Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium

Tajni ručak premijera Milanovića sa Štrokom

Iznenađeni su bili i novinari jer su pred restoran došli zbog sastanka predsjednika HNS-a Davora Šukera s delegacijom Hajduka, a ne zbog premijera kojeg su ispred lokala čekali automobili MUP-a s rotirkama.
27. svibnja 2015. u 08:21 10 komentara 1333 prikaza
07.02.2010., Zagreb - U kinu Europa obiljezena je 10. obljetnica filma
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Zoran Milanović, hrvatski premijer, neugodno se iznenadio u utorak kada je nakon ručka u zagrebačkom restoranu "AS" naišao na mnoštvo novinara koje je morao izbjegavati s mobitelom na uhu. Iznenađeni su bili i novinari jer su pred restoran došli zbog sastanka predsjednika HNS-a Davora Šukera s delegacijom Hajduka, a ne zbog premijera kojeg su ispred lokala čekali automobili MUP-a s rotirkama. Iznenađena je naposljetku bila i javnost jer se premijer, piše Slobodna, u restoranu na Kraljevcu sastao na ručku s Goranom Štrokom, a tek ostaje da doznamo kakvo su nam iznenađenje pripremili.

Glasnogovornik tajio sastanak o preseljenju

Luka Đurić, glasnogovornik predsjednice RH, punih je osam dana šutio o prvom sastanku Povjerenstva za analizu financijskih i sigurnosnih uvjeta za preseljenje Ureda predsjednice s Pantovčaka u Visoku. Đurić je za Slobodnu izjavio da je konstituirajuća sjednica Povjerenstva bila 18. svibnja, ali javnost nije obavijestio jer je to „stručno, a ne političko tijelo". Tijelo je možda stručno, ali je tema preseljenja s Pantovčaka u Visoku ulicu posebice u vrijeme predizborne kampanje bila naglašeno politička. A nakon što na prvu tajnovitu sjednicu Povjerenstva nije došao nitko iz vladina DUUDI-ja, jasno je da preseljenje ostaje u sferi politike. Visoke.

Nije sve u dugovima, nešto je i u posudbama

Tomislav Horvatinčić, zagrebački poduzetnik, demantirao je u izjavi za 24 sata navode da Hypo banci duguje 716 milijuna kuna. Dug Hoto grupe je „samo" oko 500 milijuna kuna, a ostalo je osobna posudba. Ali dug je dug, kako god ga nazvali.

Tko plaća veterinara, treba plaćati i liječnika

Branislav Kocman, voditelj transplantacijskog tima KB-a Merkur i jedan od vodećih transplantacijskih kirurga u svijetu, gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV-u založio se da se u Hrvatskoj poveća udio financiranja samih pacijenata u liječenju. „Ako ljudi mogu psa odvesti veterinaru i platiti više no što košta operacija žuči, mislim da i neke zahvate trebaju snositi sami pacijenti", smatra dr. Kocman očito svjestan da zdravlje nema cijenu. Pogotovo pseće.

>> Nova superhikovska pravednost Ive Josipovića

>> Stotine razgovora za posao na dan, a samo 1875 radnih mjesta

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • Avatar zajutrak
  zajutrak:

  E to je tek ručak, nisu nam ništ dobro spremili, Štrok je imal velike koristi od pretvorbe i za vrijeme račana , a milanče je pun adrenalnina pa se u svašta može opet pretvoriti !

 • Bulaba:

  Pretpostavljam, dogovor oko financiranja obrane udbaša u Munchenu?

 • Avatar Štilcovana_Katabolcna
  Štilcovana_Katabolcna:

  Stari udbaš došao po još neki hotelčić za male pare.