrebačke znanstvene pameti koju je sultan okupio u svom znanstvenom timu, vraćajući u domovinu domaće stručnjake iz vrhunskih stranih ustanova, a sve pod originalnim motom “rad i solidarnost”. Manhattan će se tako odlično uklopiti u prostor u kojem je već udomljen impresivni zagrebački Kongresni centar s velikom multimedijalnom koncertnom dvoranom koja u Zagreb privlači sve brojnije strane umjetnike i koja je potpuno zasjenila nekada ugledni Lisinski u kojem se sada održavaju samo priredbe tipa “Mikrofon je vaš” i “Prva truba Trnja”.

Ta je nova zagrebačka koncertna dvorana, sagrađena potpuno privatnim novcem, postala središnje mjesto u regiji za izvedbu mjuzikala i rock-opera, te se strani agenti i menadžeri bore za dobivanje termina kako bi u njoj izvodili svoje financijski najizdašnije projekte koje ne mogu ugostiti prijestolnice iz susjedstva. O popunjenosti hotela uz dvoranu ne treba trošiti riječi. A tko će graditi zagrebački Manhattan na Kajzerici? I za čiji novac? I po čijim (kakvim) projektima? Pa kakva su to uopće pitanja koja ionako postavljaju jalnuški diletanti koji u životu nisu ni kućicu za pse izgradili dok je sultan preporodio Zagreb, najčišći, najbogatiji, najtolerantniji i najsretniji grad u ovom dijelu svijeta.

VIDEO Zagreb: Bandić na bageru započeo radove na gradnji sljemenske žičare:

Komentara 1

DU
Deleted user
15:37 12.03.2019.

To bu se zvalo Burž el Bandic , i imalo bu 365 katova !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije