Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

U vrijeme koronavirusa umjesto ljudskosti je na površinu isplivao idiotizam

“Stupanj pojedinih civilizacija stoji u obrnutom omjeru sa stupnjem ljudske gluposti”, napisao je Miroslav Krleža 1938. godine.
18. svibnja 2020. u 21:37 0 komentara 2159 prikaza
Koronavirus u Japanu
Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Suprotno onome što se mislilo – da će karantena u nama probuditi ljudskost i da ćemo biti bliži jedni drugima – koronavirus je, nažalost, na vidjelo samo iznio kakav sve idiotizam čuči u nama. U latinskom jeziku idiotom se označava neobrazovana, neuka osoba.

Verbalna inkontinencija koja je iscurila pod utjecajem virusa SARS-CoV-2 pokazala je da stupanj obrazovanja u pučanstvu nije porastao. Kako obrazovan čovjek može više vjerovati nekom nadrimudracu koji propagira necijepljenje i netraženje liječničke pomoći nego stručnjaku? Više se vjeruje teoretičarima zavjera nego državi, a onda se od države očekuje da riješi probleme.

Laboratorij Klinike za infektivne bolesti 'UVJETNO ODOBRENJE' Utrka s Amerikancima: Lijek koji pomaže protiv koronavirusa dolazi na europsko tržište?

Čovjekova se glupost pokazala ne samo u vezi s virusom već i vezano za mnoge događaje. Parlamentarac iz talijanske Lige Alessandro Pagano je Silviju Romano, 25-godišnju dobrovoljku otetu u Keniji i oslobođenu poslije 18 mjeseci, nazvao neoteroristicom samo zato što je u Italiju stigla preobraćena u muslimanku i odjevena u zelenu odoru s pokrivenom glavom. Silvia je dobila prijeteća pisma, bačena je boca na kuću u kojoj stanuje u Milanu, “Treba je objesiti”, uzvikuje se u Venetu..., u većoj je životnoj opasnosti u Italiji nego u Africi pa je odlučeno da dobije policijsku pratnju. Parlamentarac Pagano kritiziran je u parlamentu čim je izrekao opasnu glupost, morao se ispričati, ali je to učinio s “ako”. Rekao je, naime: “Ako nije onako kako ja mislim da jest, onda se ispričavam.”

Dio krajnje talijanske desnice koji se ne odriče fašizma koristi svaku priliku za svaku vrstu napada. Nažalost, val delegimitiziranja svega zahvatio je i mnogo šire pučanstvo. Uvijek su svi korumpirani premda je minimalan broj onih koji su na kraju za to i osuđeni. Svi su u službi nekih centara moći, prije naftnih, sada farmaceutskih, pa onda masonskih itd. Optužujući druge pere se vlastita savjest (tko je bez grijeha, neka prvi baci kamen).

“Stupanj pojedinih civilizacija stoji u obrnutom omjeru sa stupnjem ljudske gluposti”, napisao je Miroslav Krleža 1938. godine.

Dr. Gordan Lauc
VAŽNO OTKRIĆE
Lauc: Napokon je jasno zašto se virus brzo širio
NP Plitvička jezera
Što vidjeti?
Što sve trebate znati posjećujete li Nacionalni park Plitvička jezera: Gdje vas čekaju fine ličke delicije, a doznajte i što je novo u obilasku Nacionalnog parka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.