Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.02.2018. u 20:39

Sve političke opcije koje su se ‘šamarale’ Klaićevom moraju radi savjesti podržati projekt

Vlada je osnovala Povjerenstvo, ministar zdravstva označen je glavnim operativcem, okupio je ekipu od 51 osobe, uglavnom liječnika, koji “zbrajaju” što treba imati Nacionalna dječja bolnica, a rok im je dokumentaciju do kraja godine predati Europi i zatražiti novac za tu investiciju. Puno je to više od investicije, nova Klaićeva simbol je ogromne važnosti, a s godinama i ogromnog razočaranja javnosti. Mjesta novom razočaranju više – nema. Klaićeva jest i mora biti nacionalni prioritet, projekt broj 1 u demografski slomljenoj zemlji.

Klaićeva ne smije biti “loptica” međustranačkih ni unutarstranačkih natjecanja, pitanje taština i političkih računica, (pred)izborni kapital.
Trenutačno tješi što sve nabrojeno u početku teksta nije trajalo dulje od mjesec dana i što je novi sastanak tima za Klaićevu zakazan za ovaj tjedan. Dakle, ministar Kujundžić je u priču ušao “školski”, postavio ciljeve i rokove, iako da sve nastavi ići prema planu bit će to na kraju projekt čiju će vrpcu sjeći tko zna koji ministar. Jer bolnica za svu djecu Hrvatske mora biti iznad svih interesa, nacionalno, a ne stranačko pitanje. A dosad nije bilo onog tko je vodio zdravstvo koji nije imao svoj plan za Klaićevu. Tako je dječja bolnica “šetala” od gradnje uz bolnicu Dubrava, iza zgrade Ine na Velesajmu, useljenja u prostor Poliklinike Medikol... Sve su te opcije ostale u povijesti i to bez ikakve odgovornosti. Ovaj put to nije “provala” resornog ministra, nego plan Vlade uz sudjelovanje Grada Zagreba i promašaj s Klaićevom će značiti da nije “fulao” samo Kujundžić nego i cijela Vlada, kao i zagrebačka vlast.

Ma kako umorna javnost bila od obećanja, u ovaj plan treba vjerovati i kontrolirati napreduje li kako je i rečeno. Večernji list to će zasigurno činiti. Ova Vlada i ministar zdravstva kao šef projekta neće kao toliki dosad moći bez odgovornosti odustati u tišini, ugasiti mikrofon i spremiti Klaićevu u ladicu neispunjenih obećanja. Uime dosadašnje neodgovornosti, sve političke opcije koje su se “šamarale” dječjom bolnicom trebale bi radi savjesti i pristojnosti podržati ovaj plan za hrvatsku budućnost.

Komentara 3

DO
dosaosam2
21:21 05.02.2018.

Pa kaj su već sad krenuli sa predizbornim obećanjima? Kada i koliko puta će polagati kamen temeljac? Da je toliko važno koliko govore već ove godine su mogli otvoriti bolnicu ali to bi bilo pre brzo pa nebi imali kajj presjecat do izbora. Pa Bandić ne može riješiti ni parkiralište jer mu za to treba 10 mandata. Glasali ste sad imate državu jada i tuge na čelu sa Ramljakom kad završi ova farsa od Agrokora prebati će ga na lijepu njihovu Hrvatsku. Treba namiriti vjerovnike i domaće oligarhe. Pozdrav Dlićki i Škegri.

HI
Hik
22:06 05.02.2018.

Nista ovdje nije tocno. Neovisna Hrvatska nije demografski razorena i djeca su nam prioritet. Ne mogu vjerovati koliko puno mrzitelja Hrvatske ima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije