Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.11.2017. u 09:57

Bit će šteta ugasi li se povjerenstvo prije no što na red dođe barem Linićevo, navodno najveće pogodovanje ikada

Saborsko istražno povjerenstvo o Agrokoru postalo je zanimljivo i prije početka prve sjednice. Nikola Grmoja novinarima je podijelio dokumente i optužio Vladimira Šeksa, Plenkovićevog aktualnog savjetnika, da je za stanje u Agrokoru, kredite i nenamjensko trošenje novca znao odavno, od 1994. godine, dok je bio potpredsjednik Vlade za unutarnje poslove, kao što su znali i svi ostali koji su više od dva desetljeća Todoriću “držali ljestve” poput, tvrdi Grmoja, Slavka Linića.

Za nekadašnjeg SDP-ovog ministra financija, izbačenog iz stranke i fotelje zbog sukoba sa šefom stranke i vlade Zoranom Milanovićem, tek je natuknuo kako je ono što je Linić radio “možda najveće pogodovanje otkako je Hrvatske”. 
Međutim, većina u Saboru ima većinu i u povjerenstvu pa Vladimir Šeks neće svjedočiti, a neće ni Andrej Plenković, Martina Dalić ni Ante Ramljak.

Dakle, nitko danas aktualan.

Ipak bit će šteta ugasi li se povjerenstvo prije no što dođe na red barem Linićevo, navodno najveće pogodovanje ikada, ako već neće aktualni akteri, iako je Milijan Brkić obećao da će doći i njihov red.

Je li Ivica Todorić kriv ili nije odlučivat će sud, međutim svima u Hrvatskoj jasno je da su politika i političari i s lijeva i s desna krivi što je Ivica Todorić postao Gazda. Javne sjednice Saborskog povjerenstva, ako dovedu do razotkrivanja tko je, kada i kakvu ulogu odigrao u stvaranju koncerna u kakvog je Agrokor izrastao, u interesu su prije svega svih onih političara i dužnosnika koji nisu bili umočeni, a sada nose teret kolektivne odgovornosti. To bi bilo dobro jer bi se razmontirali oni centri moći koji možda i u ovom trenutku pogoduju rastu nekog novog Agrokora.
Na žalost, vrlo je izgledan scenarij gašenja povjerenstva ako se pokrene kazneni postupak protiv Todorića pa je moguće da brojna pitanja ostanu bez odgovora.

HDZ je ionako nevoljko pristao na njegovo osnivanje, ali hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ga je podržala nakon čega joj je premijer Andrej Plenković poručio kako je “neinformirana”, čemu se čudio jer su “predsjednicu brifirali prije puta u Rusiju”. 
Ali, dok kod kuće od premijera iz vlastite stranke prima packe poput učenice, predsjednica je dobila svjetsko priznanje.

Našla se na 39. mjestu prestižne Forbesove liste najmoćnijih žena svijeta. Kolinda Grabar Kitarović u prestižnom je društvu s Angelom Merkel, Theresom Mey, engleskom kraljicom, predsjednicom MMF-a..., a hrvatska predsjednica iza sebe je ostavila i moćnu Hilary Clinton.

Svoje mjesto na listi najutjecajnijih žena svijeta priskrbila je susretom s Donaldom Trumpom i, kako je obrazloženo, projektom plinovoda na Krku kojim će Europa dobivati američki plin i osloboditi se ovisnosti od Rusije.

Čestitaju joj i oni koji su joj se rugali kada se u crvenoj haljini na samitu NATO-a ugurala u prvi red do Trumpa.

Predsjedniku HDZ-a Plenkoviću bit će vrlo teško naći drugog kandidata kad joj istekne prvi predsjednički mandat pa možda nakon ovoga počne držati i do njezinog mišljenja.

Komentara 6

DU
Deleted user
13:28 04.11.2017.

Na čijoj ste Vi poštovana listi??

JA
Jania
15:51 07.11.2017.

Bilo koje povjerenstvo čijim aktivnostima upravljaju Grmoja i Maras može biti samo neuspješno i smiješno.

CI
cinbenik
07:08 05.11.2017.

Moze ona biti na bilo kojoj listi i prva.ali svi pokazatelji govore da imamo presednicu podjel i raseljavanja Hrvata.Dvolicnu trilateralku,postavljena od emigracije,raka Hrvata,koji udruzenao sa HDZe zlom unistise sve Hrvatsko...........Uzgajani u mrznji prema svemu Hrvatskom,nasi rodjaci koji nisu htjeli sluzitui JNA,uzgajali su se na NDHa nostalgiji pod patronatom nasih fratara........Oni biraju i postavljau duznosnike stranke opasnih namjera,i pored unistavckih rezultata pvovjesnih razmjera...........A sta je toPlenkovic mogao pogodovati Agrokoru,a Linic nije smio.Dok je Linic pogodova,Agrokor je ostao prviatno vlasnistvo....Znaci kada je Linic pogodovao nisu bila vazna radna mjesta u Hrvatskoj,a kada Plenkovic unisti sve Hrvatsko kako bi spasio dijete HDZea Agrokor,onda to radi radi radnih mijesta za Hrvate.Pa naravno da je i Linic protivno svojoj volji9 morao udovoljavati utemeljenom HDZe zlu Agrogoru i privatizaciji za 200 bogatih,jer Hrvatska nemoze drugacije funkcionirati postacvljena na temeljima laznog HDZe domoljjublja.Nmoze biti isto vladavina stranke opasnih namjera 20 godina,i vladavina samounistenih komunista 7 godina,koji su samo malo drzali Hrvatsku iznad HDZe kaljuze,pa smo joope birali HDZe zlo,jer su nasi sveti oci rekli da se komunisti nisu samounistili i da crkva nastavlja borbu protiv Tita i partizana,uzgajanu u emigraciskim getoima za Hrvate,koji imaju misljenja van svega svijeta,o svim vaznim pitanjima za Hrvatsku,pa tako i za svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije