Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.02.2013. u 12:00

Dokad će trajati taj nesklad između mišljenja građana i umišljenosti vlasti?

Ne postoji vlast zato da poboljšava stanje u zemlji, nego zemlja postoji 
zato da se prilagođava nesposobnosti.

Subota, 26. siječnja

Dok su Zoran Milanović i njegovi ministri sve samopouzdaniji, sve samouvjereniji, sve više naroda - prema posljednjoj anketi Crobarometra čak 72 posto! - misli kako zemlja ide u lošem smjeru. Dokad će trajati taj nesklad između mišljenja građana i umišljenosti vlasti? Kukurikavci se to ne pitaju, svoju neupitnost naslijedili su od komunista, a malo se pitaju i mediji, pogotovo oni, sa HRT-om na čelu, koje je Milanović stavio pod svoje. U srijedu je u Saboru bilo aktualno prijepodne, zastupnici su postavljali pitanja premijeru i ministrima. Voditelj HTV-ova Dnevnika, Goran Brozović izvjestiteljicu iz Sabora, Tatjanu Munižabu, koja s mikrofonom u ruci čeka na Markovu trgu, podsjeća kako je na posljednjem aktualnom prijepodnevu Milanović pomeo hadezeovce te je pita: “A kako je bilo danas?” Ushićenim glasom Munižaba opisuje kako je premijer uzvraćao na pitanja te ponavlja glagol koji je uporabio i Brozović - i danas je predsjednik Vlade pomeo hadezeovce.

U toj pristranosti Brozoviću i Munižabi nije važno što o Vladi loše mišljenje ima 72 posto stanovništva, važno im je otplatiti dug Milanoviću čija ih je politika čistke unaprijedila i dala im goleme plaće. Treba imati poseban, prirodan dar za besramnost s kojom se može hvaliti nekoga tko je iznevjerio cijelu zemlju. Tako je i za Milanovića i njegove ministre jednako kao i za moćne medije učinak vlasti nebitan, bitna je dojmljivost političara i predstava koje izvode za javnost. Milanović vodi zemlju u katastrofu, ali on svako malo ima show u Saboru ili drugdje. Linić i Vrdoljak sustavno upropaštavaju gospodarstvo, ali oni su zvijezde investicija i financija. Mrsić svaki dan ima neki novi način zapošljavanja, a broj nezaposlenih raste prema europskim i svjetskim rekordima. Ministar branitelja Predrag Matić Fred čini sve da sačuva čast branitelja dok oni sve više njegovu čast dovode u pitanje. Željku Jovanoviću ministarski mandat dosad prolazi uglavnom u zabavljanju javnosti svađama sa Zdravkom Mamićem i Vlatkom Markovićem, potom sa svekolikim kadrom u obrazovanju i njegovim sindikatima te s Crkvom. Raspon interesa ministrice Milanke Opačić jedinstven je u svijetu: danas se slika u pučkim kuhinjama a sutra u najelitnijim buticima... Tako je Kukuriku koalicija izokrenula svrhu vladanja - ne postoji vlast zato da poboljšava stanje u zemlji, nego zemlja postoji zato da se prilagođava njezinoj nesposobnosti i samoljublju. Stoga 72 posto građana misli da Hrvatska ide u krivom smjeru - u smjeru lošega predsjednika Vlade i njegovih loših ministara. A slikovito govoreći, urednike i novinare HTV-ova Dnevnika ne zanima katastrofa koju je prouzročio Neron zapalivši Rim, nego ih opčinjavaju impresivne slike i sjaj požara.

Nedjelja, 27. siječnja

Prema stanju u policiji – crveni teror je očit

U samo tjedan dana ubila su se tri policajca! Čuju se objašnjenja: policajci rade vrlo odgovoran posao, slabo su plaćeni i primanja im se sve više režu te su pod stalnim pritiskom. Uz to, prema riječima Gordana Žmuka, zamjenika predsjednika Općeg sindikata MUP-a, “osobito je zabrinjavajuće da se šikaniraju branitelji i bivši pripadnici specijalnih jedinica koji su u očima mlađih kolega profesionalne, moralne i domoljubne vertikale”. Premijera Milanovića tobože je zgrozilo strahovanje HDZ-ova zastupnika Đakića da bi poslije napada na Crkvu mogao početi i progon svećenika. Toga još nema, ali po stanju u policiji, samoubojstvima i progonima domoljuba - crveni teror je očit.

Ponedjeljak, 28. siječnja

Neobrazovani diktator mjerilo za umjetnost!?

U jednom ozbiljnom listu čitam naslov iznad teksta ozbiljne autorice o kiparu Marijanu Kockoviću - “Bio je omiljeni Titov umjetnik... a već je desetljećima nažalost posve zaboravljen i zanemaren.” Kako je još žilav mit o diktatoru koji je bio mjerilo za sve! Možemo zamisliti kakav je senzibilitet za umjetnost i znanje o njoj imati polupismeni bravar koji je cijeli život gledao kako se dokopati vlasti. Pri tom se služio denuncijacijama koje će mnoge odvesti u smrt, masovnim ubojstvima razoružanih ratnih protivnika i uspostavom zločinačkog jednopartijskog režima. Sam Ivo Josipović je rekao kako je laž da je Tito dobro svirao klavir, a likovna djela koja je skupljao držao je u jednoj od najljepših beogradskih vila koju je njegova vlast otela srbijanskom bogatašu poslije II. svjetskog rata osuđenom zbog “suradnje s okupatorom”. No ako je neobrazovani, krvavi diktator još mjerilo za umjetnost, može li uopće umjetnost biti mjerilo za Hrvatsku?

Utorak, 29. siječnja

Što možemo naći u silnim partizanskim milijunima

Ne znam kakav će učinak - osim sastančenja - imati Nacionalni forum, što ga je osnovao liječnik, tajkun i ljevičar Nikica Gabrić a podupire ga i predsjednik Josipović te neki znanstvenici. Bajkoviti naumi s dva dosadašnja skupa podsjećaju na partizanske narodne zborove s kraja Drugoga svjetskoga rata. Obećavane su umjetne kiše i druga čuda u poljodjelstvu, a jedan je imotski narodni heroj objavio namjeru da se betonira sjeverna strana Biokova, te duž vrha planine posade orasi s kojih će se jeseni plodovi kotrljati u ruke sretnoga naroda. A toga naroda, obećaše jučer forumovci s Gabrićem na čelu, bit će sedam milijuna. I dok demografi strahuju od još većega gubitka stanovništva a bili bi jako, jako sretni da se bar ne smanjuje, što možemo naći u silnim partizanskim milijunima? Možda samo masu Josipovićevih birača za iduće mandate i masu pacijenata Gabrićeve očne bolnice.

Srijeda, 30. siječnja

Makroi nogometaše pretvorili u uličarke

Recimo da kurva kaže - velika mi je čast što prostitucijom spašavam svoju siromašnu obitelj! Takvom se moralu približava stanje na tržištu hrvatskih nogometaša. Mladi reprezentativac Radošević, koji slavnom splitskom klubu prelaskom u Napoli donosi tri milijuna eura, izjavljuje: “Velika mi je čast što ću spasiti Hajduk”. Hrvatski se klubovi spašavaju prodajom glavnoga razloga svoga postojanja - dobrih nogometaša, i to čim pokažu malo talenta. Zar prostitutka ne prodaje svoju čast s kojom se inače ulazi u brak, stvara obitelj, podižu djeca, obnavlja nacija...? Nisu li Mamić, Marković, Srebrić, Šuker, Štimac i drugi makroi hrvatskoga nogometa, kako bi sami zgrnuli milijune, hrvatske nogometaše i klubove pretvorili u uličarsko kurvanje najniže vrste!?

Četvrtak, 31. siječnja

Bušić svojoj zemlji nikad ne bi podmetao mine

Jedan od postavljača eksploziva na Trgu bana Jelačića u srodstvu je sa Zvonkom Bušićem. Za neke je ljevičarske novinare taj podatak “intrigantan” i nedjelu daje “dodatnu dimenziju” i “ozbiljnost”, premda Bušić s njim nema nikakve veze. Najgrlatija je Jelena Lovrić koja je u negdašnjoj državi slavila Partiju i Tita kojemu je nasilje bilo svjetonazor. Bušić je, bez oružja i namjere da ikome naudi, oteo zrakoplov (eksploziv postavljen na željezničkoj postaji slučajno je usmrtio jednog policajca), i to zato da svijet upozori na komunistički teror pod kojim je živjela njegova domovina. U usporedbi s Lovrićkom i zločincima koji su je nadahnjivali i poticali njezinu novinarsku krvožednost Bušić je - pravi anđeo. I zacijelo svojoj zemlji nikad ne bi podmetao mine, a ona to i sada čini svakodnevno.

Petak, 1. veljače

Ljevičarsko načelo: krivotvori stvarnost da bi njome ovladao!

Najteža optužba protiv Judith Reisman u militantnoj graji protiv njezina gostovanja u Zagrebu bila je da niječe holokaust! A onda je odjednom vidimo na slici sa zagrebačkim rabinom Kotelom Da Donom koji ju je primio i koji opovrgava tu optužbu, te doznajemo da joj potomci žive u Izraelu i da joj je velik dio rodbine bio žrtva holokausta. Svi ljevičarski prevrati i političke prakse od Francuske revolucije do danas temeljili su se na lažima. Kukurikavci i njihove ljevičarske horde to vrlo dobro znaju pa agresivno provode načelo - krivotvori stvarnost da bi njome ovladao!

Komentara 6

Avatar pf
pf
15:18 01.11.2013.

Svrha vladanja je mandat upravljanja proračunom. Proračun je novac, a novac se može ukrasti zlouporabom vlasti. U svakom slučaju odgovorni su birači. O njima ovisi da li biraju vlast za opće dobro ili mafiju.

Avatar pf
pf
10:14 05.02.2013.

Svrha vladanja je upravljenje proračunom. U Hrvatskoj je upravljanje proračunom = pranje love. Hrvatska je dužna 50 milijardi + kamate. To je rezultat hrvatskog, lezilebovičkog domoljublja.

TR
tribić
21:11 04.02.2013.

Svrha pisanja; samoljublje, ili je gospon novinar, Ivkošić nečiji Trojanski konj, kao i Karamarko, uostalom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije