Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Srećom, narod na Zapadu, ipak misli drugačije od političara

S politički oslabljenom Amerikom i ekonomski ovisnom EU, put ka usponu kineske moći i utjecaja na Zapadu čini se otvorenim. Zapadne političke elite ponovno igraju opasnu igru dodvoravanja totalitarnim režimima na Istoku
Objava 02. siječnja 2021. 1415 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 6
 • Avatar lvan12
  lvan12:

  Evo još jednog koluminsta/komentatora sa anti-kineskom retorikom misleći kako zapad može preokrenuti promjenu svjetskog poretka u kojem zapad više nije lider... Proces je ireverzibilan, svijet ne da postaje već je postao multipolaran i ne odlučuje se više samo u zapadu ... prikaži još! o svjetskim događanjima i smjeru u kojem će on ići! Ovakvi procesi su u povijesti mogli biti preokrenuti sa ratovima, ali obzirom na nuklearno oružje među velesilama, hvala Bogu taj scenarij je isključen. Na Bidenu je samo da konstatira kao Gorbačov u svoje vrijeme, da je završilo vrijeme jedne ere i krene dalje, prilagođavajući društvo SAD-a novom vremenu... I ne, neće ni Kina biti neki novi svjetski lider... danas tu je Kina ali za 30-tak godina je tu Indija a za 80 godina Afričke zemlje... Ekonomija je tamo gdje su ljudi, a ljudi su tamo gdje se oni i rađaju... propast zapada zahvalite dekadenciji istoga, uništavanjem obiteljskih vrijednosti, propagiranju raznih ideologija kojima je za cilj smanjivanje broj stanovnika... sada svi skupa možemo uživati u plodovima otvorenih društva.

  1 20:26 02. 1. 2021.
 • SimITam:

  Danas se nažalost opet pojavljuju oni koji tvrde da pravi komunizam još nikada nije bio sustavno proveden. Kao što je satiričar F. J. Fleming primjetio: "Razlika između nacista i komunista je u tome što kad kažete koliko su nacisti bili ... prikaži još! užasni, nacisti ne kažu - 'Pa, pravi nacizam nikada nije isproban'."

  18:39 02. 1. 2021.
 • Jania:

  Na žalost, ne treba više pitati je li s kineskim virusom prenesen i totalitarni duh KP Kine. EU i SAD su u potpunosti preuzele kineske metode. Što su drugo kućni pritvor, policijski sat, brnjice i "dragovoljno" cijepljenje nego totalitarizam?

  09:47 04. 1. 2021.
 • Leo8:

  Komentar "slučajne banane" je u banani, govoreći njegovim riječnikom. Narod, iako Njegoševski "-toka jedna grdna", ne mogu varati vječno. U Americi su svi izbori izrežirani.

  15:21 02. 1. 2021.
 • Deleted user:

  Kaže Ristić pa trk u shopping centar po jeftinu kinesku robu i tehniku kao i ostatak naroda koji eto ne vjeruje Kini. Što se tiče Bidena, da više od pola Amerikanaca ne vjeruje u njegovu izbornu pobjedu onda ne bi ... prikaži još! imao 7 milijuna glasova više, a SAD je njime već toliko oslabljen iako još nije počeo vladati. Ristiću proziran si sa svojim kvazianalizama.

  13:40 02. 1. 2021.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.