Naslovnica Premium Kolumne

Srpski ministar za bošnjačke interese optužuje Hrvate

Za špijunski rat protiv Hrvata Bošnjaci vješto koriste državne institucije, a osobito državnog ministra sigurnosti Dragana Mektića, člana Karadžićeva SDS-a
19. ožujka 2019. u 08:10 5 komentara 1892 prikaza
Dragan Mektić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Optužba kako Hrvatska naoružava selefije samo je kontinuitet podmetanja (para)obavještajnih službi kojima čvrsto upravlja dio bošnjačkih političara. Za taj rat vješto koriste državne institucije i njezine predstavnike, a osobito državnog ministra sigurnosti Dragana Mektića, koji je član Karadžićeva SDS-a. Sumnjive prošlosti, ucijenjen od bošnjačke tajne službe, postao je njihov “glasnogovornik”.

Dragan Čović zloporaba institucija Čović: Moramo iskorijeniti paraobavještajno djelovanje u BiH

Time bošnjačke optužbe sa srpskim ministrom dobivaju na državnoj težini. Svakih nekoliko mjeseci on izlazi s novom “ekskluzivom” od koje na kraju ne bude ništa, ali posluži dnevnopolitičkoj svrsi njegovih pokrovitelja. Mektićevi motivi su i osobni jer se, u pravilu, obračunava s hrvatskim kadrovima. Istodobno diskreditirajući HDZ-ove dužnosnike, koji su partneri SNSD-a, ministar sigurnosti vjeruje kako time slabi i svog ljutog neprijatelja Milorada Dodika. S bošnjačkom politikom “osvetnik” Mektić koincidira zbog vječite “velikosrpske” mržnje prema Hrvatima. Zbog takve antihrvatske politike, parasustav ga štiti od Tužiteljstva koje bi ga imalo štošta priupitati.

S druge, pak, strane, “velikobošnjačke” optužbe u funkciji su ušutkavanja Hrvatske kako bi lakše obespravili Hrvate u BiH i u konačnici od Federacije napravili ekskluzivni bošnjački entitet. U dobroj mjeri u tome su i uspjeli. Hrvatska politika nema odgovor na prljavu kampanju. Stalno je u defenzivi. Koliko god se službeni Zagreb trudio dokazati kako je prijatelj BiH, toliko se političko Sarajevo natječe prikazati ga neprijateljem. Scenarij je uvijek isti: iz konteksta se izvuče jedna gesta ili rečenica kojom se to ilustrira. Tako će biti sve dok, i ako, Hrvati u BiH potpuno politički ne kapituliraju. Kada završe posao, tek onda Sarajevu neće smetati biti prijatelj sa susjednom državom.

Mijo Krešić SOA Zamjenik ministra sigurnosti BiH traži istragu o zloporabi službe sigurnosti

Hrvatska mora promijeniti defenzivnu politiku. Umjesto stalnog branjenja od lažnih optužbi, treba imati proaktivnu strategiju izgradnje iskrenih odnosa. Ponajprije s Bošnjacima. Za početak, sami političari moraju uspostaviti veće međusobno povjerenje. Neće uspjeti dosadašnjom politikom rijetkih i službenih razgovora. Prije svih, Izetbegović i Čović moraju zajedno biti česti gosti i u Zagrebu. Jednako tako, Plenković i Grabar-Kitarović trebaju biti s njima u Sarajevu. Poput njih, treba stvoriti ambijent u kojemu će i oporbeni hrvatski političari razgovarati sa svojim bošnjačkim kolegama, baš kao i što moraju biti češći susreti kulturnih, vjerskih, medijskih, akademskih i drugih djelatnika i institucija. Tek iz svih tih koordiniranih i iskrenih susreta može izrastati povjerenje.

Ranko Ostojić Ranko Ostojić: 'Zaprimio sam vrlo argumentirano izvješće SOA-e. Nisu potvrđene optužbe Mektića'

Sa sadašnjom politikom nepovjerenja stvoren je ambijent da tko god napada Hrvate, automatski postaje bošnjački patriot. Nitko nema hrabrosti pokazati prijateljstvo, a ne daj, Bože, ustupak. Oporba će odmah napasti vladajuće ako to i pomisle. I obrnuto. Prijateljski stav prema Hrvatima smatra se znakom slabosti ili izdaje. Stvoreno je neprijateljsko ozračje idealno za potpuni nestanak Hrvata u BiH u kojemu za bošnjačke interese i srpski ministar sigurnosti stvara njihovu nesigurnost, a tajne službe javno se bore protiv njih.

Video: Obuka kosovske vojske

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • komar64:

    Ma u ovakvoj, nakaradnoj zemlji sve je moguće.

  • prajdali100:

    Eeeeee g.Pavkoviću ali mi zato imamo Plenkovića i Jandrokovića čiji će prioritet biti " guranje" Srbije i BiH prema EU !!! To valjda za nagradu.Na sljedećim izborima ove izdajnike Hrvatskih nacionalnih interesa treba pomesti...Oni su veliko zlo.

  • senior:

    U BH do 70 godina prošlog stoljeća stanovnici su se zakonski morali izjašnjavati kao hrvati, srbi ili muslimani. Iskoristimo to i pod hitno ponudimo bošnjac koji su izjašnjavali hrvatima hrvatsko državljanstvo, ili alternativno dvojno državljanstvo. Tim ćemo Izetbegovići i njrgovim ... prikaži još!vim staviti ljuti feferon u stražnjicu. Držimo se srpske poslovice " svaki srbin je mio ma koje vjere bio". Nemojmo sami od sebe tjerati dio hrvatskog korpusa koji nam je pod nosom. Time ćemo i bh hrvatima pomoći. Tuđman je o tome razmišljao ali ga je na našu žalost u tome spriječio Gojko Šušak . Svaki hrvat je mio ma gdje i koje vjere bio.