Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Što je to došlo da Tigar ide na Tigra i kako je “naš Tomo Medved” postao “njihov”?

Upućeni kažu da je ministru izuzetno teško, osobito posljednjih dana, pa tako ranjen poteže iracionalne poteze jer svom suborcu Vučemiloviću sada prišiva etikete Milanovićeva čovjeka i optužuje ga za sudjelovanje u “tajnoj misiji”
21. srpnja 2021. u 15:21 29 komentara 25659 prikaza
Zagreb: Ministar Tomo Medved obratio se medijima u središnjici HDZ-a
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Brajo. Tako su, izvedenicom riječi “brat”, jedan drugoga godinama nazivali Tomo Medved i Ilija Vučemilović, dvojica suboraca iz Tigrova. Generacijski bliskima, u isto su se vrijeme isprepleli putovi: jedan iz Cetingrada, a drugi iz Vrlike, pristigli su početkom 90-ih u Zagreb gdje su se obojica, tek nešto stariji od 20, među prvima stavili na raspolaganje u redove buduće Hrvatske vojske. Ilija Vučemilović u odori Tigrova prošao je sva ratišta od Vukovara do Dubrovnika kao zapovjednik pješačkog voda, potom i kao zapovjednik tenkovske satnije, a najširoj javnosti manje je poznat njegov herojski čin iz vremena pada istočne Slavonije kada je iz Iloka izveo veću grupu ljudi kroz neprijateljske redove preko teritorija Srbije a da pritom nitko od gardista i civila nije stradao.

Rahim Ademi
Izvaci iz knjige Rahima Ademija (1. dio)
Zašto je Tuđman zapravo smijenio generala Bobetka
Pelješki most nazvati po njemu
Faust Vrančić prije četiri stoljeća kreirao je most ovješen o lance, kakav je i Pelješki
Rahim Ademi
ŽIVOTNA PRIČA RAHIMA ADEMIJA
Vrijeme je da se kaže istina: Banja Luka nikad nije bila cilj hrvatskih snaga
 • ATG:

  Što je došlo? Zbilja? Svi s imalo mozga vide tko je odnedavno "prijatelj" i instruktor ovima koji prozivaju za "veleizdaju" i koje su im namjere.

 • Avatar jambo
  jambo:

  Branitelj s tamburicom obavio misiju, podjelio branitelje i naciju ide brat na brata. Da je postao predcednik imali bi danas medjusobni rat.

 • dino85:

  Sramotno je ovako pisati o jednom Hr. Generalu uz to još i ministru. Tomo Medvjed je tiha voda koja brege dere, što bi vi napravili na njegovom mjestu? Ništa, kad Europa smatra da su neke stečevine EU vrijednosti onda nema ... prikaži još! hoću neću, ideš ili ispadaš. Ništa nama nije Tomo kriv. Sav svijet je s nekim samo bi mi trebali čitati lekciju EU. Da se vas slušalo (sreća pa nije) nebi bili još u EU već člsnica Balkanske krčme s Vučićem na čelu. Ponekad se treba i razmisliti što ide a što neide.