Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.07.2020. u 08:15

Ni jedna zemlja ove godine neće gurati svoje građane na ljetovanje u inozemstvo, pa zašto bi to radila velika Njemačka koja je inače treća na svijetu po putovanjima u inozemstvo.

Zvjezdani status koji je Hrvatska uživala u njemačkim medijima tijekom proljeća vrlo je mjerljiv. Zahvaljujući ažurnom praćenju svih objava, što je dio posla predstavnika Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj, znamo da je tijekom travnja i svibnja u tamošnjim medijima bilo deset puta više priloga o Hrvatskoj od redovnih mjesečnih prosjeka. I to mahom vrlo pozitivnih.

Unatoč koroni, bilo je jasno da nas Nijemci, koji su i inače naši najbrojniji gosti i koji su lani prvi put u hrvatskoj povijesti probili granicu od tri milijuna dolazaka, neće ostaviti na cjedilu ni ove krizne godine. Brojke to zasad potvrđuju, u srpnju su se praktički jedino Nijemci koliko-toliko približili lanjskom rezultatu. Promjenu raspoloženja njemačkih medija, koji sada češće bilježe stvarne, napuhane ili nepostojeće propuste i ekscese hrvatskih domaćina, moglo se očekivati.

Po zakonu statistike, s više gostiju raste i mogućnost da se nešto propusti napraviti i da razočaranih bude više. K tome, ni jedna zemlja ove godine neće gurati svoje građane na odmor u inozemstvo pa zašto bito radila jedna velika Njemačka koja je treća na svijetu po putovanjima u inozemstvo. Naravno da tamošnja turistička mjesta ne žale novca ni truda da svoje sunarodnjake, velike svjetske putnike, privuku sebi. Uloženo u promociju će se isplatiti. Studija Udruge internetske turističke prodaje pokazala je da svaki drugi Nijemac i ove godine planira putovati na godišnji.

Za 68 posto ispitanih ključna je epidemiološka situacija i higijenski standardi na odredištu, a trećina je otkrila da će prednost imati otprije poznate destinacije. E, tu je hrvatski turizam mogao snažnije stupiti na scenu. Naša je zemlja poznata po natprosječno puno gostiju koji nam se iz sezone u sezonu vraćaju.

Istina, posljednjih godina njihov udio pada, ali još ih je dovoljno da izvuku ovako tešku sezonu. Turističke su vlasti, zabavljene u toj fazi skorim izborima, zanemarile tu činjenicu u vrijeme kad se promocijom stiglo ciljati baš njih. Istina, tzv. starih gostiju je i sada puno. Kako se sa strancem govori, tako se doznaje da je četvrti, trinaesti ili čak i 20. put u Hrvatskoj. Ali, u taj se bazen moglo zagrabiti i puno dublje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije