Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.09.2018. u 13:56

Prema informacijama koje se polako puštaju u javnost, ispada da je taj čovjek radio “usluge” valjda svima koji su u ovoj državi ikada nešto značili.

Kada su Ivan Zvonimir Čičak i njegov HHO u svibnju objavili da su DORH-u proslijedili dokumentaciju koja teško kompromitira ljude iz vrha Vlade, napetost u priči o Agrokoru dosegla je vrhunac.

No “špijunski triler” koji su svi očekivali vrlo brzo se pretvorio u fijasko kada su objavljeni SMS-ovi koje su, navodno, razmjenjivali premijer Plenković i tadašnja mu potpredsjednica Martina Dalić. Navodne poruke koje su tada puštene u javnost bile su toliko nevjerojatne i neprobavljive da nitko, ali baš nitko ni izdaleka nije povjerovao da je doista riječ o prepisci to dvoje visokih državnih dužnosnika.

Ovih dana pokazuje se da je autor tih, očito krivotvorenih SMS-ova izvjesni Franjo Varga. Prema informacijama koje se polako puštaju u javnost, ispada da je taj čovjek radio “usluge” valjda svima koji su u ovoj državi ikada nešto značili. Na popisu navodnih Varginih klijenata jučer su se tako Ivici Todoriću i Zdravku Mamiću pridružili bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i zamjenik aktualnog predsjednika Milijan Brkić.

Neslužbene informacije jučer su, naime, govorile kako je Varga u iskazu USKOK-u rekao da su ga svojedobno angažirala i ta dvojica. Oni, očekivano, demantiraju da su se koristili Varginim uslugama, no priznaju kako ga znaju i kako su s njim u nekom trenutku imali određene odnose. S obzirom na kvalitetu Vargina rada o kojoj smo se osvjedočili u vrijeme propasti Agrokora, čovjek se mora zapitati što zapravo taj čovjek ima da je stekao tako važne kontakte.

No, zanimljiv je i trenutak kada su se u priči o Varginim lažnim SMS-ovima našli baš Brkić i Karamarko. Brkiću ovo nije jedini udarac koji je jučer primio. HDZ-ov koalicijski partner Branimir Glavaš indirektno ga je označio kao osobu koja bi mogla stajati iza prosvjeda koji u Vukovaru organizira gradonačelnik Ivan Penava. Iako takva ocjena nije došla iz njegove stranke, nego iz HDSSB-a, činjenica da se istodobno neslužbeno puštaju informacije o navodnom Varginu svjedočenju otvara pitanje o stvarnom položaju Milijana Brkića u HDZ-u. 

Komentara 13

AN
ante92
18:21 25.09.2018.

Možda je Varga Vasi i diplomski natipkao.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:17 25.09.2018.

Nije radio usluge svima, nego kriminalcima i Hdzovcima, ali to na kraju ispadne isto.

FM
fmihoci1
16:10 25.09.2018.

.... sab. zastupnik (afera podmićivanja nekoga hr visokog suda) podmeće sab. zastupniku brkiću (prepisivanje dipl. rada), neki "najjači hr informatičar" varga proizvodi INFANTILNE smsove za sudske dokaze, a večernjakov tekst sjajno ovo opisuje kao, citat: ... " ali nikad to je nije napravio " ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije