Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno

Vanna: Ne hvalim se djecom, ona su moja intimna sreća

'vanna'
Foto: Promo
1/3
12.10.2013.
u 17:38

Pjevačica otkriva kako je na snimanju spota za hit "1000 milja" svladala svoju prirodnu nestrpljivost te priznaje da je ponizno zahvalna na sinu Luki i kćeri Jani

Kada je ljetos pjevačica i jedan od najboljih vokala na domaćoj glazbenoj sceni Ivana Vrdoljak Vanna izbacila energični plesni singl "1000 milja", mediji su ga najavljivali kao novi Vannin ljetni hit. No pjesma čiji tekst i glazbu potpisuje Ante Pecotić nije bila samo hit za jedno godišnje doba. Već u prvom tjednu emitiranja na nacionalnoj top ljestvici Instituta hrvatske glazbe, liste koja obuhvaća gotovo sve radijske postaje u Hrvatskoj, zauzela je drugo mjesto s kojeg ne silazi već devet tjedana!

Smrznula se na Sljemenu

– Pjesma se zaista jako vrti na radijskim postajama i zbog toga sam izuzetno zadovoljna! To je ujedno i najbolji mogući scenarij koji zamišljate kada pjesmu radite i snimate u studiju. Mislim da je vrlo lako čuti kako se u toj pjesmi poklapam s tekstom, melodijom, tempom, ritmom, energijom i sugestijom koju pjesma ima i zato mi je izuzetno važna - to sam ja, sve ono otprije deset, petnaest godina, samo bolja i modernija – ističe 43-godišnja pjevačica. S porukom njezina aktualnog singla svatko se može poistovjetiti pa je i to razlog što je slušateljima prirasla srcu.

– Pjesma govori o tome da u životu i ne znajući prođete puste milje, izgubite vrijeme na raznorazne situacije ili ulažete energiju u ljude, a da niste sigurni donosi li vam to išta i vodi li vas ikamo. No, tako se živi. Ponekad puno pričamo, a malo toga kažemo, pa ipak, izdaje nas samo pogled u našim očima ili onaj pogled koji nas gleda pun ljubavi – poetski objašnjava vrsna vokalistica. Upravo zbog toga što ju je publika odlično prihvatila, pjesmi je odlučila dati i vizualni identitet te je ovih dana snimila videospot čija nas premijera očekuje uskoro. Sniman je na zagrebačkom Gornjem gradu, u Dežmanovu prolazu, studiju Katran i na Sljemenu gdje je, priznaje umjetnica, bilo zaista hladno.

– Kako pjesma nema zadanu radnju, nego samo ideju o ljubavi koja je u konačnici ta koja nas čini boljim ljudima, drago mi je što će i spot biti vedar i pozitivan. Imali smo sreće što je dan, iako prohladan, bio sunčan, tako da je prirodna rasvjeta odradila svoju nezamjenjivu ulogu. Dojmili su me se i mladi statisti koji su vjerno dočarali scene ljubavnih i životnih problema na koje nailaze. Čak sam i ja tijekom snimanja svoju prirodnu nestrpljivost i laganu nervozu držala pod kontrolom shvativši da nas jedino profesionalni pristup može držati u zadanim rokovima – smiješeći se otkriva. Redateljsku palicu spota glazbenica je prepustila Filipu Dizdaru, mlađem bratu pjevačice Natali Dizdar, za čijim je kreativnim idejama na domaćoj glazbenoj sceni sve veća potražnja. Filip je dosad radio spotove za mnoge hrvatske izvođače, a sada je oduševio i našu glazbenu divu.

– Filipa sam upoznala tek nedavno, upravo u povodu dogovora za snimanje. Mogu reći da je ugodan, profesionalan, brz, još iz njega izbija želja da učini sve kako bi realizirao svoju ideju, ali, naravno, sklon je i korisnim sugestijama. Odličan omjer profesionalnosti i zanesenjaštva. S obzirom na to da nam je iznio tu zgodnu ideju oko spota, a kako je moj suprug Andrija, koji je producent spota, trenutno zauzet dovršavanjem dokumentarne serije, činilo nam se idealnim da "1000 milja" "oslika" upravo Filip – govori pjevačica koja je 1. rujna proslavila 43. rođendan. U nedavnom intervjuu za Večernji list priznala je da joj taj datum, iako označava dan njezina rođenja, nije najdraži u kalendaru jer je podsjeća na dolazak jeseni i kiša te kraj njezina omiljenog godišnjeg doba.

Djetinjasta patnja za ljetom

– Svako godišnje doba ima svoje ljepote i posebnosti, ali samo za ljetom patim, i to svim srcem. Ljeto je lijepo, i sunce, dugi dani, more. Tako je to kod mene oduvijek bilo. Djetinjasto, slažem se, ali kada se dan skrati, zapuhne hladniji vjetar i padnu prve kiše, osjetim prolaznost vremena i moram se suočiti s činjenicom da sve što je lijepo mora završiti – govori s nostalgijom. Vanna se sjeća i da je škola često počinjala baš 1. rujna, što joj nikako nije bilo drago iako je bila odličan đak, a petice u školi danas skupljaju i njezina djeca, srednjoškolac Luka i osnovnoškolka Jana.

– Drugi razred srednje škole i sedmi osnovne nisu mačji kašalj, ali još su odlični učenici s pregrštom interesa i zapažanja svijeta oko nas. No, nema se smisla hvaliti djecom, pogotovo ne u novinama, to je moja intimna sreća na kojoj sam ponizno zahvalna i činim sve da tako i ostane. Za tako nešto, "1000 milja" zaista nije uzalud prijeći – s ljubavlju zaključuje Vanna.

>>Vana ne voli svoj rođendan jer je podsjeća na dolazak kiše

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije