Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.05.2019. u 09:10

Sve bi prošlo bez buke da se Srbija pozvala na zakon i cirkus zabranila. Ali nije...

Beograd. Nedjelja, točno u podne. Umjesto ugodne šetnje gradom, uz rijeke ili nekim drugim ugodnim mjestom, skupina ljudi, okupljena u Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), šetala je središtem grada u slavu Dragoljubu Draži Mihailoviću. Ta skupina ljudi prošetala je središtem grada kako bi ukazala na antifašističko djelovanje Draže Mihailovića i njegovih četnika tijekom Drugoga svjetskoga rata.

Ako ste mislili da je to vrijeme u razdoblju 1941. – 1945. godine, prevarili ste se. Sve to događa se 12. svibnja 2019. Sve to događa se i u vrijeme interneta, napisanih bezbroj knjiga, snimljenih filmova, dokumentaraca i mnogo toga drugoga gdje se znalo i saznalo o pravoj ulozi Mihailovića i četnika.

Poslije svega toga postavlja se pitanje koliko čovjek mora biti u zabludi, nerealan, neobrazovan ili, grubo rečeno, glup, da 2019. godine i u vrijeme svih dostignuća do kojih se došlo proteklih desetljeća veliča Mihailovića i njegove četnike. Pritom je ekipa iz POKS-a zaboravila spomenuti ubojstva, pokolje, suradnju s nacistima, mučenja i mnogo toga drugoga u čemu su sudjelovali Mihailović i njegovi četnici.

1/0

I uloga države Srbije u cijeloj ovoj priči nije dorasla vremenu i situaciji s obzirom na to da su dopustili da Viši sud u Beogradu Mihailovića rehabilitira, što njegovoj obitelji omogućuje povrat svih građanskih prava i daje im pravo na odštetu. Kada se zna da je jedan od zagovornika njegove rehabilitacije bio Vojislav Šešelj, inače osuđeni ratni zločinac koji sjedi u Skupštini Srbije, onda sve postaje kristalno jasno.

Sve to moglo je proći bez puno buke da se država pozvala na zakon i da jednostavno cijeli ovaj cirkus nije dopustila. Nije i zato je Mihailović rehabilitiran, a sada se razmišlja i o otvaranju muzeja Draže Mihailovića u kojem bi bili izloženi njegovi osobni predmeti, dokumenti i slične stvari. Umjesto da ga se pamti po zlu, taj muzej postat će mjesto obilaska građana.

Nažalost, i u Hrvatskoj danas imamo one koji veličaju Antu Pavelića, Francetića, Budaka, za Jasenovac tvrde da je bio odmaralište i svojevrstan spa centar... Slično se događa i u BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Kosovu... Neki bi jednostavno rekli – Balkan.

Komentara 6

ML
mlinkamlinka123
11:06 14.05.2019.

Zagrebom ide povorka i slavi poglavnika stvorio je državu i druge države su stvorene na ubijaju npr Turska

PR
prajdali100
21:30 14.05.2019.

A što su se četnici na ovom portalu razbacali !!! Baš ih krenulo.

JO
JOZOJOZO
15:35 14.05.2019.

A vidi, javio se dorasli iz nespjele pokušaja Ndehazije, inače diplomirao u kumorvečkoj školi obmane i zaštite...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije