Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.02.2018. u 15:57

Jalove prijetnje za “nesimpatičnu” plaću Jandrokovićevo su sitničavo moraliziranje

Hoće li Martini Dalić prisjesti smijeh kojim je svojedobno popratila što je sudbinu Agrokora, a time i svoju i Vlade, predala u ruke “svetog Ante”?

Tim Andreja Plenkovića već danima analizira realnost troškova od oko milijun kuna mjesečno za savjetničke usluge Alix Partnersa i podizvođača, među kojima je i Texo Management, tvrtka u kojoj je do imenovanja izvanrednim povjerenikom Agrokora radio i Ante Ramljak.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković prilično drčno u petak navečer u Šibeniku rekao je kako će, pokaže li analiza nešto negativno, “oni koji su za to odgovorni morati i odgovarati”, rezolutno dodavši: “HDZ neće dozvoliti da zbog bilo koga tko je eventualno nešto krivo radio plati političku cijenu. To vam jamčim!”

Plaća savjetnicima Jandrokoviću “nije nimalo simpatična”, a iznenadila je i ostatak državnog vrha. A ni sukob interesa, premda nije prvi u kojem su se našli spasioci Agrokora.

Ali, temeljem kojih podataka je moguća analiza “simpatičnosti” cijene usluge za jedan od najizvanrednijih europskih poslova. Znamo li relevantnu cijenu savjetničke usluge za koncern Agrokorovih razmjera u tako kratkom vremenu, uz nužnost balansiranja toliko gospodarskih i političkih interesa, malih i velikih, te s takvom odgovornošću spram mogućih posljedica? I što pri tomu znači par milijuna kuna troška više ili manje!?

Izvanrednost gordijskog čvora zvanog Agrokor traži izvanredan angažman, pa i cijenu. To je prvi Plenković tumačio kritičarima lex Agrokor. Istodobno, senzibiliziranost javnosti na problem Agrokor nužno za sobom povlači populistički beskrupulozno traženje problema gdje god je to moguće. U tom kontekstu jednako populistički zvuče i Jandrokovićeve jalove prijetnje temeljene na, u ovom slučaju, sitničavom moraliziranju. Čak i da nije striktnih odredbi iz ugovora o roll-up kreditu o “nesmjenjivosti” Ramljaka i Alix Partnersa, sasvim je jasno, čak i kad bi vjerovnici na to pristali, bio bi to hazarderski potez Vlade. A smjena Dalić samo bi govorila o nemoći Vlade.     

Komentara 16

Avatar commyn
commyn
19:49 11.02.2018.

Ramljak i Dalic su tu da srabiliziraju crni fond HDZ-a. Za to vrijeme Plenkovic je Cvitana (kojeg na je dosad vodao na uzici) zavezao negdje da se ovaj ne bi slucajno izlajao........"Nikakvi razlozi za smjenu izvanrednog povjerenika kroz taj nadzor nisu utvrdeni", rekli su iz vlade kada smo ih upitali misle li opozvati Antu Ramljaka nakon što je otkriveno kako njegova bivša tvrtka kao savjetnik na restrukturiranju Agrokora ostvari godišnje 12 milijuna kuna prihoda"................ Dobio je svatko od njih dio tog kolaca, miljuncic sim, miljuncic tam i eto njima sigurne buducnosti. Nije Ramljak jedini koji iz Lex-Bagrakora izvlaci miljune................. Dogada se isto što se je dogadalo i u privatizacijskoj pljacki: oni donesu pljackaški zakon i onda opljackaju državu po zakonu....... I, nitko im neiš' ne može.....sve je po zakonu, sve je po zakonu, sve je..... riga mi se kada god Plenki, Maric, Dalic i ostali clanovi izgovore ove rijeci................Sve je smišljeno kad navodno nisu znali......................Sjetite se " poboljšanja"zakona o faktoringu,..........sjetite se na brzinu promjena zakona o koncesijama(sve priprema za lex Agrokor).

Avatar commyn
commyn
19:42 11.02.2018.

E sad je prilika zamutiti vodu tako da u slucaju da se pokrene sudski postupak on traje barem 50 godina..sabor u petak je izmijenio Zakon o kreditnim institucijama, te imenovao novo Upravno vijece Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa)) na celu s predsjednikom Antom Žigmanom. U Upravnom vijecu Hanfe su Antun Palaric, Tomislav Rizdak, Ilijana Jelec, te Jurica Jednacak. Ante Žigman je dugogodišnji bliski suradnik potpredsjednice vlade Martine Dalic i suprug državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva, Nataše Mikuš Žigman.Dalic i Žigman dugogodišnji su poslovni partneri, oboje su u istom periodu od 2004. do 2008. bili državni tajnici u Ministarstvu financija, pa su oboje od 2008. do 2010. bili clanovi uprave Partner banke u vlasništvu Bože Cule.

DU
Deleted user
17:30 11.02.2018.

Svi koji rade protuzakonito treba kazniti po hitnom postupku pa i dalicku i ramljaka... modric u morhu krivotvori sluzbenu dokumentaciju putuje sa cetvoroclanom porodicom u vashington o trosku drzavnog proracuna pa nikom nista... dalicku i ramljaka nema tko osuditi......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije