Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

U Hrvata svakog štrajka tri dana dosta

Svi koji su štrajkali, sad učitelji ili prije seljaci, škverani..., nakon prve potpore svima postaju naporni
25. studenoga 2019. u 07:42 2 komentara 719 prikaza
Štrajk učitelja
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

U Hrvata svakog štrajka tri dana dosta. Nema se strpljenja čekati tjednima da se neka organizirana skupina izbori za svoje. Učitelji...

Novac Opterećeno gospodarstvo Privatnici najavili štrajk: Dva dana nećemo puniti proračun

“Oni obrazuju djecu, a djeca su naša budućnost. Neka im se plati jer obavljaju odgovoran posao i trebaju se izboriti za bolji položaj u društvu”. Nakon tri dana, učitelji postaju naporni. Društvene se mreže užare.

“Pa što oni zapravo žele? Da djeca budu uskraćena za znanje? Kad će i kako nadoknaditi izgubljene sate? Pa neće valjda na praznicima čitati lektiru. Što si ti učitelji zamišljaju! Imaju tri mjeseca godišnjeg, slobodne vikende i na toplom su. I plaće su redovite. Kolike su im uopće te plaće? 7000 kuna!!! Pa što bi oni? I sad će još blokirati centar Zagreba. Kako će tramvaji voziti? Treba im podijeliti otkaze, pa neka odu u privatni sektor i vide kako se zapravo živi u Hrvatskoj.”

Zagreb: "Prosvjed šutnje" sindikata u obrazovanju na Trgu svetog Marka Branimir Pofuk Učitelji, ustrajte u štrajku zbog sebe, učenika i svih nas koji trebamo tu lekciju

Seljaci... Kad su onomad odlučili prosvjedovati (oni štrajkati ne mogu jer bi im krave pocrkale), javnost je bila na njihovoj strani. “Pa stvarno nema smisla da se uvozi toliko hrane pored zdravih njiva. Ljudi hrmbaju na zemlji, nije to lak posao, neka im država nekako pomogne”. Nakon tri dana, seljaci su već postali dosadni.

“Pa što oni misle, traktorima blokirati ceste!? Što ti seljaci zapravo žele? Preko zime ionako nemaju što raditi na polju, dva puta dnevno nahrane krave, podoje ih i to je to. A poticaji im sjedaju. Na friškom su zraku, neka dođu u tvornicu i vide kako je sjediti za strojem. Ako ne mogu proizvoditi jeftinije od Poljaka ili Egipćana, onda bolje da se uhvate drugog posla”. Škverani...

Andrej Plenković OPET NAPADA Plenković: Štrajk treba obustaviti, ovo je čisti orkestrirani pokušaj pred izbore

“Jadni ljudi, mjesecima bez plaće, ne mogu prehraniti djecu i otplaćivati kredite”. Nakon tri dana, škverani su uzrok svih gospodarskih kriza od ‘90. do danas. “Nije ni drugima lako! Država im je dala proračunske milijarde, a oni po starom. Pa dokle!? Što su oni neki posebni?”.

I tako, ako neki žele da im ubuduće štrajk ili prosvjed prođu a da ih se ne proglasi narodnim neprijateljima, moraju smisliti novi oblik borbe, neki blicštrajk koji neće inkomodirati većinu i remetiti rutinu.     

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
  • Avatar MK
    MK:

    Nisu učitelji budučnost naše djece, nego dugovi koje bi ovi prosvjednici stvorili sa zahtjevima, bez da se pitaju ko će to platiti... Ovi tovare budućnosti Hrvatske nove hipoteke!