Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.10.2017. u 08:28

Bernardić bi mogao učiti iz primjera Bože Petrova jer je Hrvatska izgubila arbitražu o Ini

Sve više zastrašuje što u hrvatskom političkom prostoru ne postoji ni minimalna odgovornost za izgovorenu riječ.

Pljačka, kriminal, kazneno djelo, izvlačenje novca... riječi su koje se nepodnošljivom lakoćom plasiraju u javni prostor. Veleizdaja, izdaja nacionalnih interesa, to se lupa kao da se u dućanu kupuje kilogram kruha i litra mlijeka. SDP je do jučer energiju trošio na unutarstranačke makljaže, pa kad nije uspio svrgnuti vlastita šefa, okomio se na premijera Plenkovića jer Davor Bernardić tvrdi da se iz Agrokora izvlači novac i da se pred našim očima odvija neviđeni kriminal. Šest mjeseci “kriminala” SDP-ovci su prespavali jer su se isključivo bavili makljažama u vlastitim redovima, pa im je sada sinulo da oforme tim koji će budno pratiti zbivanja u Agrokoru i predlagati konkretna rješenja.

Davor Bernardić
1/10

Najbolji savjet SDP-u bio bi da se povede za onom Zlatka Komadine “ubi ga prejaka riječ”. Sve svoje sumnje, strepnje i zabrinutost za sudbinu Agrokora, Bernardić bi mogao iskazati puno pametnije. Već ideja da SDP-ovoj inicijativi za opoziv premijera nije poanta rušenje Vlade, jer SDP nema 76 ruku za tu akciju, nego dovlačenje premijera Plenkovića u Sabor kako bi točno objasnio što se u Agrokoru zbiva, nije loša taktika da se Plenkovića prisili da komunicira sa zastupnicima i da sve operacije kreditiranja i spašavanja koncerna budu što transparentnije.

Uostalom, Bernardić bi mogao naučiti nešto i na primjeru Bože Petrova koji je Tomislava Karamarka optužio za izdaju nacionalnih interesa, pa se na kraju pokazalo da je Hrvatska u jednoj od dvije arbitraže povezane s Inom vrlo loše stajala, a da je Karamarko buku o nacionalnoj izdaji morao platiti ostavkom u HDZ-u. SDP bi na kraju najviše trebalo zabrinuti to što se Bernardićeva retorika o Agrokoru baš ni po čemu ne razlikuje od retorike Ivice Todorića. Todorić sebe pokušava obraniti od mogućeg kaznenog progona, a SDP zbog jednog političkog napada ne bi trebao potpuno izgubiti politički kompas.

Komentara 4

RE
Rex
10:18 31.10.2017.

SDP-ovci čitajući blogove Todorica samo ponavljaju ko papagaji........šaka jada

ME
Merlin
12:24 31.10.2017.

...ispravak: zlobno cerekam (a ne tlobno)..još da dotočim ovo sitno: super mi je kako ćemo mi, porezni obveznici, platit hrpu kunića zbog blesavog mutikaše Bože Petrova; jer, on je rekao: ekipa, super stojimo u sporu, dobivamo ziher. A da ne spominjem kako je pljuvao, skupa s drugima, po Karamarku koji je sugerirao, ajmo se probat izvuć' iz spora, ne sluti to na dobro, itd. Eeee, moj Božo, hoćeš TI platit svu tu silnu lovicu, ti i tvoji 'mudraci' Grmoja, Bulj i ostali...Ajde, da čujemo..tko će platit taj maestralni za*eb? Ti mater, da mi te sresti u živo pa te priupitat za zdravlje (molim lijepo, ovo nije prijetnja nego figurativno izražavanje jer taj lik ne zaslužuje drugo nego da mu se pljune u lice)...Ili možda ipak prije Rogliću? Eh, to ne znam....čekam da nam Ivica otkrije tko su još tu igrači iz sjene, pored MOSTaša..

ME
Merlin
12:20 31.10.2017.

haha, hehe, hihi, evo, to se ja tlobno cerekam jer vidim kako naša šarmantna i najljepša novinarka ivica šljivica step by step...dolazi do onoga što mnogi od nas odavno znamo: Karamrle je optužen na 'neviđeno' za utjecaj na MOL, INAu, pa tzv. afera Konzultantica i lijepa Ana, itd. čekam da naša Ivica uskoro izleti s tekstom u kojem će DIREKTNO i jasno reći ovo: da, Karamarku je bilo smješteno, od Nacionala i onog smutljivca Bere Jelinića, preko psihića Petrova pa sve do Darije Orešković i onog komičnog Povjerenstvo za sukob interesa. A bilo je tute još likova koji su odigrali veću ili manju ulogu u aferi pakiranja Karamarku. p.s. napisano ni u kojem slučaju ne znači da branim Karamarka, ima on ohohoho putra na glavi ali u nekim drugim aferama, ili da mislim da je ko' stvoren za premijera (jer nije!). napisano znači samo jedno: smješteno mu je. i to je svakom tko je malo bolje pratio cijelu priču jasno ko' dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije