Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.06.2018. u 16:22

Bio je za mnoge bog i financijer, a talent da “proda” igrače nitko mu ne može osporiti.

Zdravko Mamić desetljećima je vladao i tresao hrvatskim nogometom. Dinamo je praktički bio njegova privatna tvrtka, a javno se hvalio širokom mrežom poznanstava, kako u svijetu sporta tako i u politici, podržavao je, ali i financirao stranke i pojedince. Bio je za mnoge bog, a talent da “proda” igrače nitko mu ne može osporiti. Otkako su mu uskokovci pokucali na vrata, tvrdi pak da mu je proces politički montiran te da se nastoji uništiti i njega i “svetinju Dinamo”. Poručio je javno i glasno da “nije on bez jaja, već frajer s itekakvim jajima”. Ipak, jučer nije, kako bi se po njegovu stavu očekivalo, uzdignute glave ušao u osječku sudnicu, nego je presudu odslušao u Međugorju i, sa sigurne udaljenosti, “sipao” prijetnje sucima koji su mu izrekli kaznu od šest godina zatvora. Nazvao ih je monstrumima i obećao se pobrinuti da ne spavaju mirno.

Zaputio se u BiH, baš poput prijatelja mu Branimira Glavaša koji se na dan svoje presude sklonio u Drinovce. Uostalom, i sam je Glavaš 2009. izjavio kako mu je gradnju kuće u Drinovcima pomogao dovršiti upravo Mamić. Nasmijao se Zdravko Mamić tako u lice pravosuđu Republike Hrvatske, kojoj se više puta zaklinjao na odanost. Tvrdio je on još u utorak da se u Međugorje došao pomoliti, no onda se doznalo i da je nedavno ishodio dvojno državljanstvo koje mu baš i nije potrebno za posjet brdu Gospina ukazanja.

Svoj šou započeo je još dva dana prije izricanja presude, kada je bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana prozvao za ucjenu osječkih sudaca kako bi izrekli osuđujuću presudu.

Nije ponudio nijedan dokaz o autentičnosti te navodne konverzacije, no time je svakako pokušao utjecati na pravosuđe, pa možda i stvoriti alibi u javnosti, predosjećajući osuđujuću presudu. Teško je optužio pravosudni sustav, a onda otišao iz zemlje.

No, s obzirom na to koliko voli biti prisutan u medijima, ali i držati sve konce u Dinamu u rukama, pitanje je koliko će izdržati i u egzilu i svojevrsnom otvorenom zatvoru.

Zdravko Mamić
1/15
Ključne riječi

Komentara 7

RZ
Rocky.Zg
20:17 07.06.2018.

Da, dobro napisano, Dinamo je bio njegova privatna tvrtka. A Dinamo je registriran kao udruga građana. Znači, od samog početka kriminal na kvadrat. To je moguce samo u banana državama.

IK
Ikonoklast
22:23 07.06.2018.

Zanimljivo je da Nicota, Junaci i ostali mamicevi novinari ni danas nemaju hrabrosti reci Mamicu sto ga ide pa zene novinarke, juce Ivana, danas Suzana, prskaju po njemu. Koje jade...koji strah.

DJ
djakputnik
17:23 08.06.2018.

I šta sad? Ona plavuša iz sela pokraj grada Rijeke, sada će morati u Bosni slaviti rođendan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije