Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.09.2019. u 15:00

Zbog skandaloznih, arogantnih i seksističkih uvreda HND je pozvao na bojkot javnih nastupa gradonačelnika Zagreba

Na svom dugom političkom putovanju od Titova pionira do pionira hrvatskog populizma, negdje putem Milan Bandić prometnuo se u prvog hrvatskog političkog demagoga, koji je širom otvorio vrata pokretima poput Živog zida i prethodno Mosta.

No, evo već gotovo dva desetljeća, kako bi rekao Goran Bare, “mogu mu samo mahati – s druge obale”. Usprkos optužnicama za kriminal i korupciju, usprkos klijentelističkoj mreži vidljivoj na svakom ćošku gradske uprave i gradskih poduzeća nakrcanim njegovih kadrova, prijatelja, rođaka i zemljaka, usprkos sve češćim i brojnijim prosvjedima građana u gotovo svakom kvartu, Bandić suvereno jezdi na čelu hrvatske metropole evo već šesti mandat.

Sve te sinekure u ugodnoj su i neugodnoj poziciji istovremeno. Ugodnoj, jer sigurna plaća liježe bez prevelikih napora, a neugodna ako je u opisu posla makar kratki susret s gradonačelnikom. O stilu komunikacije koji njeguje sa suradnicima, javnost je doznala u travnju na Županijskom sudu tijekom suđenja Milanu Bandiću u aferi Agram. “Je l’ ti znaš čije je to dijete? Je l’ ti znaš da je to dijete mog familije koji je slučajno ostao živ? Pa je l’ vi osjećate ovu zemlju, majku vam Božju jebem”, tek je djelić jednog od brojnih dijaloga, češće monologa, sa suradnicima. Zašto ga nitko od njih nikada nije prijavio za mobbing, znaju samo oni.

Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

No, kako svakom kvalitetnom zlostavljaču s vremenom dodija kinjiti one koji nikada ne uzvraćaju, Bandić se prebacio na onu podvrstu žena koju posebno prezire, one što puno pričaju, i još gore, što puno pitaju. Evo neki mu je dan naletjela Matea Dominiković s N1 televizije. “Opet vi! Vi opet. Vi pilate. Da vi znate kako vi mene rajcate. Kako vi mene veselite, kako vi mene zabavljate”.

Miki je malo nervozan, osobito kad ga pitaju da pojasni na što troši novac građana Zagreba, zašto se Zagreb guši u smeću, zašto krije ugovor kojim planira pola Novog Zagreba prodati Arapima. Već je iskusan, ranije je u dva navrata vrijeđao i reporterku Dnevnika Nove TV Ivanu Pezo Moskaljov. “Vi ste meni ko učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina”, odgovorio je na pitanje o problemu deponija. Po spomenutoj novinarki opleo je i ranije kada je na pitanja o aferi “Štandovi” kazao ovako: “Majko Isusova... Sretan je vaš muž. Vako ste vi brzi, vi bi poginuli od tog metka”. Što god to značilo.

Zbog skandaloznih, arogantnih i seksističkih uvreda Hrvatsko novinarsko društvo ovih je dana pozvalo na bojkot gradonačelnikovih javnih nastupa, podsjećajući ga kako je pravo svakog novinara da postavljaju pitanja i inzistiraju na odgovorima dok je obaveza dužnosnika na njih odgovoriti.

Sve i da se medijske kuće ovom posve smislenom pozivu i odazovu, šanse da Bandić i sedmi put ne zasjedne na tron iznimno su male. Jer, što je popis njegovih grijeha duža, to je njegova je sljedba sve veća. Sljedba prebjega, sljedba uhljeba, i najtužnije, sljedba fanatično vjernih birača, nakon što je ležao u Remetincu, vozio pijan, bježao od policije, gradio bespravnu vikendicu, prividno se razveo, posjetio Rim 27 puta, gradio fontane i zlatne zahode tuđim novcem. Bit će da bolje nismo ni zaslužili.

Pogledajte video

Komentara 6

HE
herojulice
19:34 04.09.2019.

Ja ga niti volim niti mrzim ali ne podnosim lopove koji troše moje novce i jedva čekam da institucije koje također i ja plaćam odrade svoj posao i dotičnog strpaju iza rešetaka te naprave povrat ukradenih sredstava.

DU
Deleted user
19:17 04.09.2019.

Kad mržnja postoje glavna motivacija nekoga ili nečega - onda to nije dobro! A često čitam kako se Bandića mrzi!!! Baš ga i sam ne volim - ali mržnja - ne hvala!

PR
prajdali100
07:46 05.09.2019.

Bandić zna biti iritantan i bezobrazan ! To stoji.Ali u ovoj Državi više ništa ne možeš graditi, stvoriti napraviti.Odmah na noge skoče zeleni, crveni,narančasti,crni,žuti...svi su PROTIV.Kad vidim one likove iz ZG skupštine život mi se zgadi.I tu Taritaš i tog odvratnog Tomaševića netko uporno gura...Što je taj tip u životu napravio ? Maras !!? Bože sačuvaj !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije