Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.03.2015. u 10:05

Pitanje je svih pitanja: kako je moguće da do maloprije nitko nije reagirao, a da je revizijsko izvješće za Ministarstvo kulture objavljeno u rujnu prošle godine?

Ministricu mog resora smijeniti će zbog nesmotrenog peglanja službenih kartica... ne zbog sustavnog uništavanja kompletne kulturne scene ni zbog sukoba interesa u kojem je sama sebi dodijelila lovu... ni potpuno nevjerojatni, k tome ponavljajući skandali glede kadroviranja a ni činjenica da je popila pola državnih zaliha alkohola i također višekratno padala po podu pred stranim kolegama nisu bili dovoljan razlog da je se zaustavi po hitnom postupku... pala je na karticama... nažalost, poprilično prekasno da bi se ukupna šteta mogla ni približno lako sanirati... mrvu me priča podsjeća na onu kako je dolijao Al Capone... al živo me zanima kojeg nesretnika će sad dopast njeno mjesto... taj će morat prvo nekoliko tjedana razgrtat flaše da se uopće probije u ofisu do bilo kojeg dokumenta... a sjećam se kako sam se naivno veselila kad su je postavili... eh... drugi puta ću pametnije... kao Gibo...

Ovim je riječima smjenu ministrice kulture javno komentirala glumica Dora Lipovčan. I nije jedina. Opće je zgražanje dvostruko. Prvo, jer ministrica već dugo ima problem s alkoholom, i to je javna tajna, to se već dugo zna. I nitko nije prekinuo tu spiralu jer je ženi odavno trebalo pomoći. Ona nije već dugo sposobna vladati sobom, a kamoli ministarstvom. Ženi je potrebna stručna pomoć, a ne da se njezina okolina naslađuje njezinim alkoholnim eskapadama, padanjima i zalijevanjima, i da onda u tim okolnostima svatko vodi svoju politiku i zapravo ministarstvo vodi u rasulo, ili izvlači novac tko god može sa svoje pozicije i za svoja područja, prijatelje, drugove... Ministrica je bolesna i treba joj pomoći kao i svakome drugome tko zapadne u takvu životnu situaciju! Bolesnije je od svih drugih koji su je takvu gledali i ništa nisu poduzimali, nego samo tjerali svoje interese! To je krajnje neljudski i neodgovorno i prema njoj i prema poslu koji je radila.

Ali drugo, još je veće zgražanje svakog normalnog zbog načina kako je otišla, njezinog objašnjenja, komentara vladajućih i HNS-a, i uopće vremena kad je morala otići. Pitanje je svih pitanja, kako je moguće da do maloprije nitko ništa nije reagirao, a da je revizijsko izvješće za Ministarstvo kulture objavljeno u rujnu prošle godine? Kako je moguće da nitko nije reagirao kad je prva to izvješće na Večernjakovoj blogosferi objavila Vitomira Lončar? I uz sve uputila javno pismo Zoranu Milanoviću, prikačila izvješće i nabrojala sve nezakonitosti i manjkavosti? Čemu onda Državna revizija? Što je radio USKOK dosad? Čita li itko od odgovornih ta izvješća?

Ma kako je moguće da je, primjerice, Miro Laco završio u istražnom zatvoru na nekih dva mjeseca, i to samo zato jer je osumnjičen da je zagrebački proračun oštetio za 18.000 kuna, i to zato jer je potpisao putni nalog Mili Horvat koja je službenim gradskim automobilom odvezena na liječenje izvan Hrvatske?

To nije opravdanje njegovog postupka jer se s javnim novcem nije za igrati kao da je on svačija privatna blagajna. Ali ako je to tako, ako je Laco zbog „siće“ završio u istražnom zatvoru, što je trebalo napraviti s ministricom?

U normalnoj državi premijer bi je najurio iz Vlade, stranka iz svog članstva, a sve to ne bi dočekala vani jer bi već bila u istražnom zatvoru! I onda još Vesna Pusić u svom ekstrabahatom i arogantnom tonu nas uvjerava kako je HNS na taj način dignuo visoko ljestvicu odgovornosti svojih ljudi. No zato prešuti pravomoćno osuđenog Vlahušića! Koje licemjerje, da čovjeku pamet stane!

Što bi se dogodilo poduzetniku da ide na put, a da ga ne opravda? Što bi se dogodilo da uzima novce s poslovnog računa s bankomata, a ne plati porez? Što bi se dogodilo da radi kao što je radila ministrica? Zna se, na vrata bi mu došle sve moguće inspekcije i nadzori, firmu blokirali, a njega prijavili, možda i uhitili. Ali kad si državni aparatčik, ne vrijede ista pravila. Državni proračun je takvima kao krava muzara. No Titanic je na vidiku!

Komentara 27

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
10:24 30.03.2015.

Točno pitanje: "kako je moguće da do maloprije nitko nije reagirao, a da je revizijsko izvješće za Ministarstvo kulture objavljeno u rujnu prošle godine?" Izvješće je već nekoliko mjeseci na stolu saborskih zastupinika i niko ne reagira. Dapače, predsjednik Vlade kaže - "ako je to istina"? Hebate, pa to je državna revizija, nije revizija nekoga s ulice. I zanima me da g. Marić nije postavio pitanje u Hrvatskom državnom saboru bi li iko od vladajućih reagirao? Ne mora niko odgovarati, odgovor znamo.

DU
Deleted user
10:29 30.03.2015.

Koliko njenih suradnika je to isto radilo? Skoro svi i nikom ništa. Promjeniti cijeli paket.

DU
Deleted user
10:31 30.03.2015.

Pustimo mi ovaj slučaj, ali zašto izostaje reakciji na isti krimen u min. poljoprivrede gdje je također faca sklona zaviriti u dno staklene posude (a nije menzura!) i koja ima par kreditčina, kao i gore uslikana. Onda je isplata predujmova iz proračuna nevjerojatna blagodat jer bankomat je naštekan preko financ. tokova izravno na proračun RH, a to je bolje od svakog minusa u svakoj banci, trenutno. Dakle, ne poželih da dotična skonča u Remetincu, ali zašto Jakovini gledaju kroz (duge) prste odnosno nije fair da drugarica prozvana i primorana dati ostavku, a drug se i dalje šepiri u svom resoru. A to da su svi jednaki pred zakonom, a zakon nije jednak prema svima - to možete čuti na svakom boljem šanku u Hrvata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije