Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filip Jurčić

'Uz sina Jana iz dana u dan rastem i ja'

Filip Jurčić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
11.05.2014.
u 17:00

Zvijezda RTL-ove serije “Tajne” otkriva kako koristi slobodno vrijeme otkad je snimanje završilo, zašto kazalište ne smatra zatvorom i kako se najbolje opušta

Na snimanje za Ekran glumac Filip Juričić došao je sa šalicom kave, jer tvrdi “jutro je i treba mu”, ali i sa zanimljivim modnim izričajem - brkovima. Pravda ih dobrim raspoloženjem koje je dan prije vladalo u frizerskom salonu u kojem su se on i sedmogodišnji sin Jan šišali.

Stalni posao na 33. rođendan

– Otkako je završilo snimanje “Tajne”, česta nam je zabava odlazak u frizerski salon pa su tako, sasvim spontano, nastali i brkovi. Danas ih ima, sutra već nema – priča 33-godišnji Filip. U posljednjih nekoliko godina rijetko koji glumac njegovih godina ima toliko angažmana koliko ih on ima, a od ljeta prošle godine do veljače ove godine intenzivno je radio na snimanju RTL-ove serije “Tajne” čija će se zadnja epizoda u trajanju od sat i pol prikazati 15. svibnja. Zbog tempa koji je nerijetko značio i po 12 sati provedenih u studiju, Filip je nakon zadnje klape najprije poželio odmor.

– Malo sam udahnuo zraka, lijepo se odmorio i odmah se dao na pripremanje predstave u kazalištu Komedija – priča. Sada kada ima malo više slobodnog vremena, sjedne pred televizor u 20 sati i prebaci na RTL da vidi kako je odigrao lik Nikole Šepera.

– Za vrijeme snimanja nisam imao vremena gledati seriju, a nekako me i vesele posljednje epizode pa tu i tamo pogledam “Tajne”. Koliko god je teško gledati sebe na ekranu, ipak je glumačka higijena pogledati kako si nešto odradio i što možeš popraviti, poboljšati, poljepšati ili možda zaprljati ako je preuredno. Gluma je cjeloživotno zanimanje i uvijek možeš raditi na sebi – priča Filip kojeg bismo uskoro, barem ako je vjerovati glasinama, trebali gledati u novoj RTL-ovoj seriji.

– Nadam se da sam opravdao povjerenje publike i RTL-a i ako žele novu suradnju, ja sam im na raspolaganju – diplomatski komentira šuškanja glumac. Jedno sigurno poslovno utočište sada mu je kazalište Komedija čijim je stalnim članom postao prije nekoliko tjedana, točno na svoj 33. rođendan.

– Zahvaljujem vodstvu kazališta s kojim sam dugo surađivao što su me primili pod svoje okrilje. Žao bi mi bilo provesti glumački vijek, a da nikada nisam bio dio nekog ansambla – kaže Filip. Iako mnoge njegove kolege zbog nedostatka umjetničke slobode kazališta napuštaju, on je objeručke dočekao ponudu Komedije.

Peče kolače i torte

– Mislim da sam deset godina imao potpunu slobodu da radim sve što poželim i da je vrijeme da pripadam nekom kazalištu. Pa nisu kazališta zatvori! Vodstvo ima razumijevanje i izlaze u susret glumcima koji žele raditi druge projekte – govori Filip koji je kao stalni član Komedije prije desetak dana imao premijeru predstave “Dobra duša iz Sečuana”. I dok ga televizijska i kazališna publika redovito mogu gledati u raznim projektima, filmska publika još čeka njegovu bombastičnu ulogu.

– Mislim da moje filmsko vrijeme tek dolazi. Nekako mi se čini da prije 35. godine i nema pravih muških uloga u filmovima – kaže Filip. Na kritike je već otupio, iako priznaje da su ga u početku negativni komentari pogađali.

– Ljudi mi ponekad priđu i kažu nešto što možda ne želim čuti. O, da, dogodi se to! Naročito od nekih Dalmatinaca koji su puno izravniji, ali s druge strane volim što će oni prvi prići i pohvaliti me ako sam nešto dobro odigrao – kaže Filip. Zasigurno nikakvih loših komentara na njegovu glumu nema sin Jan, a iako škrto odgovara na pitanja o mezimcu, kaže da je njihov odnos stalno u promjenama.

– Zabavno nam je zajedno i iz dana u dan rastemo jedan uz drugoga – kaže glumac. Sin je i prvi kušač Filipovih delicija. Kuhanje mu je, naime, prvi i najdraži ispušni ventil.

– Odlično pečem i kolače i torte pa volim kada me društvo pohvali da sam nešto dobro napravio – smije se Filip.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije